Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy globulki

Czy globulki Clotrimazolum maja jakiś wpływ na antykoncepcje?

Polecane posty

Gość czy globulki

Bore tabletki antykoncepcyjne Rigevidon , ostatnio dostałam znów grzybicy pochwy i poleciałam do apteki po globulki dopochwowe Clotrimazolum. Uzywałam juz ich kiedys ale wtedy nie brałam tabletek . Czy one mają jakis wpływ na zabezpieczenie??

Gość raczej nie maja
ja też je brałam przy cileście, i nic lekarka nie mówiła o tym.

Jak masz grzybice to zapieprzaj do lekarza... Ja jestemw tej samej sytuacji... Posżłam do apteki i wzięlam właśnie te globulki. Postanowiłam iść do lekarza bo po stosunku coś swędziało itd. No i teraz bierzemy obydwoje tabletki i ja dodatkowe jeszcze. Lekarz mówił że się bardzo ciężko to leczy, zwłaszcza że to nie pierwszy raz. Są tabletki które pomagają utrzymać tą flore bakteryjną co przy nie braniu tabletek... możesz też brać kwas foliowy..

Clotrimazolum nie maja wplywu na antykoncepcje, wszystko co ma wływ zapewne wypisane jest na ulotce. Na powracające grzybice polecam doustnie lecibios femine tak profilaktycznie

Gość potrzebne do pracy
astra--> dali Ci bez recepty?

Clotrimazolum dali bez recepty... Teraz biore jesczze Gyno- Femidazol przez dwa tygodnie, doustnie Ketokonazol(partner i ja)ale te dwa na recepte i jescze maść Clotrimazolum bez recepty można kupić...