Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Caoimhe

zróbmy listę prezentów

Polecane posty

Nasi znajomi często pytają się co chcielibyśmy dostać na prezent ślubny.Mam mały problem ze zrobieniem listy( mieszkamy razem od kilku lat i właściwie mamy chyba wszystko) i pomyślałam, że może zrobimy wspólną listę prezentów:) może jest coś na co jeszcze nie wpadłam.Liczę na Waszą inwencję:) Ja zaczynam:może.. 1.Wok taki porzadny 2.Sztućce 3.Mikrofala kto następny??? chyba zabrakło mi pomysłów..

Kąplet noży Pożadne patelnie- bo to nawet jak sie ma to sie exploatuje i rysuje komplet ladnych, lekkich filizanek do kawy lub herbaty najlepiej na 12 osob plus dzbanek z podgrzewaczem Jestem jak najbardziej za sztuccami ale tez \"pozadnymi\" np Gerlah

Gość kąplet...
:o

Gość pożądnymi
:?

rybnik :) jakoś nie mamy śmiałości prosić o pieniądze moni :) fajny pomysł z tym kompletem filiżanek + dzbanek z podgrzewaczem i obowiązkowo sztućce, ale takie delikatne :D

Echh nie prosiłam o korektę ortografii, tylko o wspólne stworzenie listy prezentów.

Gość do Caoimhe
ciebie nikt nie poprawia

Gość dla moni
słownik ortograficzny w prezencie :D

wiesz z tego co wiem to teraz wiekszosc mlodych prosi o pieniadze....ale jezeli chcecie prezenty mysle ze napewno ... jakies porzadne garnki komplet obiadowo-kawowy sztucce posciel reczniki mikrofalowka opiekacze moze komplet :czajnik bezprzewodowy+express do kawy+toster

Szczerze mówiąc preferujemy pieniążki, ale jak ktoś się pyta czy mamy listę prezentów to głupio mi powiedzieć, nie ma listy, chcemy kasę:D Dzięki za pomysły na pewno wykorzystamy 🌼🌼🌼

Niektóre osoby mają problem z powiedzeniem rodzinie, że wolą pieniądze niż prezenty. Czasem może ich w tym wyręczyć mama, tata, babcia lub ktoś bardzo bliski :) czyli szepnąć to tu, to tam o życzeniu młodych. Niektóre pary dołączają do zaproszenia na wesele niewielki kartonik, na którym umieszczają wierszyk, np taki: Pragnąc Przełamać Tradycje Stare By Nie Mieć Na Przykład żelazek Parę I zaoszczędzić Przemiłym Gościom łamania Głów Nad Prezentów Mnogością Podpowiadamy: Mile Widziany I Bardzo Wygodny Będzie Bilecik Ze Znakiem Wodnym Narzeczeni lub taki: Goście nasi ukochani My juz w domu wszystko mamy chcecie nam coś podarować dajcie śwince sie radować Ale jak kto woli i lubi :)

Gość to drugie fajne
:)

Gość Biała Ikebana
Świetne. Skorzystam :)

Gość umywalka
moim zdaniem to zadna ujma powiedzieć gosciom , ze najlepszym prezentem będa pieniadze czasem ide na jakies wesele i tez najwygodniej byloby mi dać kasę , bo zdaje sobie sprawe , że kazdy najbardziej lubi sam sobie wybrać , co mu tak potrzeba , a poza tym odejmuje mi to te parę godzin , które bym musiała poswiecić na polowanie :P jak ktoś by mnie pytał , co bym chciała dostać , to byłby to wok, podswietlana klawiatura :P, memory-stick, parę dvd z filmami, fajną lampę na biurko,ze 2 komplety poscieli (ale tą wolalabym wybrać sobie sama, w goole wszystko wolałabym wybrac sama) e tam , forsa lepsza :P

Gość umywalka
a w ogóle to mogliby mi goście sprezentować zastawę kuchenną - bo teraz mamy tak każdą rzecz z innej parafii - i zeby tak miec talerze płytkie , głębokie , miski, miseczki,sosjerki - wszystko z jednej rodziny; tak - jeden 5 talerzy , drugi 5 - i by się zebrało :)

Gość zamiast prezentów
poproście o pieniadze- zafundujecie sobie w ten sposób super podróż poślubną, a jak wam zostanie coś kasy to kupicie sobie to czego nie macie, proste:)