Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasul

tabletki

Polecane posty

Gość kasul

czy jak biore tabletki antykoncepcyjne to znaczy ze nie moge pic melisy i ni moge wziac czasem apapu jak mnie cos boli??

Gość alikanka
mozesz jesci pic wszystko:) Ale nie polecam tabsów. zobaczysz co będzie jak je odstawisz, wiem to z doświadczenia a też kiedyś bym nie uwierzyła bo było wygodnie...

Gość kasul
a co sie takiego dzialo?? nie no bo niby jest napisane ze nie mozna uzywac tabletek uspokajajacych ani przeciwbolowych...a melisa uspokaja :P

a dlaczego miałabyś nie móc??? oczywiście że możesz. to co wpływa na dzianie tabsów masz wypisane na ulotce, przeczytaj dokładnie. alikanka => fakt z tabsami było wygodnie, a teraz trzeba ponieść konsekwencje tego, że tak długo ingerowało się w organizm (mówię o sobie)

Gość kasul
ale co takiego sie teraz z wami dzieje: )? po tabsach?

niby nic tylko : włosy garściami wypadają (kiedyś były mocne i silne), od kiedy odstawiłam (styczeń 207) ciągły ból podbrzusza, mdłości cały czas, podwyższona prolaktyna, wyciek z piersi, zmniejszone libido (ale to już wraca do normy), długie cykle (ostatnio 47 dni), pogorszenie stanu cery, po początkowym spadku wagi teraz ponowny wzrost. to chyba tyle. ale ja długo brałam niecałe 5 lat i może to dlatego.

Gość no własnie co wam dolega
po długotrwałym braniu tabletek ?

Gość wiedze ze sporo skutków
ubocznych po tabsach - moze dlatego nigdy nie mogłam ich brac bo moj organizm zle je tolerował ( zwroty głowy , mdłości) widocznie organizm od razu wyczuł ze tabsy nie sa wcale takie dobre.

Gość kasul
no ja biore juz dlugo ale pierwsze musislam tez mzienic bo mialam takie objawy; )

nie każdy ma takie objawy jak agata po ostawieniu. ja przykałdowo nie miałam absolutnie żadnych a to co ona opisuje to sie w głowie nie mieści. no chyba ze brała tabletki kilka lat i to jakieś mocne...no niestety jak się nie brało z głową, nie robiło badań i przerw to trzeba poniesc konsekwencje. nikt wam tego na silę do ust nie wtykał a nie wierzę ze zanim zaczęłeście brać nie czytałyście o tabetkach... :/

Gość olelelelelelelle
ja bralam pigulki antykoncepcyjne przez kilka lat, w tym czasie przyjmowalam zarowno ziolowe tabletki uspokajajace , jak i silne przeciwbolowe, ale nie apap tylko takie na recepte i niczego to nie zmienilo. Skutecznosci zachowaly. Dodam ze bylam osoba palaca i jakos to tez nie zaszkodzilo. Po odstawieniu mozna miec problem z zajsciem w cize czasami,ale nie ma reguly

agata ja odstawilam w marcu i tez spadlo lipido zamiast sie podniesc. ale ja bralam tylko 7 miesiecy, nie moglam dobrac odpowiednich i rzucilam bo nie bylo sensu sie meczyc... porobie badania tarczycy, moze od tego spadek lipido...

Gość olelelelelelelle
ja nie mam zadnych objawow po odstawieniu, tylko w pierwszym miesiacu kilka krostek mi sie pojawilo, ale doslownie z 4 i koniec :) Nawet cykle pozostaly takiej samej dlugosci ja podczas brania pigulek, wszystko regularnie jak w zegarku :) wiec opisane dolegliwosci brzmia dla mnie jak jakas prowokacja, no ale moze i tak sie komus przytrafilo niefortunnie

Gość olelelelelelelle
dodam ze odstawilam w listopadzie 2006. Poza tym pigulkli bralam przez 6 lat z odpowiednimi zalecanymi przerwami :)

brałam różne, raz mocniejsze typu microgynon, czy stediril, raz słabsze typu minulet i mercilon. powiem szczerze przed wzięciem nie czytałam o nich, po prostu wzięłam i już. ale teraz z perspektywy czasu, pomimo tego wszystkiego co się dzieje nie żałuję że brałam. chciałam cieszyć się seksem, bez obaw, to się cieszyłam. teraz po mału libido wraca do normy :) ta reszta może też wróci. mam nadzieję że w najbliższym czasie uda mi się zapisać do lekarza, bo najbardziej te jajniki mnie drażnią. na bo przecież ile można! ból taki jakbym za chwilkę okres miała dostać :( no ale co tam. powiem tak jakbym miała wybór to bym jeszcze raz taką samą decyzję podjęła!!! wolę teraz się pomęczyć niż przez te wszystkie lata co miesiąc ze strachu umierać. może głupia jestem ,ale tak jest. teraz wiem że jak zajdę w ciążę to sobie poradzę (choć do końca studiów rok został) a wcześniej nie byłam gotowa na dziecko. a teraz to nawet bym się cieszyła. więc...

no i oczywiście nie twierdzę że każdy ma takie objawy!!! dziewczyna pytała to jej powiedziałam jak jest u mnie. ale wiem że jakimś ewenementem jestem ;)