Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okradziona

MANDAT za brak dowodu- to możliwe?????

Polecane posty

Gość okradziona

Dziś skradzono mi legiymachę ztydencką,a dowód musiałam oddać w szkole. Dostałam zaświadczenie o tym, że studiuję, ale nie mam dowodu tozsamosci (mam ideks, ale nie wiem czy to sie wlicza). Czy kanar może mi wlepic kare? Dodam, że mam aktualny bilet MZK. Kto się zna??? Dzięki za odpowiedź ludziska!

A za co kanar mialby ci wlepic kare? Co on ma do twojego dowodu osobistego? Wazne ze masz bilet i legitymacje/czy tez to potwierdzenie, ze jestes studentem. Mandat to mozesz dostac, jak nie posiadasz wcale dowodu, albo nie masz go przy sobie bedac w strefie nadgranicznej.

Jest takie cos ,tzn przepis, ze dowód trzeba przy sobie miec ale nikt sie do tego nie przyczepia.A jak się nie ma biletu ani dowodu to zazwyczaj jedzie sie na komende,bo niby jak ma ci kanar uwierzyc ze ty to ola a nie ala.

Gość no ciekawe
to ja sobie mogę jeździć na bilecie jednej koleżanki, albo drugiej ? bo skoro nie mam przy sobie dowodu osobistego, to jak kontroler mi udowodni że ja to nie ja :p

Gość z tego co mi wiadomo
tylko Policja jest uprawniona do legitymowania z dowodu osobistego. Na żądanie konduktora nie mamy obowiazku okazywanai dowodu osobistego

Zgłoś NATYCHMIAST zagubienie ( kradzież ) powyższego dokumentu na policji - dziś możesz to uważać za bzdurę ale może się okazać że za lat 5, 10,20 będziesz miała z tego powodu problemy. To nie jest głupi żart - bierz z policji zaświadczenie o kradieży - TO MOŻE UŁATWIĆ CI ŻYCIE W PRZYSŁOŚCI!!!! Jako już doświadczony we tej sprawie - WIEM CO MÓWIĘ!! Zgłoszenie kradzieży kosztuje kilka minut a może (nawet) uspokoić Twoje przyszłe życie!!!!! Pozdrawiam

dziękuje wszystkim z informacje. wiem na czym stoję! pozdrawiam Wszystkich Życzliwych :*