Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głowa w chmurach

Jogurty naturalne - ranking x

Polecane posty

Gość głowa w chmurach

Cześć, Ostatnio przerzuciłam sie na jogurt naturalne. A właściwie nie przerzuciłam tylko zmusiłam - musze pomóc swojej naturalnej florze bakteryjnej;) Naturalne nie są zbyt smaczne, na razie znoszę jedynie naturalny z Danone, a może wy macie jakies swoje typy? Najlepsze jogurty naturalne, beztłuszczowe i niesłodzone? obimy listę;)

Gość augustowski
jest super, smaczny i zupelnie inny niz wszystkie jogurty naturalne. Nie znosze w ogole jogurtow, naturalnych zadna sila mnie nie zmusi by je zjesc, ale augustowski jest przepyszny:)i tani:)

Gość a moja pani doktor
powiedziała, żeby nie przesadzać z tymi jogurtami, bo tam jest dużo wapna i u osób o takich skłonnościach może się to wapno odkładać np. w nerkach bo ja przyznałam, że jestem fanką jogurtów i jem kilka dziennie :p pani doktor powiedziała, żebym nie przesadzała z jedzeniem jogurtów, a kupiła sobie coś z pałeczkami kwasu mlekowego np. Trilac

Gość nie wierzę w to co piszesz

Gość a moja pani doktor
acha, zaraz potem miałam usg nerek i w lewej wyszło malutkie zwapnienie

Gość a moja pani doktor
przecież napisałam - chodzi o osoby ze skłonnością do kamieni np. nerkowych

Gość nie wierzę w to co piszesz
w życiu nie słyszałam o tym aby przedawkować jakiś składnik zawarty w naturalnym jedzeniu,bo co do wapnia to faktycznie nie można duzo przyjmować ale tu chodzi o wapno w preparatach farmaceutycznych!

Gość Beznikowa-
Ja najbardziej lubię Danone i Zott:-)

Gość a moja pani doktor
ja się tam nie znam, powtarzam tylko słowa po lekarce też się zdziwiłam, bo zawsze byłam zdania, że lepiej wypić np. kubek zsiadłego mleka, niz kupować jakiś preparat farmaceutyczny

Gość wswswswswsw
tylko zott:)

Zott, Zott, Zott !!! Pyszny, kremowy !!!!!!!!!!! :) choć ostatnio wyczaiłam taki jogurt MAGDA co ma 31 kcal/100g ale kurcze niesmaczny i rzadki :)

Gość głowa w chmurach
Myślę, ze z jednym, góra dwoma jogurtami naturalnymi dziennie nie przesadzę. Ale nie złyszałam wcześniej o tym, ze można przesadzic i uszkodzić nerki, ciekawe.

Gość świetny pomysł
Ewka i co? Hamuje to okropne uczucie głodu?

Gość ale zaraz zaraz
jakie nerki???jaki naturalny jogurt w sklepie????jeżeli organizm ludzki funkcjonuje prawidłowo to wapń odłoży sie tam gdzie ma się odkładać nie tworzy złogów,chyba że jest chora przytarczka,a nawiasem mówiąc w sklepach nie ma naturalnych jogurtów,to tylko tak jest napisane:)

Gość głowa w chmurach
To skąd wziąc te naturalne jogurty? Sama sobie nie zrobię, dlatego szukam chociaż tych zblizonych do naturalnych;)

Gość Naturalne
to bedzie kwasne mleko zrobione z mleka prosto od krowy cała reszta to chemia,więc daleko jej do natury

Gość a moja pani doktor
głowa w chmurach -->nie no, jeden - dwa jogurty, co to jest ;) ja jak przysiądę to 4-6 zjem na raz :p ale zaraz zaraz --> napiszę jeszcze raz : lekarka powiedziała, że to dotyczy osób, które mają predyspozycje do tworzenia się kamieni w układzie moczowym ja jestem pod opieką endokrynologa, tarczycę i przytarczyce mam ok, bo sprawdzone, a jednak maleńki złóg wapna w nerce się znalazł głowa w chmurach - a niby dlaczego sama nie zrobisz ? :) ja czasem sama sobie robię jogurt, " ale zaraz zaraz " ma racje - ten jogurt domowej roboty jest inny niż kupny Do przemysłowo wytwarzanych jogurtów dodaje się różne stabilizatory i zagęstniki, w stylu : mleko w proszku, białka mleka, skrobia modyfikowana, pektyna, żelatyna wieprzowa i co tam jeszcze nie wymieniłam, bo zapomniałam. Także te jogurty ze sklepu rzeczywiście nie są takie zupełnie naturalne :p

Gość No i sama widzisz
gdzie dziś w sklepach znajdziesz nature????ale ja pisałem o przytarczce a nie tarczycy,predyspozycja to rzecz względna

Gość a moja pani doktor
No i sama widzisz --> endokrynolog bada także przytarczyce. głowa w chmurach --> jeśli nie jesteś zainteresowana domowym wyrobem jogurtu to może hodowla grzybków kefirowych ? Bardzo zdrowa rzecz :)

Gość głowa w chmurach
Grzybki? Nie kojarza mi sie dobrze;) Ale może rozwiniesz ten temat?

Gość Kama25
Najlepsze które ja lubię to Jogobela-jogurt naturalny z ziarnami zbóż.Smaczny

Gość Martynaxx
Fermentowane przetwory mleczne to niskokaloryczne ale bardzo odżywcze produkty spożywcze, będące doskonałym źródłem wapnia. Mają nieoceniony wpływ na florę bakteryjną jelit i jako idealne probiotyki są zalecane podczas kuracji antybiotykowej. Stymulują także perystaltykę jelit i są znacznie lepiej tolerowane przez organizm niż mleko, dlatego często występują w diecie osób cierpiących na nietolerancje pokarmowe.http://www.alicjabaranowska.pl/zdrowie/przepis-na-zrobienie-jogurtu/

Gość Mirq
Różne próbowałam, bo po prostu wolę od owocowych i najbardziej mi podszedł bakoma, a do tego kopalnia fajnych przepisów http://www.kuchniajogurtowa.pl, jeżeli chodzi o jogurt naturalny i cuda, jakie można z niego wyczarować. :)