Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pechowa_szczęściara

On jest 27letnim prawiczkiem. Mam powazny problem.

Polecane posty

Gość yhytaktak
Ty czlowieczku masz problemy w czytaniu ze zrozumieniem, zreszta z okresleniem plci rowniez :)

Gość Blueregard
To ty masz problemy z czytaniem bo ja już dawno napisałem kim jestem pod względem płci

Gość yhytaktak
12:22 Blueregard Jak widać po nicku jestem Y 12:23 Blueregard Y czyli kobieta

Gość Blueregard
To był podszyw ten drugi

Gość albo masz prawdziwy problem
albo szczęście... są tylko dwa wyjścia z tej sytuacji i jedno nie będzie dla Ciebie zbyt przyjemne, ale myślę, że powinnaś to przemyśleć. Po pierwsze bardzo dobrze, że o tym napisałaś. Jest na tym forum bardzo wiele zbyt młodych osób, żeby zrozumieć i pojąć wagę takiego problemu. Są również osoby starsze i z doświadczeniem, które patrzą na życie bardziej realnie i naprawdę mogą pomóc. Może zacznę o tej gorszej strony. Nie chcę Cię straszyć, ale ten młody człowiek może mieć straszne problemy z określeniem własnej seksualności. Jest bardzo prawdopodobne, że podświadomie jest gejem. Często tak bywa, że tego typu osoby nie chcą się pogodzić z tym faktem. Wmawiają zatem zaróno sobie jak i otoczeniu, że są zwyczjnymi ludźmi i potrafią żyć w związku z partnerką. Krzywdzą zarówno siebie i parnerkę. Bardzo często nie robią tego świadomie. Bardzo duży wpływ ma na to otoczenie, najbliższa rodzina, przyjaciele. W naszym społeczeństwie jak wiadomo jest to uważane wręcz za chorobę i dlatego takie osoby podświadomie się bronią. Ma to niestety skutki uboczne. W większości przypadków bardzo często po latach przekonują się wreszcie do własnych potrzeb i nie patrzą już na otoczenie. Wówczas nie muszę Ci tłumaczyć jak kończy się ich związek z partnerką. Jest też bardzo niewielka szansa na to, że ten człowiek przeżył coś w młodości i uraz jaki to pozostawiło skłania go do takiego właśnie zachowania. Z takim przypadkiem również się spotkałam. Młody człowiek został zgwałcony przez swoją staszą koleżankę w wieku 10 lat i pozostawiło to taki uraz, że dopiero w wieku 32 lat kiedy naprawdę się zakochał i zaufał swojej partnerce przełamał tę barierę. Bardzo trudno mając tylko takie informacje jest mi Tobie coś doradzić. Jednak myślę, że nie powinnaś się spieszyć do poważnego związku z tym człowiekiem. Poznaj go dobrze i postaraj się mu pomóc dojść jaki ma problem. Jeżeli jesteś oczywiście gotowa na prawdziwe uczucie i poświęcenie mu czasu. Myślę, że dzięki temu możesz pomóc zarówno jemu jak i sobie. Jeżeli natomiast uważasz, że nie jesteś na tyle silna i zakochana, to po prostu odejdź. Pozdrawiam i życzę powodzenia Wam obojgu.

Gość Blueregard
A ja nie zwalam tego że jestem bez kobiety na jakieś ideologie. Poprostu ktoś jest człowiekiem a ktoś robakiem

Gość yhy
albo masz prawdziwy problem---nie rozumiem cie...to według ciebie to ze facet w wieku 25 czy 26 lat jest prawiczkiem to musi byc utajonym gejem albo skrzywdzonym?nie mozesz tego pojac ze on po prostu chciał poczekac na ta jedyna zeby z nia zrobic to pierwszy raz.a ty zaraz jakiejs patologii sie dopatrujesz...bezsensu

Gość Blueregard
Gejem nie ale takim trochę cieniasem bez jaj

Gość albo masz prawdziwy problem
nie musisz mnie rozumieć. To było skierowane do osoby bezpośrednio zaiteresowanej. Ja się wypowiadam, ponieważ mam doświadczenie oraz odpowiednie wykształcenie do tego, by udzielać rad młodym ludziom. Mam nadzieję, że ta młoda kobieta to przemyśli .

Jestem po przerwie bo rowniez nie moglam sie tutaj dostac na nastepna strone i przeczytac :( Nie uwazam wlasnie, zeby facet ktory w wieku 27 lat nigdy nie spal z nikim ze zaraz okazuje sie gejem. Ale moze rzeczywiscie spotkalam najwieksze szczescie - faceta ktory nie mysli GLOWKA lecz GLOWA. Mimo to boje sie takiego zwiazku

Gość yhy
to skoro masz takie doswiadczenie i wykształcenie to nie spotkałas sie nigdy z takim przypadkiem ze chłopak 25-26 letni jest prawiczkiem bo chce poczekac az znajdzie ta jedyna?

Gość Blueregard
Jest cieniasem i nie umie zarwać laski na zadupczenie albo kłamie i udaje takiego

Gość yhy
pechowa---ale tak własciwie to czego ty sie boisz?

Gość zamiast albo masz...
Posłuchaj uważnie: Ta opowieść o mężczyźnie, który czeka na tę właściwą kobietę i czeka i czeka jest wyobrażalna jedynie gdy mężczyzna ma silną motywację religijną, etyczną w innym wypadku taka postawa świadomego prawictwa jest podejrzana. Należy zrozumieć, ze zdecydowana większość mężczyzn, szczególnie młodych CHCE UPRAWIAĆ SEKS i nie jest im do tego potrzebne szczególne uczucie. To jest fakt. Więc jeśli 20paroletni facet nie miał jeszcze kobiety, to musi być tego jakiś powód masz, wymieniła istotne przyczyny tego stanu inne to: brak okazji, właściwej sytuacji i odpowiadającej partnerki wspomniana już silna motywacja religijna, etyczna nieśmiałość, która jednak też nie bierze się z niczego, może być świadectwem zahamowań seksualnych, niskiej samooceny, lęków...

Yhy - po pierwsze nigdy tak naprawde nie mialam powaznego zwiazku dluzszego, boje sie w pewnym sensie \"zaszufladkowania\", po drugie wiem ze on mysli przyszlosciowo bo zapytal mnie czy bylabym zdolna za rok za dwa wyjsc za maz. To bylo tylko gdybanie, bo on chcialby miec bardzo zone i dwoje dzieci, powiedzial ze marzy o tym. Po trzecie wlasnie tej sytuacji z seksem, moze to glupie, dzieciece myslenie ale zawsze chcialam zeby to mnie uczono, ze facet ktorego wybiore bedzie mial juz doswiadczenie (nie mowie o dupceniu na prawo i lewo!) a tutaj okazuje sie ze poznalam faceta bez doswiadczenia, nawet nie wiem czy byl w imtymnej sytuacji z dziewczyna.

Gość yhy
zamiast albo masz---no własnie odpowiedniej partnerki(ktora kocha) i uwierz nie kazdy młody chłopak chce sie kochac z byle kim...sa tacy z zasadami...zadko ale sa.

z zasadami :D luuudzie jest chyba różnica pomiędzy notorycznym podrywaczem, dziwkarzem a facetem, który sypia ze swoją dziewczyną oczywiście według katolickiej etyki seksulanej jest to zachowanie grzeszne ale ja tą etykę i założycielka topiku chyba też pomijam..

Gość yhy
pechowa---to musisz sie głeboko zastanowic czy chcesz z nim byc czy nie,ja tez miałam 18 lat jak poznałam mojego męża ale byłam pewna za chce z nim byc

zasady, ależ żeby mieć TAKIE zasady to trzeba być wyznawcą jakiegoś kodeksu etycznego...

Gość yhy
zamiast albo masz---wyjatki sie zdarzaja!

Gość niepechowa
pechowa-->> Mój facet, kiedy go poznałam, miał 23 lata i też był prawiczkiem. PO prostu nie miał wcześniej dziewczyny, bo był strasznie nieśmiały. Ja miałam już pewne kontakty intymne i też sie zastanaiwałam, czy nim 'wszystko w porządku", jak ta strefa będzie wyglądała. Jest rewelacyjnie, to wspaniały, delikatny, namiętny mężczyzna. Cieszę się, że odkrywamy razem wiele rzeczy. Żałuję tylko, że nie wszystko robię z nim po raz pierwszy, że mam kalki z poprzendich związków. Nie obawiaj się. Jesli facet miał dziewczyny, ale z nimi nie spał, bo ich nie kochał wystarczająco, to może oznaczać, że do tej sfery przywiązuje wielką wagę, szanuje siebie i partnerkę.

Gość Beautiful
A jak ktoś ma 25 lat a nie miał nigdy dziewczyny wogóle ?

niepechowa - dzieki. byc moze wlasnie masz racje. Na dodatek dochodzi jeszcze jedna sprawa, roznica wieku, jest miedzy nami 9 lat. dla mnie i dla niego nie wazne to jest, ale on chcialby poznac moich rodzicow, zebym go zaprosila do siebie ale oni nie wiem czy zaakceptuja 27letniego faceta. Byc moze za szybko to wszystko sie dzieje. yhy-- ja wlasnie nie wiem do konca czy chce, nie jestem pewna.

Gość Beautiful
18 lat to się powinno bawić, szaleć, próbować,

Gość yhy
mój mąż miał 26 lat jak zaczęliśmy chodzić i przedemną nie miał żadnej dziewczyny

Gość Beautiful
To jakim cudem nagle zaczął z Tobą chodzić ?

Gość yhy
to jest fajne jak facet nikogo przedtem nie miał bo nie moze porównywac z kim było lepiej w danej sytuacji.np.w seksie

Gość yhy
on pracował z moim tata i tak jakos sie zaczęło