Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truffffla

pomozcie proszę

Polecane posty

Gość truffffla

otoz zaczynam dopiero brac tabletki antykoncepcyjne,dzisiaj zażyję czwartą.Niby skuteczne mają być od pierwszej.I tak odczekam ,az definitywnie skoncy mi się okres,ale co potem,boję się ,kiedy one naprawde zaczną działac i bede mogła sie bezpiecznie kochać?Mam schize ,co mi mzoe dac taka malutka tabletka,co innego kobiety ,ktore juz zazywają dłuższy czas, ale tak na początku...Nie chce tu zakładać tematu,kochałma sie z moim facetem ,biore tabletki,czy moge byc w ciazy,ale boję sie tego pierwszego razu z tabletkami

zabezpieczona jesteś już 4 godziny po zażyciu pierwszej tabletki pod warunkiem, ze zażyłas ją pierwszego dnia okresu i uwierz mi nie ma się czego bać !!!!! ;)

dla mnie używanie dodatkowo gumek jest bez sensu :P skoro chcesz jechac na gumkach to nie bierz wogóle tabsów - proste jak budowa cepa :P

a skoro się tak bardzo boisz to już lepiej, zeby przez jakis czas facet nie kończył w Tobie tylko np na brzuchu ale nie używajcie gumek bo cała przyjemność zarówno dla kobiety jak i mężczyzny jest wtedy kiedy gumki nie ma ;)

Gość truffffla
no właśnie,tez miałam zamiar zrobić tak ,jak radzi teoria.swoją drogą ,nie sądziłam ,ze też ulegnę jakiejś irracjonalnej schizie.dzięki

Gość truffffla
ale przynajmniej mniej chce mi sie jesc po tabletkach :)zawsze to jakies pocieszenie

truffffla ---> ja po tabletkach schudłam 3 kg także może akurat też będziesz miała to szczęście i nie będziesz tyła ;)

Gość truffffla
mam nadzieję ,bo tu wszyscy biadolą jakie te tabletki feee,jak po nich puchną ,mają migreny,tyją i nie wiadomo co jeszcze;)

truffla ---> ja brałam tabletki przez 2 lata i 2 miesiące ostatnie dwa miesiące niestety zaczęłam puchnąć , miałam straaaaszne migreny i przytyłam 4 kg (w ciągu 2 miesięcy !!) musiałam odstawić i nie biorę już 3 miesiące ale całe dwa lata było elegancko i absolutnie nic mi się nie działo ;)

Gość truffffla
a kysz ,a kysz, mam nadzieję ,ze należysz do wyjatkow,a ja bedę rasowym przykładem zbawiennego wpływu tabletek na ciało kobiety;P

trufla ja byłam rasowym przykładem przez 2 lata takze i tak spoko ;) niektóre dziewczyny szybciej zaczynaja narzekać a ja przez 2 lata nawet nie czułam, ze biorę tabletki ;) czego i Tobie życze 😘

Gość truffla
jeszcze poczekam :)

Gość truffla
ale juz mi sie chce

Gość nic takiego
Ja biorę od 12 lat ale już ostatni miesiąc.Nic nigdy mi nie dokuczało i wyniki mam super ale chyba pora już odstawić.

Gość wyobraż sobie
że np kropla cyjanku czy innego świństwa może zabić człowieka, to taka mała tableteczka może zabezpieczyć przed ciążą. Albo różne wirusy które są jeszcze mniejsze od tableteczki, a ile potrafią narobić bałaganu. Porównanie może niezbyt wesołe, ale obrazowe mam nadzieje :)

Gość truffffla
faktycznie przemawia do wyobrazni,dzieki ;)

Gość truffffla
dzisiaj piata tabletka i nie mam już okresu.A więc? A moze?Czy aby na pewno? cholera....

Gość truffffla
eh,jestem rozdarta jak ta młodopolska sosna.I chciałabym i boję się ,odwieczny dylemat:P moze moj facet "pomoze" mi sie zdecydowac:)

Gość truffffla
chyba na razie mogę byc spokojna o moją blokadę psychiczną ,bo na seks się raczej nie zanosi.Ciagle się kłócę z moim chłopem,obawiam się ,ze to wplyw tabletek,bo wszystko mnie denerwuje, a ja naprawde jestem spokojną i opanowaną osobą :/

Gość Marta1983
porozmawiaj ze swoim facetem o twoich zmianach nastroju żeby był przygotowany i wiedział że specjalnie taka nie jesteś to wam powinno pomóc. A ogólnie jeżeli masz takie zmiany to powinnaś zmienić tabletki. Robiłaś jakieś badania hormonalne zanim dostałaś recepte na antykoncepcje?

Gość truffffla
no wlaśnie nie robiłam ,tylko wywiad:/i na skorę niby ten marvelon miał pomoc, a ja od czasu do czasu mam jakąś niespodziankę na czole,wiec się ucieszyłam .Zastanawiam się ,czy nie dam rady tych zmiennych nastrojow pokonać siłą woli,czy od razu trzeba zmienić tabletki?A moze się przyzwyczaję ?? wzięłam dopiero 5

Gość truffffla
czuję sie beznadziejnie:((( jestesmy zgodni i nasz związek naprawdę kwitł ,tabletki miały pomoc nam go scalic bezpiecznym seksem ,a jak na razie chyba wszystko psują :(

Gość Marta1983
Hej i tutaj zrobił błąd twój ginekolog. Zawsze przed przepisaniem powinien zrobić jakies badania żeby dobrze dopasować może czegoś masz za mało czegoś za dużo i przez to te zmiany nastrojów. Jeżeli przez cały listek będzie się utrzymywać taki zły astrój idź do tego ginekologa i mu powiedz że chcesz coś co będzie tobie odpowiadać co nie zmieni ci nastroju itd,,,, Ciekawe czy zleci ci wtedy badania.. Ja gdybym tak poszła i zadnych badań to bym opierdzieliła. Bo nie chce żeby mi piersi większe urosły żebym tyła bo mam do tego skłonności i żeby było mi źle....