Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamaa

POMOCY męczące gazy u noworodka, jak mu pomóc??????????

Polecane posty

Gość mloda mamaa

witam moje malenstwo ma niecale dwa tygodnie i od wczoraj ma strszanie meczące gazy , bardzo sie pręzy i placze , boli go brzuszek :(:( pewnie zaszkodzilo mu cos co zjadlam bo karmie piersią, no ale jak mu moge pomoc? w domu mam herbatke koperkową ale ona jest od 1 miesiaca, a moze są jakies herbatki dla matki karmiącej? dziewczyny pomozcie

Gość 543215
Masuj mu brzuszek delikatnie. Przyniesie mu to ulgę.

Gość 543215
Po kazdym karmieniu musi sie malemu "odbić" Myślę, że trzymasz go po karmieniu w pozycji pionowej dopóki nie "beknie".

Hej!! Może to wyda się śmieszne ale ja swoją malutką nagrzewałam...suszarką do włosów oczywiście z bezpiecznej odległości tak żeby nie poparzyć dzidzi. Przy tym dodatkowo masowałam brzuszek. Można tez zamisat twego prasować pieluszki i taka ciepla pieluche przykładać do brzuszka. Pozdrawiam i życzę cierpliwości. A i jeszcze jedno u mojej córci wyszło że przyczyną jej bólu brzucha były bakterie w moczu i stan zapalny, zrób może posiew moczu dzidzi. Ja zrobilam go tez dzieki podpowiedzi koleżanki bo żaden lekarz i tego nie podpowiedział. Pozdrawiam

Gość Moniaaaaaaaaa
mi tez położna poradziła suszarkę do włosów więc to może wcale nie jest takie śmieszne:)Pozaty trzeba masowac brzuszek a herbatka koperkowa jest tez od 1 tygodnia

A ja radze Viburcol - homeopatyczne czopki wyciszajace o 1 dnia zycia i Palntex. za chwile bedziesz miala cala apteczke ale kazdemu dziecku pomaga cos innegio;)

u nas pomagało jedynie nagrzewanie brzuszka suszarką do włosów i jednoczesne masowanie brzuszka . Pamiętaj że powinno sie dziecku odbić po jedzeniu ale nie zawsze tak jest czasami dziecko nie odbija.