Gość aparatkaqq Napisano Kwiecień 18, 2007 wlasne doswiadczenia , cena i jakosc. wiec tak bylam dzis u ortodonty(mam 18 lat) wydalam 50 zl na to by powiedzial ze potrzebuje aparat i dal skierowanie na zeby , a moim problemem jest to ze moja jedynka(gorA) jest wystajoca i lekko na prawo a drugi problem to to ze mam 3(GORA) na dwojce i dwojki wogole nie ma - znikla(ortodontka powiedziala ze zeby mi rosno z obydwu STRON prawa na prawo strone , lewa ne lewo strone powiedziala ze aparat je da do tylu i jedynka sie wyprostuje atrojka sie cofnie i z malej szparki na ktorej powinna byc dwojka zrobi sie wieksza i bedzie mozna wstawic sztuczna wiem ze moge jeszcze isc do innego lekarza i w inny sposob to zrobic(szybszy) ale sie na tym nie znam a bulic przeciez caly czas nie bede za wizyty pomozecie? co w moim przypadku moge zrobic(chodzi mi takze o sztuczne zeby itp)koszty , jak to wygloda i ktore dla mnie odpowiednie i jakie so wasze oceny sztucznych ,czy trzeba je wymieniac itp ps sorka za gafy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach