Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Derma

Tampony vs. podpaski

Polecane posty

Gość piling lub cytryna
zdecydowanie tampony, tylko ob

Gość yyyyyyyyyyyyyyyy
tez wolalam OB i uzywalam z zapalem 10 lat (podpaski tylko na noc) a teraz mam nadzerke i moj ginekolog twierdzi, ze od tamponow :-O nie zlinczujcie mnie ale ja teraz jestem za podpaskami

Gość yyyyyyyyyyyyyyyy
zeby ktos nie pisal - uprzedam zarzuty i brak higieny czy inne takie, zawsze przestrzegalam wszytskich regul a jednak na kogo wypadnie na tego bec :-(

Gość ja ze wzgledu na nadzerke
tez musze uzywac podpasek, ale nie przeszkadzaja mi, tylko w nocy, bo lubie spac nago ;)

Gość esmeralda przesadza ale ma
przynajmniej raz na dobe trzeba miec podpaske tampony blokują odpływ krwi, i ona sie w pochwie gromadzi, gnije, zasycha, psuje itp...

Gość yyyyyyyyyyyyyyyy
wiesz, ja naprawde przestrzegalam zasad higieny, biegalam wymieniac, nigdy nie spalam z tamponem i nie uzywalam jakis podejrzanych z Lidla tylko OB a jednak stalo sie jak sie stalo :-O pogadajcie ze swoim ginekologiem - ja jeszcze nie slyszalam, zeby ktorys powiedzial, ze mozna uzywac tamponow 24h na dobe

Gość do yyyyyyy i wszystkich innych
yyyy - w to że dbałaś o higienę, to ja akurat wierzę, ja osobiście jak stosowałam tampony, to wymieniałam co 2 godziny, powiedzie, tak często?? przecież trzeba co 6 godzin, tak mówi producent - no właśnie, a ja Wam odpowiem, że i tak się nabawiłam nadżerki. PS. Jakieś dziwnie ograniczone dziewczyny ostatnio na kafe siedzą, krew się wchłania w tampona, ale pamiętajcie, że krew jest idealnym siedliskiem różnych bakterii, także laseczki uważajcie z tamponami, jeżeli jesteście wrażliwe...

Gość gość
Stary temat, ale też się wypowiem. Ja przez ostatnie 2 lata używałam tamponów (o.b.) non stop, tzn. podczas każdej @, dzień i noc. Podpasek w ogóle nie miałam. Jednak gdy zaczęłam więcej czytać na ten temat (artykułów medycznych, nie wypowiedzi przeciwniczek/zwolenniczek), to doszłam do wniosku, że przerzucam się z powrotem na podpaski. Od zawsze byłam wierna podpaskom Bella Perfecta, szczególnie Green, bo lubię tę siateczkę, która w przeciwieństwie do Always jest po prostu delikatna i nie odparzyła mnie nigdy. Co prawda Blue też lubię, lecz w tych Green mam wrażenie, iż ta siateczka odgradza moją skórę od krwi. A takie efektu nie czuję w przypadku Blue. Nie polecam na pewno Always Sensitive, jak dla mnie są za mało "sztywne", natomiast w Naturelli denerwuje mnie nieco zapach i to, że podpaska się po prostu roluje. Wypróbowałam wiele, nawet te tradycyjnej grubości (Bella, Naturella, i inne mniej znane marki). Dla mnie żadne podpaski nie dorównują Belli Perfecta :)

Gość gość
Ja kiedyś używałam podpasek always, potem przerzuciłam się na tampony o.b. i jestem bardzo zadowolona z tej zmiany. Używam ich od ośmiu lat podczas każdej miesiączki, cały czas i nie mam przez to żadnych problemów, nigdy nie miałam żadnej nadżerki ani niczego w tym rodzaju. Raz miałam infekcję, ale nie od tamponów, bo między miesiączkami. Tampony są super, o wiele wygodniejsze, zwłaszcza latem, jak jest gorąco, nienawidziłam tego uczucia jakbym chodziła w pampersie w upale. ;)