Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okularnica1234

do okularnikow

Polecane posty

Gość okularnica1234

czym czyscicie okulary?

Gość ślepak
myję wodą i mydłem, wycieram flanelową szmatką

Gość okularnica1234
tez tak robilam ale zastanawiam sie czy w ten sposob nie niszcze oprawek. ma teraz nowe i nie chcialabym aby mi sie farba z nich starla

Gość i tak się zetrze
:p szybko, zwłaszcza jak jesteś takim leniem jak ja ;) i nie zdejmujesz okularów przy zakładaniu koszulki, swetra, ociera się wtedy ta farba

Gość ślepak
no nie wiem, ja mam te same oprawki już cztery lata, codziennie je myję i dopiero niedawno zauważyłam mały ubytek farby. ale i tak zamierzam kupić nowe oprawki, bo te mi się już znudziły, tylko chwilowo kasy brak...

Gość okularnica1234
generalnie dbam o okulary i zdejmuje je podczas ubierani i rozbirania sie :-)

Gość ranyyy
a ja mam w łazience, wlany do spryskiwacza, płyn do mycia szyb i nim myję okulary, wycieram bawełnianą ściereczką z byłej pościeli, bardzo ładnie się czyści tym płynem, lepiej niż wodą z mydłem.

Gość
chusteczką higieniczną, a przedtem na nie chucham (czy jak to się pisze ;) ) jak są zatłuszczone to mydło w płynie ale to raz na ruski miesiąc ;) a czyszczę na okrągło :P

Gość yhy
przecieram chusteczka higieniczna (stwierdziłam ze lepiej czyszcza niz specjalne szmatki do okularów),chucham a jak jeszcze sa brudne to psikam płynem do mycia okien.

A ja dostałam z okularami taką specjalną ściereczkę i płyn chemax 3 do czyszczenia okularów z powłoką AR. Okulary noszę tylko w pracy i czyszczę jak ktoś mi je wypalcuje :)

Gość yhy
do kati 24---to sa twoje tchorzofretki?

Gość okularnica1234
a czy okuilary z powloka antyrefleks mozna czyscic plynem do okien?

Gość yhy
ja czyszcze moje antyrefleksy płynem do okien

Gość yhy
do kati 24---tez niedawno chciałam tchorzofretke ale facet z zoologicznego powiedział ze one smierdza i ze mu jakas dziewczyna oddała fretke bo ona nawet przesmierdła ta fretka i sie z niej w szkole smiali...chciałam sie dowiedziec czy fretka rzeczywiscie smierdzi

Nigdy, nawet na myśl mi nie przyszło, żeby czyścić okulary płynem do mycia szyb. Kiedyś miałam specjalną szmatkę, ale gdzieś mi zginęła. Teraz najczęściej je czyszczę chusteczką higieniczną - poza domem, a w domu - samą wodą i wycieram ręcznikiem. Właśnie dokładnie obejrzałam swoje okulary, mają ok. 4 lata i żadnych śladów ubytków farby, a nie ściągam ich przy ubieraniu i rozbieraniu się. No chyba, że bardzo wąziutki dekolt, lub golf.