Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyspana mama

Ile śpią Wasze kilkumiesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość wyspana mama

Napiszcie proszę. Zastanawiam się czy to normalne, że 3 mies. dziecko przesypia 9-12 godzin w nocy.I czy się cieszyć, czy jednak budzić i karmić.

Ja bym sie cieszyła, mój obowiązkowo budzi sie ok 3 i potem juz od 6 nie spi. Jezeli dobrze przybiera na wadze to chyba nie ma potrzeby. Zalezy jeszcze jak karmisz, ja butelką wiec dla mnie to dodatkowe utrudnienie. Od prawie 4 miesiecyjestem niewyspaną mamą:) Zreszta mozesz to zawsze skonsultowac z pediatrą.

Gość wyspana mama
karmię butelką a pediatry trochę się boję pytać, żeby nie nakrzyczał może. Zaniepokoił mnie artykuł w ostatnim "Twoje dziecko" czy jakoś tak. Tam było napisane, że dziecko powinno się bezwzględnie budzić po 5-6 godz., dlatego tu napisałam, bo byłam ciekawa czu tylko mój ancymonek tak śpi czy inne dzieci też. Dzięki za odpowiedź.

Witam. Jezli dziecko jest karmionme butelka to powinno przesypiac cala noc. Moj Igorek jest na butli ale niestety calej nocki nie przesypia, ale zamiast mleka daje mu herbatke.

Gość wyspana mama
Mój Mały zaczął tak sypiać jak skończył 2 mies. - po prostu z dnia na dzień a właściwie z nocy na noc :-) Jednej nocy spał po 4 godz. a następnej już 6,5 a potem było coraz dłużej.

Gość -ala-
wyspana mamo czy Twoje dZiecko przesypia tak juz kilka tygodni? czy to taka cala nocke zdarztylo mu sie przespac dopiero kilka razy? moje dziecko tez tak robilo, jak mialo 3 mies, spalo od 18-tej do 4 w nocy i sie martwilam, chociaz kazdy kazal budzic i karmic... jezeli dziecko przybiera na wadze, nie jest chuderlawe, jakies wymeczone itp, to po co budzic je w nocy?

Nie ma sensu budzic w nocy malucha na jedzenie. Skoro sam sie nie obudzil tzn ze jest mu dobrze. Zreszta ponoc jak dziecko w nocy je to jego uklad trawienny wogole nie odpoczywa.

Gość wyspana mamo
alu, mój mały ma tak od prawie miesiąca, ale on śpi od 20:00 -21:00 do 07:00-08:00 rano. Ja się cieszę, ale ten artykuł mnie zaniepokoił. Dodam, że mały absolutnie nie jest chuderlawy ani nic w tym stylu a wręcz przeciwnie i je więcej niż zakładają normy.

Gość wyspana mamo
acha, a teraz ile śpi Twoje dziecko alu, no i ile ma lat/miesięcy?

NIe budzić !! Jeżeli oczywiście rozwija się bez zarzutów . Mój mały też tak spał, śpi do dziś :)

To tym bardziej go nie budź. A do artykułów trzeba podchodzić z dystansem. Dzis napisza tak a za rok opublikują inne badania i napisza na odwrót. Tak jak z wprowadzaniem glutenu do diety dziecka. Mój herbatka nie da sie oszukać:(

Gość wyspana mamo
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi - intuicja mi podpowiadała, że jest ok, nie budzić, no ale jak poczytałam mądrych pediatrów......Mam wprawdzie dystans do artykułów i lekarzy (zawsze konsultuję diagnozy), ale jeśli chodzi o dziecko, to same rozumiecie. :-)

wyspana mamo a jak jest w ciagu dnia?jak czesto spi?? ja karmilam piersia i moj skrab bodzil sie tylko raz w nocy kolo2-3 a pozniej o 8wstawal

Gość wyspana mama
w ciągu dnia karmię go co 3-4 godz, tak, że w ciągu doby wychodzi 4 posiłki po 180 ml i 1 po 200 ml (rano)

ja mysle ze wszytsko jest dobrze.dzieci na piersi jedza co dwie, trzy gora cztery godziny a mleko sztuczne jest wiadomo bardziej sycace!jesli bobas przybiera dobrze na wadze to mysle ze jest wszytsko ok.tym bardziej ze pamietm jak kolezanka przezucila sie na sztuczne jak corcia miala jej dwa miesiace to cale noce przesypiala i byla w 7niebie bo na cycu ciagle sie darla byla glodna! nic sie nie martw

Gość wyspana mama
jak karmiłam piersią to też co 2 godz. a nawet 1,5. Jestem teraz zadowolona ale aż takiego szczęścia się nie spodziewałam.

korzystaj poki masz tak dobrze moj synek do mniej wiecej 4miesaica byl spiacym aniolkiem, a pozniej wstapil w niego jakis diabelek!!

Gość mamamamamamamaama
z tego co wiem jesli bylby n a piersi moznabybylo go wybudzac ale na sztucznym nie nalezy, nie zaleca sie karmienia nocnego sztucznym mlekiem takze jest ok ze tyle spi, moj od kąd karmie sztucznie spi od 21 do 6 i jestem szczesliwa bo na piersi karmilam go w nocy co 2 godziny:(

wyspana mamo- nic tylko sie cieszyc :) moje dziecko budzilo sie co 3-4 godz potem co 1,5 karmilam piersia..

Gość wyspana mama
cieszę się, cieszę :-))

wyspana mamo moja dzidzia też przesypia od 3 m-ca całą noc. Kładę ją o 19 i śpi do 7 rano. Potem zje, trochę pobryka i dalej śpi. 24.04 skończy 9 m-cy, waży 10 kg - i dalej tak piknie śpi. W dzień śpi też kilka razy. Też dzięki temu jestem wyspana. Ciesz się tym i nie budź dzidzi. Do końca 2 m-ca spałam z nią w łóżku i jak tylko ziewnęła - ja na baczność i ją do cyca. Potem też gdzieś przeczytałam, żeby dziecka w nocy nie karmić, niech se ryczy. Chciałam spróbować ile wytrzymam i wyobraź sobie - ona się ruszyła w nocy ja nic, ziewnęła ja nic. To poszła spać i wcale nie płakała. I tak już jej zostało. Pozdrawiam

Gość wyspana mama
dzięki amdo, oby i mojemu ancymonkowi tak zostało! Pozdrawiam.

no właśnie obudziła mnie o 7, zjadła, troszkę pobrykała i teraz śpi z tatusiem, a ja zostałam na lodzie...

Gość wyspana mama
mój zjadł o 06:30, zasnął, a ja biorę się za porządki.

Gość mama córeczki
Mam 3 miesięczną córcię i karmię ją piersią, butla od czasu do czasu, jak już mała jest mega leniwa do ssania i głodna jak wilk, to wtedy butla. Ale z reguły jest to w ciągu dnia, zjada od 80-100 ml. Tylko pierwsze 3 tygodnie życia w nocy budziła się na jedzenie co 2-3 godziny, a bywało i co godzinkę. Po ukończonym miesiącu zaczęła się nieco regulować, choć spać chodziła około 22-23 dopiero. Wtedy budziła się o 2 w nocy, potem o 5 rano, no i potem o 8. A od kilku tygodni jest tak, że około 19-20 jest ostatnie karmienie, zalezy jak wcześniej jadła, a je co 3-4 godziny. I idzie spać. I albo się obudzi w nocy, albo nie. Jak się budzi, to około 2-3 i potem już do rana śpi. Rośnie jak na drożdżach i jest bardzo żywuszcza. Pediatra nawet jak była mniejsza to twierdziła, że jak śpi w nocy, to nie budzić nawet jak mija 4 godzina snu. W szpitalu z kolei kazali budzić jak dziecko śpi już 4 godzinę i nie je. Różne szkoły. Ja przystosowałam się do potrzeb małej i jak narazie nie ma kłopotów. A taka cała noc przespana zdarza się raz na kilka dni, że około 3 w nocy to ja się budzę, no i najczęściej kończy się na tym, że popatrzę jak mała słodko śpi, czasami dam jej smoka i kładę się dalej. Wolę jak się budzi, bo po całej nocy mam tyle mleka, że ona nie zjada wszystkiego i muszę odciągać. A chcę jeszcze przez 3 miesiące trzymac ją na cycku (tak jak jest wskazane w poradnikach, no i zalecają to lekarze).

wyspana mamo ale ja ci zazdroszcze Ja wstaje w nocy co 2 godz:-( synek konczy dzisiaj 4 miesiace

Gość wyspana mama
aAa sama sobie zazdroszczę - jeszcze pamiętam te nieprzespane nocki - trzymam kciuki, może Twojemu maleństwu też się tak odmieni? To moz się stać z dnia na dzień - jak u mnie.

ciesz sie ciesz:P moja emka tez tak spala CALE noce jak miala okolo 3ch msiecy a potem...eh, skonczylo sie dobre ;) dzis ma niecale 8 miesiecy i zwykle spi od 7.30 do 6.30 z okolo 2 pobudkami.

Gość wyspana mama
padlinka, a czym karmisz Małą i ile je?

karmie piersia. ale to chyba nie zalezy od tego.na pewno jest najedzona przed spaniem.za to ja byla malenka to NA PRAWDE malo jadla,moze z 5 razy na dobe. teraz zdarza sie sporadycznie cala przespana nocka,ale to rzadkosc. zwalam to wszystko na ząbkowanie;)