Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość denerwowanaaaa

zapomniana 1 tab w 3 tyg!! prosze o pomoc

Polecane posty

Gość denerwowanaaaa

kobietki czy ta tabletka moze miec jakis wpływ?? kurcze zapomniałam o niej ,nie wziełam nastepnej bo nie chciałam brac 2 naraz ,to był 3 tydz.wiec zrobiłam normalnie przerwe i teraz zaczełam nowe opakowanie,jak myslicie czy teraz jest jzu wszystko oki?? antkoncepcje stosuje juz prawie 2 lata,na poczatku byly plasytry teraz od 3 miesiecy tabsy.

ale dlaczego nie skonczyłas opakowania?Przeciez na ulotkach wyrażnie pisze, że w takich przypadkach nalezy wiąść 2 tabletki naraz!!!Ale skoro tak zrobiłaś to może zabezpieczaj się przez pierwsze 7 dni np prezerwatywami

firmy farmaceutyczne nie bez powodu dodaja ulotki do lekow ,a w szkole nie bez powodu ucza nas czytac

Gość zdenerwowanaaaa
bałam sie brac 2 naraz poniewaz juz po 1 tab źle sie czuje,zbiera mnie na wymioty itp. to juz teraz wogóle nie bede zabezpieczona,czy tylko przez ten tydzien. okres normalnie dostałm po skonczeniu tab w 3 dni,wiec powinno byc oki?? kurcze nie wiem co teraz zrobic?

Gość zdenerwowanaaaa
ojej xle mnie zrozumieliscie ,normalnie dokonczyłam opakowanie czyli nie wziełam tylko 1 tabletki z 3 tyg,to akurat był 1 dzien 3 tyg ,wiec wychodzi na to,ze nie wziełam tylko 1 tab z opakowania

skoro bierzesz tabletki i jest ci po nich niedobrze, czyli mdli cie itp. to trzeba wybrac sie do lekarza,zebym przepisal Ci inne. Tabletki musza byc dopasowane do organizmu. Ja zanim dostalam recepte, mialam badanie krwi, moczu, na krzepniecie krwi.

poza tym odstawienie tabletek w takim przypadku konsultuje sie z lekarzem.To są HORMONY nie mozna tak sobie odstawiac i brać kiedy sie chce!!

Gość zdenerwowanaaaa
tak wziełam 20 tabletek

Gość kundrie
jak wzięłaś 20 to luzik, pod koniec trzeciego tygodnia w przypadku zapomnienia można zrobvić przerwę. mi ostatnio też się to przytrafiło:o wzięłam 19 tabsów, zrobiłam przerwę i zaczęłam kolejne opakowanie. z tym, ze starszna panikara jestem i przez pierwszy tydzień się dodatkowo zabezpieczam.

Gość zdenerwowanaaaa
oj mam taka nadzieje :-) pani doktor powiedziala,ze takienudnosci moga utrzymywac sie do 3 miesiecy,wiec trzeba poczekac zobacze jak zniose ten miesiac jezeli bedzie źle to zmienie tabsy . dzieki za porade

Gość kundrie
ale ja czegoś nie rozumiem - zapomniałaś 15. tabletki? i co dalej zrobiłaś - od razu przerwę? tak bezpiecznie można zrobić przerwę chyba ok. 18 tabletki dopiero.

Gość zdenerwowanaaaa
tak ,teraz zaczełam nowe opakowanie ,środki ostroznosci zachowane od momentu kiedy zapomniałam tabletki mieneło prawie 2 tyg ( 1 tydzien kiedy miałam dokonczyć opakowanie ,i teraz idzie 2 z okresem) wcale nie uprawiałam sexu poniewaz mój facet ( na szczescie0 wyjechał :-)

Gość zdenerwowanaaaa
nie wziełam tylko 15 tabletki , reszte wziełam do konca i dopiero zrobiłam przerwe tak jak przypada po 21 tabletkach. z calego opakowania nie wziełam tylko 1 tabletki z 3 tyg.

Gość kundrie
uyhm, to dobrze, ze miałaś celibat ;) ale tak na przyszłość - jak zapomnisz 15 czy 16 tabletki to nie rób przerwy, trzeba robić tak, jak piszą w ulotce: zapomnianą przyjąć od razu, nawet jak trezba dwie. bo to w zasadzie tylko dwa tygodnie brania są. dopiero pod koniec trzeciego tygodnia można bezpiecznie zrobić przerwę.

Gość zdenerwowanaaaa
dzieki kobietki duuuza buzka dla Was, juz teraz na pewno nie zapomne zadnej!!!!! trudnomi jest sie przyzwyczaic po plastrach,bo przy nich nie msuiałąm pamietac az tak bardzo hehe no ale teraz obiecałam sobie,ze kazda jedna tabletka bedzie wzieta :-)

Gość nie robi się w ogóle przerwy
gdy opuszczona została 1 tabletka z 3 tygodnia - tak że chyba nie tylko tydzień powinnaś się zabezpieczać...

Gość zdenerwowanaaaa
wogóle sexu nie uprawialam hehe dopiero teraz po okrsie czyli bedzie 2 tyg :-)

Gość kundrie
ej, ale na przyszłosc takich cyrków nie rób - albo bierzesz dwie na raz, albo robisz od razu przerwę (tak od 18. tabletki można), albo bierzesz dwa opakowania pod rząd. ale to, co zrobiłaś to jest kardynalny błąd - po takich akcjach często pojawiają się dzieci.

Gość dzień przed i w trakcie
dokładnie, jw. a potem piszą takie niedouczone ze tabsy to zadne zabezpieczenie, bez gumy nie ma mowy etc bo zawsze 1 proc jest.. ehh.. ulotki się czyta.. ja mam jedną ze swoich zawsze w portfelu, jak wyrzuce opakowanie to ulotka zawsze i tak do wglądu jakby co jest.. no i tak pogmatwałaś z tymi tabletkami, ze najpewniej to byłoby teraz całe to opakowanie się zabezpieczać..

Gość zdenerwowanaaaa
no to kurcze teraz juz nie wiem,kiedy bede zabezpieczona :-=( co ja mam teraz zrobić?? :-( nie dawno na kafe był wątek ,ze dziewczyna przyjeła tabletke i po 2 h miała biegunke ( wodnista) i jest ryzyko,ze tabletka sie nie wchłoneła,a jednak dziewczyny poradziły jej aby nie brała juz nastepnej i zrobiła normalnie przerwe tak jak trzeba ,w sumie mój przypadek jest podobny ??