Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulka ADAM____AREK

WAŻNE ----- nie zostawiajcie mnie bez odpowiedzi

Polecane posty

Gość Anulka ADAM____AREK

Proszę o pomoc! moje pytanie brzmi jesli mam cykl 33 dni ostatni okres dostałam 5 kwietnia br. moja temperatura wynosiła 36,7-36.9 czy to normalne? czy nie muszę wykonac dodatkowych badań zeby sprawdzic ta temper? kiedy mam współżyc zeby doszło do zapłodnienia w jakich dniach proszę odpisać na a dodam ze współżyłam w 14 i 15 dniu cyklu gdy śluz był mętny i lepki czy moge byc w ciazy i prosze o podanie dnia cyklu w którym powinna wystąpić owulacja PROSZE O ODPOWIEDZproszę odpisać na mój e-mail anna154@onet.eu Bardzo prosze i z góry dziękuję :) :)

jeżeli ostatnie krwawienie miałaś 5 kwietnia to przy długości cyklu 33 dni owulacja powinna wystąpić pomiędzy 19 a 26 kwietnia, ale różnie to bywa,

Gość Anulka ADAM____AREK
bardzo Ci dziękuje za pomoc:)

Gość Anulka ADAM____AREK
i w tych dniach powinnam współżyc?

Anulka, o możliwości zapłodnienia decyduje wiele czynników, w tym śluz. Jeśli jest mętny, lepi, to raczej nikłe szanse, nawet jak jest owulacja - po prostu plemniki się nie przedostaną przez taki gęsty śluz. A z owu tez różnie bywa. W tamtym cyklu u mnie wypadła (według temperatur) w 28 dniu, a w tym w 16 (i tego dnia jestem pewna, bo miałam śluz typowo owulacyjny). Może kup sobie testy owulacyjne, chociaz nie każdej się sprawdzają.

Poza tym temperaturę mierzy się przez cały cykl, też według określonych zasad, by była miarodajna. Z twojej wypowiedzi nie wynika kiedy miałaś takie temperatury: czy podczas okresu, czy 2 dni w którymś momencie cyklu? Na temperaturę też nie ma reguły. Można mieć niskie i zajść w ciążę. Ważne,by była różnica między sześcioma ostatnimi temperaturami przed owulacją i trzema wyższymi - tzw. skok temperaturowy.

Gość Anulka ADAM____AREK
dziekuje bardzo za pomoc :) dziś mam ból owulacyjny chyba bo mnie tak brzuch boli ze mało warg nie przegryzę:(

A jesteś pewna, że to ból owulacyjny? Mierzysz regularnie temperaturę, obserwujesz śluz?

Gość Anulka ADAM____AREK
tak to był ból owulacyjny mierze temp i sluz dzis mam juz sluz przejrzysty