Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DS20

Pęknięte naczynko na ustach

Polecane posty

Gość DS20

Witajcie, Moim problemem jest pęknięte naczynko (jakby naczyniak) na ustach. Jest ciemno czerwony, wypukły, wielkości główki szpilki. Poprzednia dermatolog dała mi płyn, który miał spowodować sklejenie się naczynka. Faktycznie zmniejszyło się, ale nie chce się zamknąć. Zmieniłam dermatolog, mówi że można je usunąć laserem bądź igłą z prądem, ale i tak zostać może po tym mała jasna blizna. Koleżanka miała zamykane naczynko na nosie poprzed zamrażanie. Czy ktoś się orientuje czy na usta też to zadziała? Nie wiem co robić z tym paskudztwem.

Gość gosieńnnka
zadziała.tez miałam usuwane z ust-laserem,nie ma śladu.

Gość DS20
A ile taki laser kosztuje? Jest to bezbolesne, od razu nie ma śladu po tym?

Gość po laserze
nie powinno byc śladu... ja mialam zamykane nazynko na czole laserem co2

Gość po laserze
najpierw jest strupek koszt jednego naczynka od 100zł w górę

Gość DS20
Całkiem sporo. Zamykanie igłą z prądem kosztuje 50zł. Jest w tym znieczulenie miejscowe ust. Brzmi groźnie, ale może takie groźne nie jest?

Gość po laserze
- elektrokolagulacja, czyli zamykanie naczynek igłą z prądem. Ten ostatni najbardziej skuteczny zabieg jest jednak bolesny i pozostawia na skórze drobne strupki.

Gość po laserze
Elektrokoagulacja. Kosmetyczka cienka igłą przewodzącą prąd elektryczny wysokiej częstotliwości dotyka każdego naczynka. To powoduje ścięcie zawartego w nim białka i zanikanie "pajączków". Po zabiegu pozostają strupki, które muszą same odpaść. By przypadkowo ich nie zerwać, przez kilka dni nie wolno stosować podkładów i kremów ani myć twarzy wodą.

Gość DS20
To kiepsko biorąc pod uwagę, że naczyniak znajduje się na ustach... Chyba jeden odłożę kasę na laser, albo dowiem się coś jeszcze o tym zamrażaniu.. Dziękuję za wszelkie informacje :)

Gość po laserze
też zostaje strupek a potem odpada i nie ma śladu. Myślę, ze ta elekrtokoagulacja jest w porządku. Ja zrobilam laser bo miałam za free ;)

Gość po laserze
też zostaje strupek a potem odpada i nie ma śladu. Myślę, ze ta elekrtokoagulacja jest w porządku. Ja zrobilam laser bo miałam za free ;)

Gość DS20
To z prądem brzmi niestety groźnie, a na laser mnie nie stać w tej chwili :( A już mam dość patrzenia na moje usta...

Gość upupuup
ale jakim cudem ono peklo???przygryzalas usta?

Gość aaaaaaaaaaas
a co najlepsze nanaczynka na twrzy?

Gość upuupup
a laser usuwa calkowicie?

Gość upuuppu

Gość mjmjmj
Pęknięte naczynko na ustach mam juz zaraz bedzie rok. Miałam raz zamrażane ale nic nie pomogło tylko mi co jakis czas pekalo i strasznie lecialam krew. Dlatego zdecydowalam sie na laser, tylko boję sie czy to bedzie bolalo? wiem ze w Lublinie ten zabieg kosztuje 100 zł. Czy ktos moze mi opisac jak trwa ten zabieg? ile czasu? dziekuje za wszelkie informacje :)

Gość oj znam to
ja rowniez chetnie sie dowiem jak to jest

Gość upupuup

Gość karusek
miałam nieudacznie zrobioną elekrokoagulację w Szczecinie ul. Kasprzaka po której powstał rumień i już leczę kilka miesięcy laserem i efektów nie widzę, mam ochotę tę babę własnoręcznie udusić.

Gość IceCream_girl
Nie wolno zwlekać najlepiej usuwać gdy naczynkomjest małe ponieważ nie każdy dermatolog ma odpowiedni laser.

Gość IceCream_girl
Zabieglaserem nie ból czasami szczypie później trzeba być ostrożnym aby to nie naruszyć.

Gość IceCream_girl
Nie trwa to długo lecz później najlepiej zostać w domu. Z naczynkiem chodziłam do różnych osób i każdy zapewniał że się wchłonie. Ale tak się nie stał0o i urosło to takie że musiałam jeździć po różnych dermatologzch i tylko jeden miał odpowiedz mi sprzęt. Jeśli zauważcie jakąś bułkę na ustach jak naj szybciej idźcie do dermatologa i na lasery lub zamrażanie ponieważ naczynka może przeksztalcic się w ziarniaka naczyniowego