Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krowiczka

od kiedy mleko krowie?

Polecane posty

Rozsądek nie jest cechą matek przewrażliwionych, ale odpowiedzialnych i troskliwych.

ja kaszę mannę na mleku krowim zaczęłam podawać jak syn skończył 8 mies. teraz ma 18 mies. podaję do picia mleko modyfikowane, czasami kakao na mleku krowim, do tego mannę, płatki owsiane, budyń, musli na mleku krowim. chłopak zdrowy jak ryba. wiadomo, że krowie ma mniej witamin więc podaję jeszcze to modyfikowane, ale nie przesadzajmy.

Gość ha ha ha...
do zapraszam-jedna madra!ale reszta i tak nie zakuma wiec sie nawet nie wysilaj.po co? niech robia jak chca,mamuski!

Gość ambrama wyrodna
matko:)i tak o tym swobodnie sobie piszesz?he he:)

Taaaaak..bo zalecenia dot. karmienia niemowląt i małych dzieci są po to, aby nakręcać spiralę handlu a nie dbać o dobro maluchów... Jakiś obłęd. W czym jest problem? Wydać kilka zł na mleko modyfikowane i podać dziecku?

na pewno nie przewrażliwiona, mieszkam w UK i tak tutaj zalecają, wiem, wiem zaraz mnie zbesztają, ale co mi tam...:P

Pewnie znowu dostane OPR od kafeteryjnych ekspertek ale whatever.. Produkty mleczne zaczelam podawac corce jak miala ok 8 miesiecy (normalne jogurty, sery).Melko modyfikowane zaczelam odstawiac kolo 12 miesiaca i stopniowo wprowadzac zwykle. Przed ukonczeniem 14 m.z corka juz byla w pelni na mleku krowim. Jakos matki i lekarze z UK, USA, Irlandii i innych krajow jakos nie maja co do tego watpiwosci. Ale wiadomo w PL panuja 'inne zasady';-/ Z drugiej strony znam przypadki gdy dziecko po prostu nie chce pic krowiego i mimo prob mamuski maja problemy z wprowadzeniem mleka krowiego (taki foszek i juz:-) )

Gość ambrama wyrodna
ja mieszkam w szwajcarii i to samo slyszalam co ty:) pozdrawiam

Gość xxxxxxyyy
To ja tez dopisze - moja mala zaczela dostawa normalne jogurty greckie, bialy twarog, ricotte, mozzarelle i serki homogenizowane jak miala 6 miesiecy. Calkowicie odmowila mleka mod. Kaszek Nestle i Bobovita nie uznaje, bo to sam cukier, wiec zamiast tego jadla na sniadanie jogurt grecki z rozdrobnionym muesli i owocami, miksowalam jej tez twarog z jogurtem i owocami, mozzarelle i ricotte miala dodawana do zupy . Ok 10 mies. zaczelam jej dodawac mleko krowie do owsianki, ryzu, nalesnikow itp. a po skonczeniu roczku zaczela pic normalnie mleko krowie - najbardziej lubi takie prosto z lodowki - ma 23 mies. teraz - zero alergii, piekna gladka skore, z uzebienia brakuje jej tylko gornych piatek (sa w drodze), waga i wzrost w normie - wiec jak widac mleko krowie jej sluzy:) . Kila razy w tygodniu dostaje tez dla odmiany mleko i jogurty sojowe.

Gość u mnie w domu są zasady
a ja bardzo bym chciała podawac krowie, mały ma 12 m-cy, ale po krowim ma straszną wysypkę na całym ciele :(

Gość misia1111111111111111111111
starszej córce dawałam krowie mleko jak miała nie cały rok.i nic jej nie było. teraz młodsza ma rok i daje z kartonu i też nic jej nie jest.

wiadomo, że nie każde dziecko toleruje mleko krowie, ale jeśli mu smakuje to czemu nie? przecież można dalej podawać modyfikowane np. rano i wieczorem, a inne posiłki na mleku krowim. mojemu synkowi szybko zaczęły wychodzić zęby, teraz tylko czekamy na górne trójki i będzie komplet :)

Ja podaje rano mleko 3,2 z kartona z odrobina wody i mm na wieczoer, malemu tak odpowiada. Probowalam calkowicie przestawic na karton, ale nie mogl wtedy sie zalatwic... Oprocz tego jada normalne jogurty, sery i nic mu nie jest.