Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raf 1978

Jak żyć z kimś z Borderline?

Polecane posty

Gość raf 1978

jak w temacie

Gość zapytaj
o to mojego męża;(

Gość raf 1978
pytamna serio, rozstaliśmy się po 5 latach, wielkokotnie rozchodziliśmy się, zawsze wracaliśmy. Żadne z nas nie zdawało sobie sprawy z tej przypadłości i powagi tematu. Przypadkowo się o tym dowiedziałem, bardzo się martwię o moją ukochaną. Jest teraz w fazie, w której jest jej dobrze samej, nikogo nie potrzebuje, mam nadzieję że się zejdziemy i chcę podjąć wyzwanie pomocy. Jak to chodzi w praktyce?

Gość raf 1978
korzystalem z tego linku, pytam się jak żyć? tzn czy jest sposób, żeby uswiadomić drugiej osobie o tej chorobie, bo onie z reguły odrzucaja takie informacje, jak postępowac mam ja?

Gość boderline
chlopie a od kiedy to przy tej przypadlosci czlowiekowi podoba sie samotnosc?????/

powiem ci jak żyć: byc cierpliwym pokazac jej ten linkz opisem Borderline, wytrzymać jeszcze trochę, bo kims takim sie nie zisatje ot tak, tylko dlatego, ze sie mialo przerabane w zyciu ....

a kto Ci powiedział że to zaburzenia z pogranicza???? przecież diagnoza nie jest taka prosta, a skoro wiecie o tym to mąż musi na terapie chodzić, Kto go zdiagnozował???

Ludzie czytają takie pierdoły i diagnozują borderline u najbliższych (podobnie jak studenci medycyny mający interne hehe 80% omawianych chorób odkrywają w sobie) Żeby zdiagnozować bordeline lub jak kto woli\"zaburzenia z pogranicza\" należy udać się do dobrego lekarza (psychologa lub psychiatry) który zrobi testy, przeprowadzi wywiad i wtedy może uda mu się zdiagnozować pacjenta (lub nie- tak bywa częściej). Wy raczej nie bawcie się w psychiatrów, bo można sobie wielką krzywdę wyrządzić pozdrawiam

Gość Agnieszka 33
Czytalam w swietnej ksiazce o przemocy ( i traumie ktora za soba pociaga..! ) , ze zaklocenia z pogranicza sa wywalane naduzyciami seksualnymi w dziecinstwie.. W takiej sytuacji moze jej pomoc TYLKO dobry psycholog. Jesli do niego nie pojdzie to bedzie nadal zablokowana , bez mozliwosci ewolucji ni poprawy.. Ty jako osoba kochajaca mozesz tylko otoczyc ja miloscia i oddaniem oraz delikatnoscia .. Powodzenia !

Gość tomasz 45
Witam serdecznie, Dwa miesiące temu dowiedziałem się że moja partnerka z którą zyje od 10 lat i mamy 8 letnią córeczkę jest chora na borderline. Nikt wcześniej z jej rodziny mi o tym nie mówił . od kiedy pamiętam bardzo często w naszym domu gościł chaos Aga bo tak ma na imię nie radziła sobie z obowiązkami domowymi długo spała na wszystko brakuje jej czasu częste chuśtawki nastroju których nie rozumiałem i czasami nie rozumiem . Oraz mówienie o rzeczach które nie miały miejsca od tych prostych zaczynając np. ja umyłem naczynia posprzątalem kuwety kotom a na następny dzień słyszę jak mówi komuś że to ona zrobiła . Najgorsze w tym wszystkim jest to że mówi o różnych żeczach z wiarą i przekonaniem że tak było naprawde gdy staram się to sprostować złości się i wścieka . Często się zdarzlo że jej macocha bo mama popełnila samobójstwo gdy Aga miała 1,5 roku Wtrąca się w nasze życie poucza często jest tak że wierzy Agnieszce a ja to jestem ten zły i wogóle. W przeszłości często dochodziło między nami do konfliktow wszelkie ustalenia co do podziału obowiązków spełzały na niczym. Nie radzilem sobie z jej stanami emocjonalnymi i nieradzę nadal Jak sobie radzić w postępowaniu z Agą bo niewiem czuje się bezsilny i sam potrzebuję pomocy .