Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cosmosia

Pytanie do mamuś 10-latek

Polecane posty

Gość Cosmosia

Moje drogie koleżanki, czy uważacie ze na golenie paszek u 10-letniej dziewczynki to przesada, czy jednak powinna to już robić. Zbliżają się dużo cieplejsze dni, bluzeczki na ramiączka pójdą w ruch a u mojej córki pojawiły się krzaczki pod pachą. Sama nie wiem...

Gość Soniula
A niech goli.

Ja jak miałam 10 lat goliłam włoski pod pachami, bo zwyczajnie nie chciałam się tak straszliwie pocić i było mi wstyd nosić takie krzaki :-D

Gość Cosmosia
Nogi też ma dość mocno owłosione... Ja jestem zawsze wydepilowana, dbam o to... Ale cały czas mnie zastanawia czy na to golonko nie jest zbyt wcześnie. Z drugiej strony chciałabym żeby ona się dobrze czuła. Myślicie że tak wczesne golenie nie ma wpływu na późniejsze owłosienie, np. na nogach, czy nie będzie ono bardziej bujne...?

Moje owłosienie pod pachami jest takie jak było. Wciąż dość rzadkie i wczesne golenie nie wpłynęło na ich nadmierny porost :-) Czułam się komfortowo, bo nie musiałam ukrywać spoconych plam na bluzeczce.

Ja bym pozwolila jej ogolic Wszyscy wiemy jakie sa teraz dzieci Wystarczy ze znajdzie sie jedna kolezanka ktora cos powie na temat jej wloskow i bedzie sie glupio czula Ja tez zaczlam sie wczesnie golic chociaz nie bylo czego:-) widzialam ze mama tak robi wiec tez chcialam a ona mi nie zabraniala Pamietam kolezanke ktorej mama mowila zeby sie nie golila bo bedzie jeszcze gorzej Wstydzila sie na WFie zeby czasem ktos nie zobaczyl wlosow pod pachami bo oczywiscie byly dwie madre co sie z niej smialy ze nosi krzaki;-)

na pocieszenie Cosmosiu dodam ze jak nie teraz to i tak za jakis czas bedzie musiala golic:-)

Im wcześniej nauczy się pewnych zasad tym lepiej dla niej;) Ale nie rób tego wbrew niej samej, bo są i zwolenniczki/zwolennicy gęstych zarostów :o :P

Gość Cosmosia
Dziękuje wam kobietki za rady.. Jutro idziemy kupić maszynkę i przeprowadze małe szkolenie z golenia... Ostatnio zrobiło się cieplutko i kiedy moja córka miała założyć spodnie 3/4 to miała naprawde spore opory bo wstydzi się swoich kłaczków na nogach...po co sie ma dziewczyna źle czuć... A swoją drogą - jak szybko te nasze malutkie bobaski dorastają... dopiero co zmieniałam pieluchy a teraz kupuje staniki i maszynki do golenia...;-) Pozdrawiam serdecznie;-)

Witaj cosmosiu, ja mam 11 letniego synka i ciut inne problemy. Mam też 8 m-czną córcię i już zaczynam się domyślać co mi grozi. pozdrawiam.