Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirra123

zatkane uszy

Polecane posty

Gość mirra123

od kataru zatkały mi się uszy, czy to minie

Gość i-n-k-a
czasami mija normalnie, niestety mi nie minelo. Sposob mojej mamy to kawalek waty nasaczony ojejkiem kamforowym do ucha na 1-2 dni i przechodzi

dobrze znam tą sytuacje z uszami zatykającymi się od kataru, po prostu wciągnęła ci sie błona bębenkowa z powodu stanu zapalnego w uchu, najczesciej mija to samo, jak pójdziesz do laryngologa (jak minie katar) a uszy bedą nadal zatkane to lekarz zrobi ci tak zwanego jakuba lub kukułkę, włoży do dziurki nosowej taką gruszkę,zatka drugą dziurkę i wtłoczy powietrze które wypchnie błonę na zewnątrz, robi się to po wyleczeniu kataru by nie wtloczyć go razem z powietrzem do kanału ucha środkowego i nie spowodować poważnego zapalenia ucha, po jakubie tymczasowy niedosłuch mija,a poza tym sama możesz tak zrobic jak wyleczysz katar (bo jak go nadal masz to może cie zaboleć ucho)-nabierz powietrzea,zatkaj obie dziurki nosowe i dmuchnij tak by poszło w uszy :) najlepiej iść do lekarza I kontaktu lub laryngologa bo ucho lubi powracać a nieleczone może doprowadzić do wturnego niedosłuchu.

Gość Zoja23
Też na zatkane uszy pomaga płukanka która zrobi laryngolog tzn.w strzykawke duża naleje płyn i przepłuka tym ucho po tym wylatuje wszystko woskowina itd i od razu lepiej słychać.NIc to nie boli. Może zle slyszysz bo bebenki zatkala ci zalegla woskowina.