Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sorella01

II gr cytologii czy to dobry wynik??

Polecane posty

Gość sorella01

mam 19 lat ehh w sumie to prawie 20 bylam na 1 w moim zyciu cytologii i strasznie sie balam bo moj tata zmarl na raka i mam 2 gr lekarz powiedzial ze jestem zdrowa ale czytam na internecie ze przy 2 gr zaleca sie jakies leczenie a mi nic nie powiedziala czy to znaczy ze ona jest niekompetentna czy mam zmienic lekarza dodam ze wspolzyje od 8 miesiecy dosc czesto i nie mam nadzerki troche martwi mnie ze nic konkretnego mi nie powiedziala ;/

Gość nie zamartwiaj sie
II grupa to najpowszechniejszy wynik wsrod wspolzyjacych kobiet. Sa zmiany na naskorku (nablonku ??) , ale nie sa to zmiany nowotworowe ,wiec jesli tych zmian nie jest duzo, to nie ma sensu tego leczyc. Zwlaszcza ze nie masz nadzerki (ktora mozna wypalic lub wymrozic ,ale to sie robi raczej po urodzeniu dziecka juz ) . Ja "od zawsze" mam II grupe ,co rok robie cytologie i zaden lekarz (a kilku juz mialam) ,nie kwalifikowal mnie do zabiegow. Ewentualnie lekarz mogl Ci przepisac jakies globulki , ale widocznie nie bylo takiej potrzeby.

To dobry wynik. Nie musisz się niczym martwić. Zgadzam się z \"nie zamartwiaj się\' ze mogą to byc jakieś małe zmiany w nabłonku ale zupełnie niegroźne. Pozdrawiam!