Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mawra

Chcę się opalać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie mogę......

Polecane posty

Gość Mawra

Dermatolgo powiedziała, że nie powinnam się opalć :( Moja skóra dobrze znosi opalanie, nie mam podrażnień itp. Mam jednak liczne pieprzyki i tendencję do powstawania nowych. Użyłam samoopalacza ale ten wstrętny zapach powoduje, że źle się czuję. Poza tym używając nie czuję się swobodnie bo boje się, że widać, ze jestem wysmartowana... Na prawde nie wiem, co zrobić....

Możesz pójść na opalanie natryskowe? czy jak to się zwie. W salonach spryskuje cie kobitka równomiernie samoopalaczem. Nie bój się widziałam efekt i nic nie widać. A za to ładna opalenizna

Gość za to kosztuje 100zł
lub w tych okolicach a utrzymuje się max tydzień.. pousuwac te pieprzyki..

Gość jestem za
usun te , ktore mozesz, ale to niestety sporo kosztuje. Moj lekarz powiedzial, ze opalac sie mozna , ale 2 razy w miesiacu po 10 minut, ale ogolnie wolalby zeby ludzie omijali solarium

Gość ja polecam
balsam brazujacy Dove do ciemnej karnacji. Balsam dobrze sie wchlania i nie widac zadnych smug a opalenizna ma naturalny kolor.

Gość Mawra
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Dzięuję, że mnie nie potępiacie...

Gość Mawra
A wracając do samoopalacza - jest jakiś sposób na p0ozbycie się tego zapachu? Użyłam samoopalacza w żelu L;oreal. Fakt, nie ma plam, smug, równomiernia opalenizna. ale zapach nie do zmycia. Po posmarowaniu trzy razy robiłam peeling, tzry razy się moczyłam w wannie i nic! Przestało smierdzieć po jednym dniu.

mozna pieprzyki usunąć na fundusz zdrowia w prywatnej klinice która ma podpisaną z funduszem umowę - czeka się ok 2 miesiecy i usuwa za free, tylko trzeba miec skierowanie od swojego lekarza. raz w miesiacu wycina sie jeden. używała dove kiedy właśnie byłam w fazie wycinania - fakt, jest z wszystkich najlepszy, ale to nie to samo co opalenizna.. zwłaszcza jak ktoś lubi sie opalac ;)

Gość Mawra
Ooooo właśnie! A po wycinaniu chodzisz na solarium?

Gość Mawra
A gdybym chodziła raz na dwa tygodnie? Jestem jeszcze w miarę opalaon... wię tylko dla podtrzymania?

Gość Mawra
Tak sobie mysle, że raz na dwa tygodnie na 12 minut, co Wy na to? Mogę?

chodzę :) tylko zaklejam blizny plasterkiem zeby sie nie opalily bo moga zostac juz takie czerwone, a chce zeby maxymalnie zbladły. nie mozna opalac co najmniej 3 miesiace. zalezy jaka masz karnacje - moze bedzie sie trzymac moze nie... ale nowe i tak beda sie pojawiac - to kwestia produkcji barwnika - po kontakcie z promieniami uv..

Gość Mawra
Dziękuję, to bardzo ważna wiadomość

Gość Mawra
Mam do Ciebie ważne pytanie.... Myślisz, że moge chodzić raz na dwa tygodnie?

Gość Mawra
A jak bym dodatkowo piła beta-karoten? Czy to coś pomoże?

razcej nie powinnaś.. szkoda byłoby ryzykować czerniakiem z opalania..:( a co ta lekarka ci powiedziała? nie kazała nic usuwać? mi nikt nie kazał, usunelam dla własnego swietego spokoju, zeby sie nie martwic i z głowy. te mniejsze mormalnie opalam, duze wyciete..

beta na dłuższą metę jest niezdrowy, czytałam gdzieś

Gość Mawra
Obejrzała wszytskie moje plamiki a na moje pytanie, czy mogę chodzić na solarium powiedziała, że nie powinnam.

Gość Mawra
Własnie... Chyba został mi samoopalacz :( W poniedziałek mam wizyte u dermatologa więc zapytam dokładnie, czy moge czy WOGÓLE nie. Dzięuję, bardzo mi pomogłaś. Bardzo dziękuję.

dokładnie, wypytaj lekarza, moze wystarczy tylko powycinac te duze a mniejsze zaklejać.. jeśli jesteś z wawy to mogę polecić klinikę plst jakby co :) pozdrawiam i życzę duuuuużo słonka i opalanka;)

Gość dobrze jesli sie usunie
te, ktore moga bc potencjalnym zagrozeniem, ale nawet usuniecie ich nie oznacza,ze mozna sie bezgranicznie opalac, bo ktos kto ma tendencje dom znamiom i tak je bedzie mial, bo powstaja nowe. Radzilabym nie opalac sie tzn nie smazyc na sloncu, bo unikac kompletnie slonca tez nie mozna, Jestem w podobnej sytuacji,ale tak nie rozpaczam, zwyczajnie wiem, co znaczy miec czerniaka, bo widzialam na wlsane oczy, dlatego ciesze sie ,ze jestem zdrowa.Wole zastosowac ten smierdzacy samoopalacz raz na jakis czas. Jesli to ci tak bardzo przeszkadza to moze po jego wsmarowaniu naloz balsam zwykly do ciala.Ale wtedy kiedy samoopalacz sie juz wchlonie.

Gość dzika kaczka
Mawra o konsekwencjach powinnas chyba porozmawiac z dermatologiem. mozesz usunac pieprzyki, ale sklonnosc do ich powstawania pozostanie i jesli bedziesz sie opalac dorobisz sie kolejnych. kto wie jak to sie moze skonczyc :( nie sadze, zeby dermatolog rzucal slowa na wiatr, ale zawsze mozesz skonsultowac sie z innym.

Gość Mawra
Bardzo mi pomogłyście. Rozumiem, co mi grozi gdy będę się opalała. Porozmawiam z dermatologiem, czy moge chociaż raz na dwa tygodnie. Jeśli powie - nie, to nie będę się opalała. DZIĘKUJĘ SERDECZNIE!

Gość balance
Solarium jest szkodliwe dla każdego, skojarzone ze znamionami niebezpieczne. Nawet krótki seans to przyjęcie dawki promieniowania kilkaset razy większej niż na plaży. Odpowiedź na Twoje pytanie nasuwa się sama...

Gość orita20
ja polecam balsam opalajacy garniera....Ślicznie pachnie coprawda nei ma tak szybkiego efektu bo dopiero po 3-4 dniach smarowania i nie az tak intensywny....ale wyglada rewelacyjnie i nie zmierszi jak samoopalacze

Mawra mam taki sam problem.....DERMATOLOG ZAKAZAŁ OPALANIA... SŁONCA ... SOLARIUM..:( + wysokie filtry na wakacjach...!!! Zrezygnowałam z opalania bo zdaje sobie sprawe z konsekwencji....Boje sie czerniaka.... Mam jasna karnacje jasne włosy.... W moim przypadku wynikiem opalania(chodziłam 1 raz w tyg. no moze co 8 , 9 dni na 10, 15 min róznie czasami nie chodziłam przez 2 tyg ....) to pełno pieprzyków na moim ciele i powstaja ciagle nowe choć już 10 miesiecy nie byłam na solarium .... Samoolalacze stosuje od 15 lat i potrafie zrobic to proesjonalnie natomiast zapachu nie idzie zniwelować ..... Jak być ładnie opalona?? Kupiłam ostatnio tabletki które maja 60 mg betakarotenu, pije soki marchewkowe i czekam na ożółcennie:) wole być żółta niż blada .... ktoś ma inne propozycje na opalenizne?