Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobitki pomocy

Czy to prawda, że nie należy jeść po 18-tej?

Polecane posty

Gość Kobitki pomocy

Może tu tkwi przyczyna mojego niechudnięcia, mimo iż jem ok 1200 kalorii dziennie? Ale jem wieczorem... Mam 32 lata. Pomóżcie!! Mam tylko 4 kg do zrzucenia, a stoję w miejscu, chociaż niemalże głoduję!!

Gość Deirdree
podobniez nie ma to znaczenia

bzdura nie nalezy jesc mniej niz dwie trzy godziny przed snem ale to bardziej dla zdrowia niz dla chudniecia

aha no ale wieczorem nalezy jesc lekko ale jak ograniczasz kalorie tochyba jesz lekko nie? poza tym moze masz male zapotrzebowanie na kcal i nalezaloby przejsc na 1000kcal?

Gość uczylam sie o tym na biochemii
to co zjesz na śniadanie spalasz w ciagu dnia bez większego wysiłku, obiad do dodatkowa porcja energii na popołudnie, a to co zjesz wieczorem, odkłada się w postaxci zbędnej tkanki tłuszczowej, ponieważ wieczorem wykazuje się zazwyczaj mniejszą aktywność ruchową, no i idzie się spać- to już całkiem się odkłada - jako zapas ... jak musisz jeść wieczorem, to po kolacji idz pobiegac z psem albo pojezdzij na rowerze, albo jakaś inna forma ruchu ;]

Gość hsu
podpisuje sie pod wypowiedzia powyzej! p.s. nie przesadzasz troche z tym glodowaniem?? 1200 kcal to kupa zarcia

Gość do przedmówczyni
no to chyba ty przesadzasz,1200 k to jakies minimum horrendalne

Gość hsu
to ile ty jesz? p.s. poza tym glodowaniem mozna nazwac jedzenie 300-500 kalorii a nie 1200!

Gość do przedmówczyni
ty chyba anoreksję masz

Gość do przedmówczyni
ja nie dbam o kalorie bo nie muszę ale przy moim wieku i niezbyt sportowym trybie życia to 1800 k jest ok,1200 to naprawdę niedużo dla młodych kobiet

Gość hsu
no to fajnie! Ty jesz tyle ile potrzebujesz a dla mnie 1000 kcal to wystarczjaca ilosc, uwierz i nie chodze glodna:) o to chodzi chyba zeby kazdy dopasowal to do siebie. mnie po prostu rozsmieszylo stwierdzenia ze 1200 kcal to glodowka, tyle. pozdrawiam

Gość Kobitki pomocy
No cóż, jestem smakoszem, i dla mnie te 1000-1200 kalorii to jednak wyzwanie. Hsu - niepotrzebnie jesteś złośliwa i chyba rzeczywiście masz kłopoty z odżywianiem - 500 kalorii uważasz za mało? To jest NIC - faktycznie norma, ale może dla bulimiczek, nie obrażając nikogo... Wszystkim dziekuję za wypowiedzi :)

Gość hsu
jeju, nie jestem zlosliwa. czytajcie ze zrozumieniem! napislama ze glodowką mozna nazwac jedzenie 300-500 kalorii dziennie , a 1200 to zupelnie normalna, zdrowa ilosc jedzenia! :)

Gość hsu
cyt:"500 kalorii uważasz za mało?" tak, uwazam ze to malo.

Gość do przedmówczyni
1200 kalorii to jednak nie jest normalna ,zdrowa porcja jedzenia

Gość Kobitki pomocy
Oczywiście, że nie. To jest porcja dla odchudzajacych się. Hsu - każdy lekarz i dietetyk Ci to powie.

Gość hsu
ale Ty sie przeciez chcesz odchudzac? z reszta niewazne, spadam. i zycze powodzenia!

Gość Kobitki pomocy
No przecież napisałam, ze to porcja dla odchudzających się. A co Ty byś zaproponowała? 500 kalorii?? Wielkie dzięki za taką poradę.

Gość do przedmówczyni
a może chodzi o dobór pokarmów,w końcu można jeść tylko ciastka i to w takiej ilości aby miały 1200 kalorii?

Gość hsu
nie proponuje 500 kcal!! przeciez napislam ze to glodzenia sie!! moim zdaniem te 1200 kcal to odpowiednia ilosc jesli chcesz sie odchudzac ( aczklwiek nie jest to dla mnie glodzenie sie). ja jem ok 1000 kcal dziennie - przede wszystkim warzywa, ryby i miesko na parze, jogurty, niektore owoce. to ma naprawed nieduzo kalorii dzieki czemu mozesz jesc wieksze porcje=nie jestes glodna. oczywiscie podstawa jest sport. ale to moje zdanie.