Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o radę prawnika

podatek od spadku

Polecane posty

Czy ktoś dobrze znający się na prawie mógłby mi pomóc??? Moja babcia zmarła w 2005 roku, teraz otwieramy sprawę o nabycie spadku, czy przysługuje nam zwolnienie z podatku od spadku - zmiana ustawy od 01,01,2007, czy ważna jest tu data śmierci??

Gość nie rozumiem dlaczego pytasz
sie o takie rzeczy na zwykłym forum. Myslisz ze ktos da ci rade na darmo ? Poza tym wątpie zeby ktos tu posiadal taka wiedze prawniczą . Moge poradzic ci zebys poszła do kancelarii prawniczej po porade prawną. Tam ci wszystko wyjasnia - tu niczego sie nie dowiesz , najwyzej jakis madrala wprowadzi cie w bład . Mozesz jeszcze sprobowac znalezc jakies forum prawnicze - ale na pewno za porade tez bedziesz musiala zaplacic.

dlatego pytam bo jest to forum ogólne, i każdy może pytać o co chce, a poza tym niektórzy którzy się znają są tak mili i dzielą się swoją wiedzą. :)

Gość gibonka22
a dlaczego wydaje Ci się, że prawnicy tu nie siedzą? i że za wszystko trzeba płacić?

szkoda ze to nie moja dzialka to spadkowe:) akurat ja sie nieco orientuje w prawie, zwlaszcza w prawie pracy i czasami fajnie komus bezinteresownie pomoc. A i czasami mozna sobie przy okazji pewne kwestie prawne przypomniec:)

w każdym razie dziękuję za dobre chęci :)