Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spokopania

CZY KTOS CHOROWAL NA RWE KULSZOWA BLAGAM WEJDZCIE

Polecane posty

Gość spokopania

od tygodnia mam niesamowity bol w dole plecach do posladka ciagle boli nie moge chodzic pdobno mam rwe kulszowa jutro dokladnie beda sprawdzac czy ktos z was to mial???na czym polega leczenie i ile trwa???blagam o odpowiedz

Gość rwa
w koncu pomogly mi czopki - piroxicam (chyba dobrze pamietam) Pomogly prawie od razu i do dzisiaj mam spokoj

Gość spokopania
a te czopki sa na recepte???no mam niesamowity bol co sie porusze to cos strasznego :(mam juz dosc nie moge chodzic a co najsmieszniejsze badania krwi wyszly ze jestem zdrowa a ja juz od 8dni nie moge chodzic tak cholernie boli:(

Gość spokopania
prosze cie odpisz mi

Gość rwa
tak na recepte! I koszt smieszny bo jakies dwa lata temu kosztowaly zaledwie 4 zl. Sa naprawde dobre - moja mame strasznie bolaly nogi i jak zaaplikowala sobie ten czopik to tez jej pomogl Dokladna nazwa Piroxicam 20 mg - czopki, producent Glaxo Smith Kline

Gość rwa
ja niestety wiem jaki to bol i wspolczuje Ci bo wiem co przechodzisz! Ja nawet nie moglam jechac samochodem bo bol byl tak silny ze nie moglam dusic na gaz i hamulec!

Gość rwa
Poza tym bol potrafil mnie obudzic o czwartej nad ranem i trzymac tak do piatej - a o wpol do szostej wstawalam do pracy - to byl naprwade ciezki miesiac w moim zyciu

Gość rwa
z tego co slyszalam to rwy kulszowej sie nie uleczy nigdy - mozna tylko uspokoic objawy! Ale ja jak na razie mam spokoj a atak mialam jakies dwa lata temu

Gość MARTUSIA P.
moja mamusia chorowała na rwe kulszową i pomógł jej kot :) tzn sam kładł sie przy jej chorej nodze i wygrzał jej to miejsce tak ze po kilku dniach noga przestała ją bolec to bylo okolo roku temu i do dzis ie boli :)

Gość spokopania
a po ilu dniach zaczely dzialac te czopki??jestem normalnie zalamana juz nie wiem co mam robic:(

Gość Julka80
Moja mama chodziła z rwą na akupunkture bo żaden lek jej nie pomagał.Po około 2 miesiącach, wyleczyła ją. Już po trzech zabiegach było lepiej.Dostawała też jakieś specjalne zioła i robiła z nich herbatki wg zaleceń pana od akupunktury. To było 5 lat temu i od tamtej pory nie miała żadnych ataków bólu. I bardzo chwali sobie ten alternatywny sposób leczenia i poleca znajomym.

Gość rwa
Witam, doslownie po 2-ch dniach

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci

Gość girafos
Julka80 Serdecznie zwracam się z prośba o poradę w zw. z załagodzeniem bólu i dalszym postępowaniem moja mama jest bardzo hora Rwa kulszowa. Lekarka daje raz dziennie zastrzyk i każą czekać, ale zastrzyk działa godzinie a potem juz nie. Rozpaczliwie poszukuję pomocy dla mojej Mamy Nie mogę patrzeć na Jej cierpienie. widzę jak potrzebuje w codziennym życiu pomocy od innych po nie dardy się sama ubrać i chodzić. już nie wiem co mam robić.

Gość Wiewiorkaaa85
czesc , ja mialam rwe kulszową około 4 lat temu, mialam wtedy 20-ścia lat, ból trzymał mnie okolo 2-óch miesięcy, dostawalam wtedy zastrzyki z witaminą B12 , środki przeciwbólowe oraz plastry borowinowe z których trzeba robić co drugi dzień okłady na plecy. Bardzo współczuje osobą cierpiącym na tę dolegliwość, gdyż ból jest naprawdę bezlitosny, ja miałam te dwa miesiące praktycznie wycięte z życia, balam się wyjść z domu sama, gdyż bol nasilal się w najmniej spodziewanyc momentach. Tak jak pisał ktoś wyżej jest to niestety choroba na cale życie, czasami czuje, że wraca (promieniujący ból w nodze) i wtedy szczególnie dbam o siebie - nie wolno podnosić ciężkich rzeczy, należy bardzo ciepło się ubierać, zwłaszcza chronić plecy. Pozdrawiam.

Gość hrehrwhrwrw
mnie przy rwie pomógł kręgarz

Gość mim oza
Ja choruję na rwę 5 miesięcy ,dwie serie zastrzyków,dwie rehabilitacje nic nie pomogły,no może troszkę ustąpiły bóle kręgosłupa,ale noga nadal bardzo boli,muszę przystawać przy chodzeniu,zaczynam wątpić czy to rwa.Może ktoś zna metody leczenia?Proszę o pomoc.

Gość jadwik14
Ja na rwe kulszowa choruje od lipca 2012 roku biore ketonal i tramal ale nie zawsze pomaga pomózcie prosze co brac zeby tak nie bolało.

Gość Darek Mówi że
lekarze nie umieja leczyc rwy kulszowej ani barkowej,wiec nie potrzeby do nich chodzić,na Rwe najlepszy jest masaz z akupresura,zdrowia zycze

Gość paweł80
z moja siostra bylo tak ze leczyli ja na rwe a miala przepukline miedzy kregowa od nadmiernego wysilku.to bardzo podobne objawy ...

Gość gość
Zmiana jedzenia to podstawa oraz ruch.W wieku 21 lat stwierdzono u mnie dyskopatie chodziłam do znanych specjalistów .Uświadomili mnie jak zapobiegać takim stanom.Należy jeść wszystkie produkty ,które są kleiste ,czyli galaretę spoczywać dużo kasz (gryczanej )i pozostałe.Pływać tylko na plecach dbać o prawidłową wagę .Masowanie bardzo pomaga ,ale musi trwać koło 1godziny i po masażu należy położyć ns plecy gorący mokry ręcznik i okryć kocem .Nie stosować glutaminianu sodu.Jeść jak najmniej przetworzone jedzenie.

Gość gość
Miałem to kilka razy. Okropny ból jakby ktoś odrywał mięso od kości. Mi pomogły zastrzyki, a potem akupunktura. Polecam.

Gość Jestem zmeczona i smutna
ja to mialam w lipcu. tez mialam zastrzyki z b12, miaLAm przeswietlenie- nie byl to wypadajacy dysk! dzieki Bogu! A wiec do dzis mam rehabilitacje. Nie chodze w wysokich szpilkach, dbam o siebie, leze jak moge najwiecej. Mam przez to problemy w pracy, ludzie mysla ze zfingowalam problem i ze chce wyciagnac kase od firmy a to nieprawda. Oprocz tego dosypano mi pieprzu do sypkiej czekolady, mam problem z zoladkiem, wymiotywalam krwia,. Stres coraz wiekszy..... Nie chce chodzic do pracy,wzielam wolne 2 dni, nie wiem co dalej:(:(:(

Gość gość
w pracy ci dosypano pieprzu? co za ludzie czubki jakieś złośliwe

Gość Hirudoterapeutka
Przy prawidłowo zdiagnozowanej rwie proponuję zacząć od wizyty u doświadczonego kręgarza. On zlikwiduje przyczynę dolegliwości - ucisk na nerw kulszowy. Natomiast spowodowane tym uciskiem zapalenie nerwu, bardzo dobrze poddaje się akupunkturze i terapii pijawką lekarską. Związki zawarte w ślinie pijawek mają bardzo silne działanie p/bólowe i p/zapalne. Uprzedzam, że pijawki muszą pochodzić z hodowli laboratoryjnej, a terapeuta powinien posiadać stosowne przeszkolenie. Pozdrawiam!

Gość gość
Ta rwa strasznie boli i kiedy chce się położyć spać po całym dniu bólu i odpocząć to nie można zasnąć.

Gość gość
też miałam rwę kulszową. Zaczęłam ćwiczyć jogę i wszystko przeszło.

Gość gość
Albo cwiczyc Rytuały Tybetańskie tez przejdzie

Gość gość
To zły portal,zreszta portal rwy kulszowej nie wyleczy szkoda czytac

Gość gość
A ty juz przeczytałas sobie o rwie kulszowej i juz jestes cudownie uzdrowiona artykułem???