Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę mieć dziecko

Mój mąż nie chce mieć dziecka

Polecane posty

Gość Chcę mieć dziecko

Od trzech lat jesteśmy małżeństwem i on nie chce. Wiem, że oddalił się ode mnie i zastanawia się czy ze mną być ale ja chcę dziecka mimo tego. On myśli, ze się zabezpieczam, a ja odstawiłam tabletki. Gdy będziemy mieć dziecko nie zostawi mnie.

Gość a czy wiesz dlaczego on
nie chce dziecka ???

Gość Chcę mieć dziecko
Mówi, że nie czuje potrzeby narazie

myślę ,że wielu mężczyzn boi sie ,że jak będzie dziecko to kobieta juz jemu poswięci czas i oni zostana odsunięci ale jak urodzisz to potem zmieni zdanie :)

Gość E32
"On myśli, ze się zabezpieczam, a ja odstawiłam tabletki." facet ucieknie (czemu sie nie dziwie) a ty zostaniesz samotna matka. Warto?

mój mąz jak urodziłam synka tez czuł się odtracony i był zazdrosny o małego ....ale po czasie jest z niego bardzo dumny .Czytałam troche na ten temat i wiedziałam jak z nim rozmawiać ,udało mi sie !Wszystko będzie super ...choć wiem ,że trochę to przykre ...

Gość Chcę mieć dziecko
ale właśnie tak chcę żeby został, bo coś zaczyna przebąkiwać o rozstaniu

ale czy to jest powodem tego rozstania ...dziecko??

Powiem Ci, że mój ojciec tak na prawdę nie chciał mieć dzieci, ma dwójke z moją matką i córkę z drugą żoną... I kocha nas bardzo i myśle że jest najszczęśliwszym ojcem, zwłaszcza patrząc jak mówi o najmłodszej... Tylko, że jak będziesz w ciąży czy urodzisz to na jakiś czas może was to połączyć, ale nie koniecznie. Moi rodizce są po rozwodzie i gdyby byli razem nie byłabym szczęśliwa bo oni się dusili razem... Chociaż byli najpiękniejszą parą na świecie!

Gość dfggg
Oszustka :o Nie rozumiem jak można tak postąpić...

Gość Chcę mieć dziecko
podobnież nie jest szczęśliwy

no to super przygotowany do malżeństwa byl, nie ma co :P No chyba ze \"papierek\" też wymusiłaś jakis podstepem...

Wszystko zalezy od ciebie !Jeżeli chcesz i czujesz się na siłach w razie czego samotnie wychowywać dziecko -to smiało ale musisz wiedziec na co sie decydujesz ew.od męża masz prawo oczekiwac pomocy -jesteście małżeństwem !

Oczywiste jest -przynajmniej dla mnie ,że jak ktoś bierze ślub to powinien oczekiwac tez dzieci ...

Gość dfggg
Ja pitolę! Na jakiej ja planecie wylądowałam??? Jak można zmuszać kogoś do zostania ojcem?? Wszystkim Wam hormony na łepetynę padły?! Oszukać i zmusić do tak poważnej roli bliskiego człowieka? A co z uczciwością, zaufaniem, wspólnym podejmowaniem życiowych decyzji? Psychiatra Wam potrzebny a nie dziecko!!!

a przepraszam !faktycznie spadłaś z księzyca albo jestes taka trendy!!! po co w takim razie slub ludziom ! niech sobie zyja jak chca ! Ale jak podpisuja papier....?

Gość Chcę mieć dziecko
wiem, ze zostanie ze mną, bo jest człowiek odpowiedzialnym i wiem, ze jak dziecko pojawi się na świecie to je pokocha

Gość dfggg-------dziecko jestes
i to duuuuże .

Ale moze się zdarzyć również tak, ze dziecko zamiast Was zbliżyć - rozdzieli, skoro on go nie chce. Może też poczuć się oszukany przez Ciebie, skoro myśli, ze się zabezpieczasz. A Ty - chciałabyś być z kimś, kto Cię oszukał w tak bardzo poważnej sprawie?

Gość Chcę mieć dziecko
Zabezpieczenia nigdy nie działają przecież w 100%

Gość dfggg
Nie przypominam sobie żeby przy podpisywaniu ślubnych papierów był paragraf "i zobowiązuję się do spłodzenia minimum 1 dziecka"... Takie decyzje powinni podejmować RAZEM obydwoje, to po prostu kwestia uczciwości i odpowiedzialności, w głowie mi się nie mieści że może być inaczej!!

masz prawo do bycia matka ale nie zmusisz go do tego aby z toba został więc na to wszystko musisz być przygotowana ,do jak miałby zostac z toba tylko ze względu na dziecko to współczuje i tobie i jemu ... oboje będziecie nieszczęśliwi....

Gość a ile macie lat
bo jak jesteście 3 lata po ślubie i macie powiedzmy po 25 to śmiechem zabiję :D

widać ,żeś młoda panna !Mówi ci to coś : SWIADOMY PRAW I OBOWIąZKóW WYNIKAJąCYCH Z ZAłOżENIA RODZINY I TAK DALEJ !!

Gość dfggg
Nie poczuwam się do bycia "duuużym dzieckiem"... Z tego co tu czytam to jestem bardziej odpowiedzialna i uczciwa wobec swojego męża. To raczej planowanie takiego oszustwa jest świadectwem niedojrzałości :p Egoistyczna zachcianka którą trzeba spełnić za wszelką cenę, nawet za cenę oszukania człowieka którego się kocha (podobno). ja bym takiego świństwa nie zrobiła nawet wrogowi, ale skoro jesteście takie dorosłe, to proszę, nie krępujcie się i niech Was potem sumienie zżera, a jeszcze lepiej jak się mąż dowie że został wrobiony, a wtedy życzę powodzenia...

Gość albo prowokacja

Gdybys była męzatką nie gadałabys takich bzdur ...chyba,że ty też nie chcesz zostać matką ...

Gość dfggg
"ŚWIADOMY PRAW I OBOWIąZKóW WYNIKAJąCYCH Z ZAłOżENIA RODZINY" -- czy ja jestem niedorozwinięta, czy w tym tekście też nie ma nic o dzieciach?? dla Twojej informacji - mam 27 lat, od 3,5 roku jestem mężatką i od jakiegoś już czasu staramy się o dziecko, co było WSPÓLNĄ decyzją

taaa jasne .........

Gość dfggg
no i widzisz jak można się pomylić...