Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cera do poprawy

Cera do poprawy

Polecane posty

Gość cera do poprawy

Mam cere normalna, nie narzekam na nią za bardzo, ale niestety mam rozszerzone pory i często wyskakują mi podskórne bolące pryszcze. Chciałabym doprowadzić ją do porzadku. Jak to zrobić domowymi sposobami? Jakie kosmetyki żeby nie zapychały porów?

1 mycie) -- delikatne preparaty do skory wrazliwej, naturalne mydelka np. z propolisem, glinki lub ziemia wulkaniczna, oleje myjace 2 tonizowanie) lekkie toniki zakwaszajace skore, najprostrze wlasnej produkcji: woda z sokiem z gtejfruta lub cytryny, woda z octem jablkowym, woda z aspiryna (rozjasnia cere, oczyszcza, zapobiega zaskorniakom), lub jakis napar ziolowy ale tez z kilkama kropelkami cytryny, hyydrolanty - do kupienia w internetowych sklepach z naturalnymi kosmetykami 3) nawilzanie i natluszczanie --- kremy bez paraffinum i mineral oli -- wiekszosc kremow ma ten skladnik a jest on glownym zapychaczem i nie nadaje sie do cery sklonnej do wypryskow - moge polecic ci firmy: Weleda, dr. Hauschka, Lavera - a z takich ogolnodostepnych seria dla dzieci Babydream - z nich najlepszy jest ten krem w najbardziej plaskim opakowaniu

Gość cera do poprawy
No właśnie używam obecnie mydełka lnianego do twarzy i całego ciała, co do aspiryny to odpada bo jestem uczulona, próbowałam też nagietek i rumianek, ale niestety uczulenie mi na twarzy wyskoczyło. Spróbuję chyba z tą cytryną. A co do kremu mam właśnie największy problem. Wszystkie kremy które podałaś odpadają, bo nie znam ich zupełnie i raczej łatwo nie kupie, a ten Babydream można kupić w Rossmanie?

Gość cera do poprawy
Popatrzyłam na wizaż i znalazłam ten krem z tym, że w dużym opakowaniu i ma on w sobie rumianek? Czy ten o którym mówisz też ma go w swoim składzie?

chyba wszystkie produkty babydream maja je w sobie ze stron internetowych z naturalnymi produkatami polecam: www.biolander.com www.apmp.natura.xip.pl jesli nie mozesz lub nie lubisz zamawiac przez net, a nie masz uprzedzenia do chemicznych skladnikow - to po prostu czytaj sklady, zeby paraffinum nie bylo, lub nie bylo na pirwszych z 3 pozycji - --- no i wazne by ten sklad nie byl za dlugi -- nie pamietam skladow kosmetykow firmy Farmona albo Ava --- ale mogą byc calkiem przyzwoite a jeszcze lepiej jak masz jakiegos znajomego farmacelte, w aptece gdzie robią leki -- moglby Ci ukrecic jakis lagodny krem na bazie eurycyny z witaminami -- mozesz tez pojsc do dermatologa, powiedziec ze masz problem z zapchanymi porami i czy niemoglby Ci przepisac takiego kremu na eurycynie

Gość cera do poprawy
Sprawdziłam i niestety Farmona ma w swoim składzie paraffinum. A szkoda bo firma jest dobra. Coś mi się wydaje, że odpowiedniego kremu nie znajdę. Stronki przez Ciebie podane są fajne i z chęciom bym coś kupiła, ale nie mam ochoty na eksperymenty z dość drogimi kremami jak widzę. Szkoda że ten babydream ma rumianek, bo to go dyskwalifikuje jeśli o mnie chodzi... Dzięki za rady, ale jak widzę chyba mi pomóc się tak łatwo nie da :/

Sprawdz tez krem dla dzieci z firmy Hipp wogole jak bedziesz w drogerii to poczytaj sklady -- moze na cos wpadniesz, bo ja ze wzgledu na to ze od dawna nie uzywam takich kremow nie bardzo moge Ci cos doradzic w Rossmanie sprawdz firme AVA

Gość cera do poprawy
skład Hipp: Składniki: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis (olejek migdałowy), Cocoglycerides, Cetearyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Myristyl Myristate, Myristyl Alcohol, Zinc Oxide, Sodium Carboxymethyl Betaglucan (naturalny składnik z drożdży), Phenoxyethanol, Cetearyl Glucoside, Panthenol, Myristyl Glucoside, Carbomer, Methylparaben, Xanthan Gum, Propylparaben, Lactic Acid, Parfum.

nie jest najgorszy, a nawet calkiem dobry :) skladnikiem natluszczajacym jest olej migdalowy a nie slyszalam zeby on kogos zatykal :) pewnie nie kosztuje za duzo -- zawsze mozesz sprobowac - a jak nie podejdzie Ci do twarzy to bedziesz miec do ciala....

Gość cera do poprawy
Dziękuję za pomoc, zobacze co z tego wyjdzie, tylko go najpierw muszę gdzieś znaleźć;)

Gość mam cerę tłusta trądzikową
ale często ją wysuszam różnymi specyfikami na trądzik. Używam kremu alantan plus, co prawda zawiera to słynne paraffinum, ale mi bardzo służy. Ma dosyć tłustą konsystencję, ale bardzo dobrze się wchłania, cera sie nie lepi jak po większości kremów. Mam wrażenie, że mi sie po nim poprawiła karnacja, jest bardziej jednolita, zaczerwienienia zniknęły.

Gość czerwone lusterko
szkoda ze jestes uczulona na aspiryne bo dziala cuda! rozpuszcza sie w odrobinie wody i naklada na twarz

Gość cera do poprawy
z tym, że on zawiera substancję czynną z rumianku, która może mnie uczulić i jest za mocny jak dla mnie. Potrzebuje łagodnego kremu, który nawilży i nie zatka mi porów

Gość czerwone lusterko
ja mam tlusta cere, ale czesto ja wysuszam np aspiryna i mam 2 kremy ktore mnie ratuja i nie zatykaja mi porow-zwykly krem nivea i krem ziaja maslo kakaowe. ale wiem ze to kwestia indywidualna, bo polecana przez wiele kobiet oliwka z hippa (gdzies na kafeterii jest o niej obszerny temat) ktora rzekomo w ogole nie zatyka porow mi skutecznie zapchala ;)

Gość czerwone lusterko
ale sprawdz opinie na wizazu o tym kremie ziaji bo pamietam ze mial dore recenzje jesli chodzi o zapychanie porow-moze akurat dla ciebie tez bedzie dobry, a mozna go kupic juz za ok 3zl

Gość cera do poprawy
kupiłam i miałam wysyp. Niestety ziaja masło kakaowe odpada, obecnie moja mama go używa, ziaja z białą herbatą też do niczego:/ chyba żadnego kremu nie kupie:/

Gość czerwone lusterko
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=106 mozesz poczytac jeszcze o tym. nie znalazlam go na sklepowych polkach i zamowilam w aptece. ok 7zl, jest dobry ale nie jestem do konca przekonana, moze przez ten zapach, pachnie jak choinka ;)

Gość cera do poprawy
no własnie o nim czytałam przed chwilą, tyle, że jak widać zapycha pory:/

Gość może ktos jeszcze

Gość cera do poprawy
Kupiłam sobie ten krem Hipp i zobacze co z tego będzie, jeszcze moje mydełko lniane do tego, piling z kawy i może moja buzia wróci do normy