Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co będzie

pytanie do dziewczyn biorących pigułki

Polecane posty

Gość co będzie

dziś miałam wziąć ostatnią pigułkę przed tygodniową przerwą i jak poparzyłam na listek okazało się, że wczoraj zapomniałam przedostatniej.Nie miałam przy sobie ulotki ale coś mi kołatało po głowie, że należy natychmiast przyjąć zapomnianą nawet jeżeli miałoby się wziąć naraz dwie. I tak zrobiłam. Teraz wróciłam do domu i przeczytałam, że wtedy gdy jest to pierwszy lub drugi tydzień a w trzecim przestac brac i od razu zrobić tygodniową przerwę. Zadzwoniłam do wszystkich klinik i na dziś już nie ma wolnych miejsc u ginekologów, nie mam się kogo spytać co dalej robić. Czy któras z Was była w takiej sytuacji? Czy wystapi mi normalnie okres, bo zabezpieczona nie jestem na pewno. Prosze o poradę

Gość co będzie
dziewczyny żadna z Was nie zapomniała pigułki??

moglas nie brac tych doch ostatnich...bylby wczesniej okres...a teraz?u mnie tez tak bylo,ze zapomnialam przedostatniej i wzielam dwie na raz...moja gin kazala wziasc nowe po 7 dniowej przerwie nawet gdy okres sie nie pojawi..nie pojawil sie i bralam ale przez nastepne opakowanie dodatkowe zanezpieczenie...dopiero gdy skonczylam i pojawil sie okres to juz pozniej same tabsy...mam nadzieje,ze zrozumiesz bo namotałam...wiec w sumie moze ale nie musi byc okres..pozdrawiam

co to za bzdury z tym dodatkowym zabepzieczeniem?:/ nic się nie stało. zrób normalnie przerwę, potem bierze kolejne opakowanie nawet jesli okres sie nie pojawi i wszytsko bedzie ok. jedyne co moze sie stac to ze faktycznie przesunie Ci się lub nie wystąpi plamienie...choćiaz osobiście nie sadzę.

Gość co będzie
agula-kruszyna - teraz wiem, że głupio zrobiłam biorąc dwie naraz ale spanikowałam a bez ulotki jednak człowiek głupieje mimo, że tyle czasu już biorę.Czyli mogę się spodziewac, że okresu nie będzie.Ale pluje sobie w twarz!Pocieszyłas mnie, że u Ciebie było podobnie.Ja mam bzika na punkcie regularności przyjmowania tabletek dlatego jak dzis odkryłam, że wczoraj zapomniałam, to mało nie zeszłam! Bogu dzięki nie mam na razie podstaw do obaw ale jednak będę sie dodatkowo zabezpieczać nawet i przez ten kolejny miesiąc, mimo, ze Mia* twierdzi, ze to głupie

zastanów się kobieto czemu miałabys się dodatkowo zabezpieczać? bo wzięłąś dwie na raz i co? zabepzieczenie spadło? jakim cudem? do pełnego zabezpieczenia w cyklu potrzeba ok 19 tabletek. ostatnia z punktu widzenia skuteczności nie jest tak ważna. ty wzięłąś dwie na raz i chcesz się zabepzieczac przez cały kolejny cykl?. wybacz ale ja nie widzę w tym żadnej logiki. ale coż. twoja sparwa jak zrobisz. pozdarwiam:)

Mia*...dla mnie to bylo tez dziwne...to dodatkowe zabezpieczenie...ale moja gin mi tak to wytlumaczyla,ze w pewnym sensie zachwialam antykoncepcje,bo zrobilam przerwe...nic by sie nie stalo gdybym nie wziela wtedy tych dwoch ostatnich...powiedziala tez zeby lepiej sie zabezpieczyc jezeli okres nie wystapi...i nie wystapil...wiec sie zabezpieczylam...mysle,ze to nie taki straszny dyskomfort...ale gdyby wystapil ten okres to mialam sie nie obawiac ...ja tylko doradzilam ...tyle:)a autorka sama zdecyduje co i jak...