Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikonasss

rodzic w łodzi

Polecane posty

Gość monikonasss

witam , niedlugo rodze i jestem niezdecydowana gdzie rodzic . czy w szpit. na sterlinga czy madurowicza na retkinii. moja gin twierdzi ze wiecej pacjentek chwali madurowicza ... napiszcie prosze kilka opinii

Gość malgosia_t
Ja rodziłam w Rydygierze równiutko 16 miesięcy temu A jeśli chodzi o moje wspomnienia i opinie to są podzielone. Rodziłam na indywidualnej sali porodowej i to zdecydowanie polecam. Trzeba oczywiście zapłacić ale naprawdę warto. Komfort jest nieporównywalny z porodem w sali ogólnej. Poród wspominam super. Urodziłam szybko, zgrabnie i bez żadnych komplikacji. Natomiast jeśli chodzi o czas po porodzie to już jest niestety troszkę gorzej. Niby pielęgniarki miłe ale czegoś mi w ich zachowaniu brakowało. Czułam się pozostawiona z moim maleństwem sama sobie. Zmęczona i obolała oczekiwałam zainteresowania i troski ze strony personelu. A tego zabrakło:/ Mamie z wyboru życzę dużo zdrówka. Mama nadzieję, że urodzisz śliczniutkie maleństwo Bądź dzielna:) Jak będziesz miała jakieś pytania to śmiało. Chętnie odpowiem. A to moja córunia:) http://www.nasza_coreczka.fotolog.pl/

Gość Matka z wyboru
Powiem Ci ,że teraz zastanawiam się nad porodem rodzinnym(w osobnej sali) koszt to chyba 400zł?Prawda? A powiedz jeszcze czy dużo przed porodem musisz ustalić,że tak właśnie osobno chcesz rodzić?I jak dłygo przebywasz w tej sali?

Gość malgosia_t
Ja płaciłam 500zł za poród w indywidualnej sali. Ale od tego czasu mogło się coś zmienić. A co do tego kiedy się trzeba zdecydować to w moim przypadku powiedziałam to położnej przed samym porodem. Kiedy już było wiadomo, że odeszły mi wody i kiedy przenosiłam się z oddziału, który jest piętro wyżej. Ale może lepiej powiedzieć wcześniej bo taka sala jest tylko jedna. Niestety:( A jeśli chodzi o to ile się jest w takiej sali to tak: ja na sali byłam ok 11, córeczka moja urodziłam się o 14, a na salę ogólną trafiłam ok 17. Pozdrawiam:)

Gość Matka z wyboru
A opócz samej sali to czy są jakieś dodatkowe wygody?

Gość malgosia_t
Dodam jeszcze, że poród rodzinny to naprawdę warta zapłacenia 500zł sprawa. Mogą być przy Tobie bliscy. I nie tylko jedna osoba tak jak to jest w sali ogólnej. To naprawdę sporo daje. Przy mnie był mąż i przez chwilę mama. Bardzo mi pomogli w momencie kiedy przychodziły mocne skurcze. Pomagali mi oddychać w odpowiedni sposób bo sama przed ten ból nie dawałam sobie rady. Także naprawdę warto pomyśleć o takiej sali:)

Gość malgosia_t
Już Ci mówię. Jest prysznic, ale ja z niego nie korzystałam, bo poród tak szybko przebiegł, że nawet nie miałam kiedy. Jest worek sako. Jest też tv:) I może coś jeszcze, ale szczerze ci powiem, że nie pamiętam. O innych sprawach wtedy myślałam:)

ja rodziłam w CZMP na oddziale patologii ciąży ( wcześniej była zagrożona więc mnie tam lekarz skierował)fakt ze płaciłam za opiekę położnej 500zł ,pokój dwuosobowy z łazienką i to nie dlatego ze płaciłam tam takie są , jeszcze są 3 osobowe co najważniejsze było dla mnie dzidziuś po urodzeniu był pod opieką pielęgniarek w osobnym pomieszczeniu dla noworodków mogłam odpocząć odespać itp. a zawsze mogłam iść do dziecka było blisko. Poród miałam rodzinny nie płaciłam za niego nie płaciłam również za znieczulenie zewnątrzoponowe ,jestem bardzo zadowolona z mojego porodu i opieki jeśli jeszcze kiedykolwiek będę rodzić to bym chciała tylko tam:)