Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123 kobieta

Znowu durny pomysł rządzących- cesarka !!!

Polecane posty

Gość 123 kobieta

Mam 30 lat i zastanawiam się nad pierwszym dzieciakiem ale to co Oni wyczmyślają to załamka. Jesli ja mam się bać czy ja bądż dziecko przeżyje poród, bo nie zrobią mi cesarki ze względów statystycznych to ja dziękuje. PO CO TE ZAKAZY!!! I to ma mnie zmobilizować do rodzenia!!!!!!!!!!!

Gość 123 kobieta
a na myśl o tym wyciskaniu dziecka na siłe to mam dreszcze . brrr

Gość wwww
bo to sa pojeby. takie durnoty to tylko faceci wymyslaja, ktorzy nie wiedza co to porod. ja jeszcze nie rodzilam , mam dopiero 20 lat, ale nie mam zamiaru meczyc sie z rodzeniem dziecka 2 doby. jak to ma tak dlugo trwac to wole cesarke. poza tym duzo kobiet jest od razu zdecydowanych urodzic dziecko przez cesarke. tym to tylko przyrost jeszcze bardziej zmniejsza

Gość dzj
rodziłam przez cesarke i nikomu nie polecam! po cesarce nie mogłam sie ruszac, smiac, wszystko mnie bolało, przez 2 mc sie nie ruszalam, nigdy juz takiego błedu nie popełnie, naturalny poród jest zdrowszy dla dziecka i matki! mam tez dwie kolezanki ktore cesarke przechodzily i są tego samego zdania

Gość hehihehie
czasem nie ma szans na naturalny porod....

Gość 2222522zaza
tyle się mówi o powrocie do natury w różnych dziedzinach ... a Wy chcecie się dawać pruć,,na własne życzenie...i tak mamy lepiej ...bo nasze prababcie nie miały takich warunków do rodzenia jak my!!!

Gość przestan piepszyc
prababcie tez umieraly czesto, albo dzieci sie martwe rodzily, wlasnie przez ta zasrana nature!! kobieta ma prawo do wyboru,po porodzie naturalnym moga byc komplikacje(np.szycie do dupy) Nie wciskajcie mi ze cesarka jest gorsza, mialam normalny porod i zzzzzzzzzzzaluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość przestan piepszyc
asdd co ty wiesz o zyciu, jestes moze maszyna do rodzenia, kobietki filigranowe nie maja tyle sily to ty..ty pewnie traktor

Gość moja babcia
z 6sciorga dzieci tylko moja mame urodzila zywa , reszte dzieci wyciagali z niej po kawalku, bo miala zwezona miednice, mam tak samo ja i moja siostra , obie mialysmy cesarki i dzieki temu nasze dzieci zyja..

Gość przestan piepszyc
no wlasnie ale niektore tempaki tego nie rozumieja !!!!!!!!

Gość ogólna
Jeżeli ten pan (pomysłowdawca ograniczenia wykonywanych CC) tłumaczy to tym, że kobiety są ODPOWIEDZIALNE za niski przyrost naturalny to jest ostatnim imbecylem. Przyrost wiąże się nie ze sposobem przychodzenia dzieci na świat ale z możliwością ich utrzymania przez rodziców. Lepiej niech da tę pracę, niech zapewni godziwe warunki życia a nie zrzuca winę na kobiety. Kobiety już mają mniej praw niż zwierzęta :(

Gość 123kobieta
nie chodzi o umówione z góry cesarskie tylko o moje bezpieczeństwo w przypadku komplikacji.Dopiero tyle mówili o lekarzu który na siłe wyciskał dziecko łokciem i nie zrobił cesarki i wynikiem tego rodziły się chore dzieci lub marwe,bo zaduszone. Ja decydując się na dziecko musze wiedzieć,że lekarze zrobią to co potrzeba a nie to co ktoś wymyślił.

123kobietka - ja miałam umówioną cesarkę na 19, ale 16 zaczelo mnie cos cisnac, i wyobraź sobie, ze jak mówiłam, że umrę z bólu to powiedzieli, ze dozylnie znieczulenie moga mi dac jak mnie przyjma na oddział na naturalny poród, bo na cesarke ot tak nie mogą - a ja płaciłam 2 tysiące mojemu lekarzowi w dodatku za to.. no i zmuszali mnie 14 h do naturalnego porodu, a ja nawet rozwarcia nie miałam, tylko pół cm prze te 14 godzin, po czym raczyli mi zrobić cesrkę. Córeczka dostała 9 pkt w 1 minucie, bo nie miała na tyle rozowych konczyn, bo za długo mnie trzymali, zamiast od razu zrobić cesarkę.. okazało się , ze bół wywollywał obumierający jajnik, który musieli wyciąć bo obumierał 14 godzin, gdyby zrobili cc od razu jak prosiłam, bym miała ten jajnik. Więc przez nich mam 50 % mniej szans na zajscie w ciążę kolejną... a koleżanki z sali po naturalnym przerażóne, bo jednej synek miał złąmane żeberko, jakieś vacum mu zakładali czy coś, a druga - dziewczynka od innej koleżanki niedotlenienie poważne. No i najstraszniejszy przypadek - jedna z koleżanek - straciła syncia Marcelka, bo 12 godzin rodziła i nie mogła urodzić, młody pępowiną się owinął, zablokował w kanale rodnym i udusił..:(:(:(;(jeju jak ona płakała, a my z nią.

Gość ja mialam dwie cesarki
,bo dzieci byly ulozone posladkowo i zaraz na drugi dzien wstalam z lozka,sama sie mylam,karmilam dziecko itd.Bardzo szybko sie zagoilam,a bolu nie czulam praktycznie w ogole (w sumie to przez pierwsze 3 dni uczucie ciagniecia i tyle).Na szczescie mieszkam za granica i tutaj nie ma oszolomow wymyslajacych dziwne przepisy.

Gość XXI wiek
No kolejne forum gdzie rodzenie w bólach kilkanaście godzin i zamartwianie czy dziecko urodzi się zdrowe przez przedłużające sie skurcze jest uznawane jako psi obowiązek każdej kobiety. Ciekawe jak faceta główka zaboli to katastrofa normalnie i żyć nie daje taki biduś. A kobieta ma znosić bóle o jakich facet nawet nie ma pojęcia. Kobiety, które twierdzą, że cesarka na życzenie jest be i niebezpieczna dla dziecka niech się zastanowią. Cesarka zwłaszcza na życzenie ( a nie po kilkunastogodzinnym zwlekaniu przez lekarzy) jest znacznie bezpieczniejsza dla dziecka. Niestety dla matki mniej bezpieczna niż naturalny. Ja osobiście wolę cesarkę bo przyjemności po porodzie naturalnym (nietrzymanie moczu, kału, gazów, w starszym wieku nasilone problemy z utrzymaniem powyższych dolegliwości (o czym kobiety wstydzą się mówić bo to takie nie higieniczne), wypadająca macica, hemoroidy, szycie krocza -czasem i pochwy na znacznych długościach i szyjka macicy, bóle przed porodem i po porodzie - bo nie wiem czy wszyscy wiedzą ale szycie krocza boli -jest to dużo bardziej wrażliwe i unerwione miejsce niż brzuch - no chyba, że jestem jakimś wyjątkiem i moje znajome też no i oczywiście przyjemności z samym porodem związane wypróżnienia w najmniej odpowiednim momencie - pomyślcie jak partner zareaguje -mimo, że powie nic się nie stało, ból, zmęczenie, drażliwość, czasem niemiłe położne) Jedyne co mnie martwi to szycie macicy po cesarce ale też się przecież zagoi. Wszystkie moje koleżanki, które miały cesarkę były bardzo zadowolone a te co mialy porody naturalne przeważnie były niezadowolone do potęgi. Także mam pogląd nie tylko mój, ale także znajomych, lekarza i rodziny. Jeśli któraś rodziła kilkadziesiąt minut to tylko pozazdrościć. Ale wystarczy posiedzieć przy sali porodowej i posłuchać. Kobiety raczej nie krzyczą jak je zaboli