Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozgoryczona

wkurzają mnie te wymyślone powody by nie byc na moim ślubie

Polecane posty

Gość nie wiem czyje to
do a ja mam inny problem: pytanie podstawowe: kto u was płaci za ślub i wesele?

Gość yofoi
hehe , jak wesela nie bedzie , to nikt nie płaci :)

Gość a ja mam inny problem
sami chcemy placic. Stac by nas bylo i na wesele i dlatego moj facet chce. Ja mu mowie ze to niepotzrebny wydatek, na dodatek nie chce wesela. Chcialabym skromny slub, najlepiej tylko cywilny, pozniej obiad dla najblizszych i tego samego dnia wyjazd na miesiac np do indii :) Moja mama oczywiscie chce tez finansowac wesele, no i wtedy bede musiala zapraszac tego kogo ona bedzie chciala. Pewnie wyjdzie na to ze moj facet z naszymi rodzicami wyprawia wesele dla calej rodziny, nawet dla tych ktorych nie trawie, i ktorzy mnie maja w dupie. Ja bede sie wkurzac i jeszcze rok wczesniej bede wszystko zalatwiala, bo on tylko ustali date i ja bede musiala wszystko inne zrobic. Ja tak nie chce!!!!

Gość fjdjdfgf
ja już odmówiłam jednej koleżance pójścia na wesele z powodów finansowych. sami mamy w tym roku wesele, budujemy dom, kupa wydatków i po prostu nie stać nas na wyjazd na jej wesele. jakiś tam drobny prezent jej odpalimy przez znajomych, ale tylko tyle. nawet nie wyobrażam sobie, żebym miała robić z siebie wielbłąda i kłamać, wymyślać jakiś inny, bzdurny powód odmowy.

ozesz kurde ale sie znow usmialam..... mam nadzieje ze sie dobrze bawisz tymi sciemnianiami bo trudno uwierzyc ze w najwiekszej zadupiastej wiosce moze urodzic sie taki prymityw hehehe ty tez pochodzisz z wioski....skoro i twoja rodzina...i tez jestes \"malo lotna\" stwierdzam czytajac twoje wypowiedzi....i tez z kasa ciezko stoisz skoro na wesele bierzesz kredyt.... hehehe normalnie padam ze smiechu.... a nie boisz sie ze zachowaja sie jak swinie i ci w tym pieknym FETOWYM zamczysku obory narobia...fujjjjj to by bylo straszne pewnie dla ciebie hahahahaha

Gość rozgoryczona
ty co jesz zupe i kotlety w jednym talerzy:D ty zamki moze i widziałas ale chyba z piasku na swoim podwórku przy studni:D Z pewnościa przeczytałam więcej księżek niz ty zrobiłas tych babek z piasku na podwórku

Gość fjdjdfgf
niusiaa tylko się nie posraj z tego śmiechu. nie wiem co zabawnego w tym, że dziewczyna robi wesele w zamku. wbrew pozorom takie miejsca są o wiele tańsze niż eleganckie restauracje w mieście, no i jakaś atrakcja jest. a że napisała, że jej rodzina pochodzi z małej wioski to co w tym dziwnego? przeczytałam cały topik i nie znalazłam ani jednej śmiesznej wypowiedzi autorki. jak komuś się kurewsko nudzi w domu przed kompem i chce się czegoś przyczepić to zawsze znajdzie powód. byle co jest dla niego śmieszne. rechocz dalej niusiu ze śmiechu

Gość yofoi
haha , no i właśnie tak samo sie ma sprawa z twoją rodzina - coś sobie wymyslasz , cos ci sie roi no i oczywiscie wszystko wiesz lepiej ja mam gdzieś , co ty sobie o mnie myślisz - a co twoja rodzina mysli o tobie , to sama juz sobie sama dopowiedz

Gość żonkileczek
rozgoryczona- :D niezle dosrałas tej co z jednej miski z psem zjada ziemniaki z pomidorową:D

Gość nie wiem czyje to
to nie jest najważniejsze jak kto je itp. Ważne jest to, czy szanuje drugiego człowieka; czy traktuje go jak równego sobie. Czy moze lubi zawsze i wszędzie być tym fajniejszym, mądrzejszym, naj naj, bardziej światowym i dlatego odstawia pokazówki dla "biedoty"...

Gość rozgoryczona
ja to nawet z takim prymitywem jak niusia nie dyskutuję. Dokładnie. Nie moja wina że mieszkam w mieście i mam wodę, i robię wesele w zameczku.No jakbym napisała ze mam w stodole to tez by mnie wyzwali od prymitywów.

Gość nie wiem czyje to
taki długi temat o ślubie i weselu a autorka ani razu nie napisała o tym co najważniejsze, czyli o swoim narzeczonym i ich miłości...

nie posram sie nie posram potrafie kontrolowac moje procesy fiziologiczne.... i mam w dupie gdzie ona robi to wesele...czy w zamku czy w oborze czy gdziekolwiek.... lotnoscia tez nie grzeszysz fjdjdfgf skoro nie wyczuwasz mojej ironii i calego problemu ktory wynikl w rozmowach na tym temacie.... no ale coz kurde....rozni ludzie bywaja na necie.... a zeby cos bylo smieszne trzeba najpierw zrozumiec TO a do tego potrzebna jest umiejetnosc czytania ze zrozumieniem tesktu....i sru do ksiazek zmiataj pani fjdjdfgf bo tego to juz w podstawowce dzieci ucza;)

Gość rozgoryczona
Nie rusz gówna bo śmierdzi- dlatego olewam niusię. dziecina siedzi i sie czepia. a z ta zupą i kartoflami w misce to pożal się boże. Toć to jak ziemniaki w takiej zupie się zmieszają z kotletem to nawet smaku niema. Moze najlepiej odrazu jeśc z patelni i garnka? Wtedy się żaden talerz nie pobrudzi.:D

A co jest złego w weselach robionych w stodole? Byłam na takim weselu, wybawiłam się świetnie, jedzenie było wyśmienite :) Byłam na weselu w Hotelu S.i i muszę powiedzieć, że bardzo się zawiodłam sztuczną atmosferą, niezbyt smacznymi potrawami wydzielanymi, niczym na stacji kosmicznej. A najgorsza ze wszystkiego była obsługa - kelnerzy zachowywali się tak, jakby wszystko robili z wielkiej łaski. Dobra zabawa nie zależy od miejsca, gdzie ją zorganizowano, ale od ludzi, jacy w niej uczestniczą.

brawo rozgoryczona w koncu poprawnie zbudowane zdanie;) a do dyskusji rzeczywiscie potrzebne sa solidne argumentacje

Gość żonkileczek
niusia tobie wylatuje gówno z ust- nie czujesz smrodu? zegnamy cię .

Gość nie wiem czyje to
dziewczyny, jak wy się do siebie odzywacie? G...., posr...itp. No dajcie spokój. Po co to komu.

i dziecko prosze chociaz jezeli juz mnie obrazasz napisz chociaz poprawnie moj nik..... naprawde nie jest trudny do napisania

Gość yofoi
no , toć to się mieszają czy w wielkim mieście rozpoznają po mowie , że wcale nie taka wielka z ciebie miastowa ? obawiam się , że tak

Gość rozgoryczona
ja robię w zamku bo tam są hotele, i nie mam stodoły. ja nie mam nic przeciwko remizom i stodołom absolutnie.Nie mam stodoły więc robię w lokalu. Chodziło o to ze tu się czepiają ze robię w zamku więc napisałam ze jakbym robiła na Marsie czy w stodole, czy w remizie czy w namiocie to zawsze się przyczepią.

Gość rozgoryczona
obawiam się ze moja wymowa diametralnie rózni się od twojej. No i kultura osobista nie tylko w rozmowie na forum, ale i to jedzenie z miski wszystkiego.A mam pytanie?czy ten talerz to jest rózniez na obiad na nastepny dzień?

Gość żonkileczek
nusiaa weżidz na dzrzewo liście pompowac bo zawracasz tu ludziom dupe i nic konstruktywnego nie wnosisz.

ano zonkileczek za to twoj wysublimowany smak i slownictwo jak najbardziej...stacza temat;) pozdrawiam i zegnam...bo dyskusja sie skonczyla a pozostaly tylko obelgi maloletnich i małolotnych;)

Gość yofoi
nie mówię o wymowie , tylko o wyrazeniach typu "toć to" , zreszta niewazne , szkoda czasu na takiego kmiota idź się umyj , bo inaczej ktos pomyśli , ze jesteś brudasem

Gość nie wiem czyje to
Świetnie się obserwuje, jaki poziom trzymają ludzie w warunkach anonimowości. Wtedy, że tak powiem, wychodzi szydło z worka. Przekleństwa, bluzgi itp. Przecież można dyskutować na nieco wyższym poziomie (no, chyba że NIE MOŻNA)...

Gość fjdjdfgf
niusiaa nie nadymaj się tak z samozachwytu. bijemy ci brawo, że wiesz co znaczy słowo ironia. szkoda tylko, że nie potrafisz jej poprawnie użyć, ale to inna historia, inny topik i nie zamierzam marnować czasu na opis twojego ograniczenia. autorka topiku napisała prawdę o swojej rodzinie, jak jej oczami to wygląda i nagle odezwał się szereg świętych oburzonych, które lepiej od niej samej znają jej krewnych. może wy nigdy nie byłyście w takiej prawdziwej wiosze polskiej, gdzie prąd i wodę podciągnięto dopiero pare lat temu, ludzi myją się raz na tydzień, bo wszyscy naokoło latają do krów brudni, a ulubionym tematem rozmów jest jaka tu bida i jak źle się żyje. nie wiem, może miastowe panienki nie miały okazji ujrzeć na własne oczy taką biedną polską wieś. to zapraszam do zejścia z piedestału i przejechania się na prawdziwą polską wiochę. sama mam podobną rodzinę dlatego w 100% wierzę w opis autorki topiku. mężczyźni to w dużej części starzy kawalerowie co z nudów piją, bo to dziewczyny uciekają do miast do lepszego życia, niektóre z nich kończą studia. a starzy rodzice siedzą na roli i klepią biedę. skoro autorka topiku ma podobną rodzinę jak ja to co w tym złego, że nie stawia ich w super różowym świetle. modnie i poprawnie politycznie byłoby gdyby napisała, że są to czyści ludzie, którzy po porannej kąpieli z bąbelkami idą do krów, czytają dużo książek, co roku jeżdżą na wycieczki zagraniczne, żyją w cudownej rezydencji wiejskiej po środku zielonej łączki? tyle, że moja rodzina ze wsi przyjeżdża do mnie do miasta na wesele i też od lat szykowali się na nie.

Gość rozgoryczona
celowo uzyłam toc to aby zniżyć sie do twojego poziomu abys nie miała kłopotów ze zrozumiem co sie do ciebie mówi. O widzimy ze niusia idzie juz sobie. papap jadowita żmijo idz lepiej pouczyć sie do lekcji na jutro.

Gość nie wiem czyje to
oczywiście ze są biedne wsie zabite dechami; i naturalnie są ludzie, którzy nie dbają o higienę; ale oburzenie zostało wywołane nie przez fakt ich istnienia, tylko przez podejscie typu "niech sobie bieda przyjedzie i popatrzy, i niech mnie potem po rękach całują; a jak nie, jak mają inne plany,to wypchać się, ja do nich też nie jadę"

Gość yofoi
wcale nie chodzi o to , że ma napisac , ze rodzina czyta książki i wyjeżdża na wycieczki tylko wroćmy do tematu - oburza sie , że ludzie jej nie mówią - jakby to była jakims bogiem wszechmogącym , który rozstrzyga , czy powód jest dobry , czy zły - że nie maja pieniedzy na to , żeby wziąć udział w jej pozal się boże weselu i tyle pisze , jak to im chciała zapewnic wspaniałą rozrywkę , a oni jej wymyslają jakies powody i tyle , rozumiesz ?