Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asix90

Zapalenie spojówek?

Polecane posty

Od pewnego czasu czuję piasek i kłucie w oku - na przemian - raz, w lewym, raz w prawym, a raz w obu. nie trwa to cały czas, pojawia się co pewnien czas. czytałam że są to charakterystyczne objawy zapalenia spojówek. moja mam mówi że to nic groźnego i można z tym walczyć na własną rękę używając odpowiednich kropelek do oczu. z innego źródła (domowej encyklopedii zdrowia) wiem, że w przypadku zapalenia spojóweknalezy przemywać oczy mlekiem oraz jakimś wyciągiem z świetlika czy czymś takim. nie wiem jadnak, czy to jest zapalenie spojówek. czy powinnam iść z tym do okulisty, by postawił diagnozę? czy zacząć leczenie na własną rękę, jak myslicie? z góry dziękuję za porady ;*

Gość moje zdanie jest takie
Jeśli nie jesteś pewna co do natury tego schorzenia, nie powinnaś zaczynać leczenia na własną rękę, bo możesz sobie zaszkodzić. Poza tym kłucie w oku to niekoniecznie zapalenie spojówek. Ja bym się udała do lekarza. pzdr

Gość quenn78
wiesz to wyglada na alergie ja tak mam w kwietniu lub marcu gdy zaczynaja pylic drzewa i mamw lasnie na to alergie..objawia sie ona na przemian: kichanie,ktar i drapanie oczu;/ ;epiej zrob testy bo pewnie masz alergie!!!!!! nie pomoga zwykle sposoby bo ja na poczatku probowalam a jak sie okazalo ze alergia to biore prochy i luz;)