Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina30

Swędzące piersi a rozstępy

Polecane posty

Gość kalina30

Jestem w 28 tc a piersi swędzą mnie niemiłosiernie i sa do tego bardzo gorące, nabrzmiałe. Od 3 miesięcy smaruje je regularnie olejkiem przeciw rozstępom, a jednak wczoraj zauwazyłam ze pojawily sie lekkie kreski pod sutkami? Czy mozecie mi coś doradzić?

Gość smaruj kochana smaruj
nawet jesli sie pojawia i bedziesz caly czas smarowac to sie rozjasnia i beda wygladaly znacznie lepiej niz gdybys nic z nimi nie zrobila.

nie pociesze Cie niestety, ja tez smarowalam prawie od poczatku Mustela brzuch i piersi, a efekt jest taki, ze na brzuchu nie mam ani jednego a na piersiach niestety sporo... A zaczely mi sie pojawiac w 7 m-cu. Teraz tzn od 2 m-cy smaruje sie kremem na blizny i rozstepy tez Mustela i widze ze powoli bledna i sie zmniejszaja.

Gość kalina30
czy noszenie nieodpowiedniego stanika może mieć wpływ na powstawanie rozstępów? Bo ja mam takie, które nosiłam przed ciążą, często z fiszbinami,koronkami i nie-bawełniane.

Gość smaruj kochana smaruj
jasne, ze moze: najlepsze sa push upy lub biustonosze ktore beda trzymaly biust stabilnie u gory (bardziej chroni to przed obwisaniem i rozstepami u gory, czyli w miejscu najbardziej niepozadanym. Biust nie moze latac gora dol, a czy fiszbinki, koronki to juz chyba mniej wazne.

Ja także używałam kremu na rozstepy, ale niestety na piersiach i tak się pojawiły :( co prawda nie ma ich dużo, ale są widoczne. Za to na brzuch nie mogę narzekać, ani śladu tych okropnych blizn! Stanik noszę większy niż przed ciążą, także na fiszbinach. Ale juz niedlugo muszę kupić sobie coś większego, bo druty zaczynają uciskać.

Gość czy rozstępy
koloru skóry robia się później fioletowe, ew. mają inny kolor?

Gość macie może jakieś sposoby
na popękane brodawki?

pojawienie sie rozstępów jest uwarunkowanie genetycznie, jesli maja sie pojawic to sie pojawia i swiety boze nie pomoże. Ja polecam smarowanie rozstępów masciami na blizny np. contratubex lub cepam

Gość na blizny
???????????