Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loreleiiiii

PO DIECIE - ZACHOWANIE WAGI

Polecane posty

Gość loreleiiiii

Hmm tak sobie teraz mysle: NA diecie sie chudnie,ok, wszystko pieknie, ktos wytrzymał 2 miechy na 1000 kcal i schudł, wazy tyle,ile chce... No i teraz ma juz dosyc tego wyliczania,wazenia,obsesji na punkcie kazdego zjedzonego kęsa i chce juz jeśc normalnie... ale jak tego dokonac,ile czasu trzeba dodawac po trochu kalorii zeby nie przytyc??

Gość Prof. Dr Zrehabilitowany
To ja dokoncze :) Po diecie 1000kcal - zachowanie wagi ... jest niemozliwe. Przygotuj sie na wzrost wagi, tak to dziala.

Gość loreleiiiii
nie mowie o sobie napisalam czysto teoretycznie,chodzi mi ogólnie - jak wychodzic z diety.....

Gość loreleiiii
yhym...rozumiem ze nikt nie zaklada ze schudnie....cóż popytam na innych forach :)

Gość ketyy
jak dasz mi chwilke wpisze najwazniejsze pkt. z ksiazki o diecie 1000kcal:)

Gość loreleiiii
jane ze tak, spojrzałam w necie i widze ze tez za bardzo o tym nie ma..albo sie jest całe zycie na diecie albo jojo... ale musza byc jakies zalozenia, wychodzci z diety tyle samo,ile sie na niej było itd.. ehh

Gość ketyy
po zakonczeniu tysiaca kcal nalezy zwiekszac o 200kcal co 2 tyg. obserwujac organizm i tak do optymalnej ilosci - az bedziemy sie najadac do syta i jednoczesnie nie bedziemy tyc :) 1.waz sie raz w tygodniu 2.nie rezygnuj z ruchu 3.odtluszczaj potrawy 4.smaz bez tluszczu 5.pokochaj gril 6.smaruj chleb serkiem homo 7.wyrzekaj sie tradycyjnych slodyczy 8.unikaj swiezego pieczywa 9.gotuj smacznie to tak w telegraficznym skrocie z dzialu jak nie przytyc po diecie 1000kcal jesli zainteresuje cie jakis pkt.moge rozwinac bo ksiazke mam przed soba:) tylko nie pisze zbyt blyskawicznie he he

Gość do kety
a mogłabyś wpisac z ksiązki przykladowe menu tygodniowe chocby diety 1000 kcal i zasady ?

Gość do kety
chodzi glownie o jadłospisy,rady,dzieki

Gość ketyy
zasady sa proste :) liczymy kcal do 1000 najczesciej spotykane rozplanowanie to : 250kcal -sniadanie 100kcal -przekaska 350kcal - obiad 100kcal - podwieczorek 200kcal - kolacja ale mozna dowolnie roplanowac (np.rezygnujac z przekasek - zyskujemy do sniadania i obiadu po 100kcal - ale nie do kolacji!) do diety dodajemy ruch (min.3razy w tyg. i 1,5l.mineralnej) Założenia: 1) Zanim na dobre zaczniesz stosować dietę najpierw przez tydzień zapisuj wszystko co zjadasz, każdy posiłek i przekąskę. 2) W diecie tej zaleca się zmniejszenie ilości produktów zawierających tzw. "puste kalorie" i "bomb kalorycznych", czyli duże ilości tłuszczu, słodycze, tłuste mięsa, wędliny i sery (szczególnie żółte), piwo, alkohol. 3) Wszystko krój na cienkie plasterki - stwarza to pozory obfitości. 4) Wyłącz ostre przyprawy, pobudzają apetyt. 5) Usuwaj skórkę z drobiu. 6) Po każdym kęsie odkładaj kanapkę na talerzyk. Sięgnij po nią gdy będziesz mieć puste usta 7) Wypij szklankę wody przed posiłkiem. 8) Jedz powoli i dokładnie przeżuwaj. 9) Nie zjadaj czegoś tylko dlatego, że mogłoby się zmarnować. 10) Jedz na małych talerzykach, oszukasz wzrok. 11) Śmietanę zastępuj kefirem lub jogurtem. co do jadlospisu to musialaby spedzic caly dzien zeby go napisac :) ale polecam ta stronke sa tu posilki do wyboru i nie trzeba juz liczyc wystarczy zestawic zeby wyszedl 1000 :) http://przegladdiet.w.interia.pl/dieta_1000_kcal.html

Gość goraaaaaas
ketty a jaki tytuł tej ksiązki o diecie 1000 kcal ? dziekuje Ci bardzo ps najwieksza zmora dla mnie to ulozenie menu,wole gotowce

Gość imagiination
to jest tak;jesli chudlas 2 miesiace-teraz 2 miesiace musisz dac sobie czas na powrot do normalnego(ale bardziej zdrowego zywienia:) podziel sobie miesiac na 4 czyli co 2 tygodnie dodawaj bardzij kaloryczne rzeczy(ale bez przesady!!) zacznij od owocow i warzyw po tem chlebek ciemny itd.TO ZAPEWNIA UNIKNIECIE jojo:)

Gość ketyy
"Chudnij razem z nami" - Elzbieta Borek i Agnieszka Malatynska-Stankiewicz ostatnio byla do kupienia na allegro za 3zl !!!!

Gość niedowierzająca23
a moze powinna powoli się jeśc to samo co na diecie tylko ciut więcej a moze gdy je się wiecej kalorii to mozna więcej cwiczyć?

Gość weni89
Ja po skończeniu kuracji z African Mango http://szczupla-kobieta.pl moja waga nie wzrasta;) nadal jadam regularnie i biegam i to na pewno jest zasługa tego że trzymam się tego co przy diecie!