Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KATARYNKA_ 1111

Który wybracChicco S3 TRIO,Quinny Buzz,HIGH TREK,MUTSY?

Polecane posty

Gość KATARYNKA_ 1111

Bardzo proszę o opinie ktory z tych wózków wybrac dla dziecka urodzonego pózną jesienią. Proszę o poważne i przemyślane odpowiedzi, najlepiej właścicielek powyższych wózeczków. Jeśli mozecie powstrzymajcie sie od złośliwości. Z góry dziekuję

Gość a bierz wszystkie........

Gość Alexxxa
quinny buzz ma malutką godnolkę. Jak do niej włożysz śpiworek, to dla dziecka już nie będzie miejsca.

Gość 9999999999999
Co do Mutsy to żle sie prowadzi jest bardzo szeroki, kiedyś prowadzilam bo koleżanka ma, mnie osobiście podobaja sie troszke inne wozki

Gość tylko chicco
oczywiście, że chicco :) ja mam taki i jest wspaniały

Gość KARTARYNKA_1111
Jeśli masz ten Chicco to moze powiesz mi czy ta podstawka pod fotelik samochodowy może zastac na stale w samochodzie tak, żebym mogla zabierac tylko sam fotelik, bo wtedy łatwiutko sie go wypina i wpina? i czy ta gondolka nie wygląda za bardzo plastikowa? Własnie skłaniam sie w kierunku tego wozeczka albo tego w kolorze bialym: https://ssl.allegro.pl/item185327775_high_trek_gondola_windoo_fotelik_creatis.html Co do niektórych wpisów: ja sie nie chwalę więc co Ci do tego ile zarabiam? Pytam tylko o zalety i wady tych wózeczkow.

Pracowała kiedyś w sklepie chicco i uważam, że s3 nie jest wart swojej ceny. Nie znam tych innych wózków, ale co mogę powiedzieć o s3: - jest dosyć ciężki i ma spore gabaryty - może sprawiać trudność składanie go - prowadząc go miałam wrażenie, że cały czas zjeżdża na jedną stronę - ma mikrokoszyk na zakupy - pompowane koła z których może schodzić powietrze szybciej niż byś chciała, a jeśli zgubisz pompkę to koniec, bo ma niestandardowe wejście żeby nie było - ma też plusy + wygląda bajerancko ;) + skoro trio to dostajesz wszystko:gondolę spacerowkę i fotelik i wszystko do umieszczenia na jednym stelażu + ma odczepiane koła, co może ułatwiać schowanie w bagażniku Ja bym sobie nie kupiła takiego.

Jeśli kupujesz s3 z tą plastikową podstawką (nazywa się to chyba autofix, czy jakoś tak) - to może ona zostać w samochodzie. Dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że i tak trzeba wtedy jedną część pasa przekładać przez fotelik.

Gość MOJA SZWAGIERKA MA CHICCO
Niestety nie wiem jaki, ale prowadzi się go beznadziejnie :((

Gość KARTARYNKA_1111
Dziekuję za opinie. Wlaśnie koszyk w High trek jest zdecydowanie większy. Nie bardzo moge iśc do sklepu i porównać na żywo te wózeczki... Czyli minus dla Chicco. Chodzi mi przede wszystkim, zeby byl wygodny a nie o wygląd. Ciężar wlaściwie jest bez znaczenia bo nie przewiduję noszenia go po schodach, ale już przy pakowaniu do samochodu??? muszę sie zastanowić...

Chicco s3 z gondolą waży jakieś 15 kg, sam stelaż około 12 (nie pamiętam dokładnie), więc jest to ciężar niezły...Ciężko jest kupować wózek nie oglądając go (chociaż pewnie sama w lipcu to zrobię ;) ), bo nie zobaczysz, czy sprzedawca wkłada dużo siły w złożenie go (mnie złożenie s3 zawsze sprawiało problemy), nie podniesiesz i nie poprowadzisz... Szczerze powiedziawszy, gdybym miała kupować trio z chicoo, to prędzej c1 - ten na czterech kółkach... No, pytanie - gdzie jeszcze zamierzasz nim jeździć. s3 pewnie się sprawdzi na leśnych wertepach, a c1 to typowy miejski wózek...

Gość KATARYNKA_1111

Gość KATARYNKA_1111
Wykreślam Chicco więc z listy. A co z Quinnem Buzz czy nikt nie ma tego wózka?

Pamiętaj, że Buzz ma spacerówkę która nie nadaje się dla dziecka, które dopiero zaczyna siadać - jest za \"pionowa\". Ja mam Mutsy i osobiście nigdy nie załowałam że go kupiłam. Ktoś wspomniał o tym, że się źle prowadzi, ale była to opinia nie uzytkownika wózka, tylko osoby która prowadziła go przez chwilę... Kiedy wybierałam wózek, to też zastanawiałam się w sklepie czy będę umiała prowadzic, ale stwierdziłam że najwyżej zablokuję tylną oś i nie będzie problemu. A dziś po 4 miesiącach codziennego uzywania nie wyobrażam sobie spacerów z wózkiem właśnie bez tej tylnej skrętnej osi. Jak dla mnie wózek jest idealny, co potwierdza się na każdym spacerze. Ja mieszkam w domku jednorodzinnym także nie mam problemów z wnoszeniem go na 2 czy 3 piętro - więc w tym kontekście się nie wypowiem.

Gość mama oskara zastanow sie
mama oskara zanim cos pierdolniesz spacerowka buzza ma kilka stopni regulacji i nadaje sie dla dziecka, ktore jeszcze nie siedzi. moze w niej lezec jak w foteliku kubelkowym

Gość Alexxxa
ja wypowiedziałam się na temat quinny buzz, bo moja kuzynka ma taki. dziecko bardzo szybko przestało się mieścić do gondolki, mimo iz było to lato. Spacerówka natomiast nie rozkłada się na płasko. Możesz położyć oparcie, ale wtedy nogi podjeżdzają do góry (nie wiem, czy to zrozumiale opisałam)

Gość mama oskara zastanow sie
jasne, na plasko w spacerowce nie polozysz, zawsze pod katem ok. 90-100 st. ale w foteliku dla noworodka tez dziecka nie polozysz na plasko!!! A poza tym jak nazwa wskazuje to nie jest gondolkospacerowka tylko spacerowka.

Bzdura przecież w buzzie są trzy stopnie regulowania siedziska i wcale nie musi dziecko siedzieć pionowo tylko może być na leżąco lub pół leżąco.Mam taki wózeczek i jestem bardzo,ale to bardzo zadowolona :) Choć na początku wachałam się,czy trójkołowiec się sprawdzi i czy będzie wygodny,ale jest i to bardzo.Dodam,że zastanawiałam się również nad mutsy,ale waga wózka buzz i łatwość składania przebijają mutsy bez dwóch zdań.No i jeszcze ten wygląd.Dużo ludzi zwraca na niego uwagę i mówi,że śliczny mam wózeczek.Szczególnie jak jeździłam jeszcze gondolką ;)

Gość Alexxxa
Salmusia - u mojej kuzynki się nie rozkładało. Wiem, bo się skarżyła. Może miała starszy model. Wiele ludzi faktycznie za tym wozkiem się ogląda. Ale czy z powodu urody? Raczej wręcz przeciwnie.

Alexxxa czyżbyś była lekko zazdrosna? To,że Tobie się nie podoba to nie znaczy,że innym ludziom też! |Piszę to co zaobserwowałam i jak inni ludzie reagują na wózek.Przecież gdyby im się nie podobał to nie mówiliby \"o jaki ładny wózeczek\" itp. A Twoja kuzynka to pewnie quinny widziała...ale tylko w sklepie... :) ;) Słodki buziak za Twoją bystrość i inteligencję :/

Gość Alexxxa
Tak, zazdroszczę ci, ze masz taki wózek. Zgadłaś, cholera, a myślałam, że dobrze się maskuję! Z babami, zwłaszcza tak prymitywnymi jak ty, się nie całuję. Najpierw pomyśl, zanim coś napiszesz, bo drogi wozek nie nobilituje.

Gość KATARYNKA_1111
o nie znowu klótnie, przepraszam, ze wogóle zadałam to pytanie

Może Was Drogie Panie pogodze :) nie ma wózka idealnego. Mi podobał się Buzz i taki kupiliśmy ale tylko spacerówke. zamiast płacić 600zł za samą gondolke dla noworodka to kupiliśmy Merc Baby - wielką kolumbryne na pasach. - jest ciężki - fakt - ale ja go nie nosze na plecach a dzięki pasom łatwo jest mi go wciągać po schodach. I tak powiem że moja kolumbryna okazała się niezastąpiona na śniegu - Buzzem to niestety ale w zimie to mogłabym sobie pojeździć co najwyżej po pokoju. do tego Merc ma ogromny kosz na zakupy, który sprawdziłam wytrzymuje 15kg a Buzz ma płyciutki \"bagażnik\" na jedyne 6 kg. a Buzz natomiast jest leciutki, mimo że waży 12kg to dzięki sprężynie gazowej sam się rozkłada i to jest jego wielki plusik. Do tego dziecko w spacerówce siedzi ciut wyżej niż w innych wózkach. dodatkowy plus że jest to wózeczek z wysokim oparciem - ok 50cm. Jednak trzeba przyznać że spacerówka bardziej się nadaje dla wysokich i szczuplutkich dzieci - dla niskich a troszke bardziej grubiutkich bardziej nadawałaby się spacerówka z Quinny Speedi. a skoro jak na razie nie wiesz jaka będzie Twoja Dzidzia to polecam kupno samej \"Kolumbryny\" - koszt jak gondolki do każdego innego firmowego wózka a o wiele praktyczniejsze.. ;D

-----> do \"mama oskara zastanow sie\" po 1: nie pie.... tylko wypowiadam swoje zdanie. po 2: wg ortopedow w foteliku kubelkowym dziecko, ktore samo nie siedzi nie powinno byc dluzej niz 2,5h, a spacery trwaja czesto troche dluzej. po 3: dlaczego sie nie podpisalas/-les?