Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PoleczkaPO

dieta pomagająca zwalczyć grzybicę?? prośba o pomoc

Polecane posty

Gość PoleczkaPO

cześć dziewczyny! od dzis postanowiłam walczyć z moim grzybkiem dietą. do tej pory zjadlam juz chyba wszelkie możliwe leki no i zaaplikowalam je sobie tez:P nic nie pomaga więc trzeba chyba naprawde odstawić WSZELKIE cukry, owoce, białe pieczywo... lista długa.. zastanawiam się może znacie jakies fajne przepisy co zrobic zeby w tej djecie coś jednak bylo do zjedzenia bo ja i tak strasznie chuda jestem nie mogę więcej!!! i jeszcze jedno pytanie- czy w tej diecie można spożywać twarożki? i ser feta np? sery żółte? dziekuję za uwagę proszę o szybką odpowiedz :) Pozdrawiam!

duzo przepisow i to co mozesz a czego nie jest w temacie grzybica dalszy ciag skasowanego topicu... tam na pewno cos znajdziesz

Gość PoleczkaPO
:) dziekuje ślicznie :)

Gość PoleczkaPO
jakies tam przepisy są ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie- czy można jeść twarożek?? fetę? ser? i jeszcze jedno wiem ze nie można jeść ostrego dużo, a czy można solić? mam bardzo niskie ciznienie i lekarz zalecił mi jedzenie dużej ilości soli. czy to nie przeszkadza w tej diecie???

Gość DDDDDDD
http://www.zdrowie.klips.org/cichy_zabojca_nowy.htm tam masz wszystko. informacje o chorobie, o leczeniu, diecie. przepisow tez jest masa. fajnie ze sie odezwalas. ja jestem na tej diecie od tygodnia. tez jestem chuda. a dodatkowo w ciagu 5 pierwszych dni diety schudlam 4kg. niepokoi mnie to ale nie zameizram rezygnowac z diety. mozna wiedziec jakie masz objawy i czy wykryto Ci kandydoze badaniami? jakich lekow przeciwgrzybicznych bez recepty uzywalas i jak uwazasz-ktore sa najlepsze?

Gość PoleczkaPO
nie otwiera mi sie strona:( ja dzis zaczelam diete, poszlam na wielkie zakupy i patrzyli sie ludzie na mnie jak na jakąs nienormalna:P powod? i tak waze 45 kg.a kupilam pełno jogurtów naturalnych, same warzywka i chlebek razowy ( nigdy w zyciu sie nie odchudzałam) a wygladalo jak przygotowania do wielkiego odchudzania... ale nie bede sie przejmować nie wiedzą co przechodzimy i jakie to piekło. włąsnie wcinam sałateczke:) z grzybicą męcze się z 5 lat.. niestety nie trafiłam jeszcze na lekarza który wysłałby mnie na jakies poważne badania i przepisał cos co działą. brałąm wszystko co chyba jest możliwe na rynku.. i nie powiem zeby cos naprawde działało. tylko ze teraz nie mam juz jak kiedys takich ostrych objawów ( nie swedzi bardzo nie piecze, nie ma uczucia suchość) mam te gęste upławy ale juz nie są grudkowate, po prostu bardzo gęsta białą wydzielina. no i ten stan niestety utrzymuje sie cokolwiek bym nie brała. nic nie pomaga i ciagle mam biały język.. ale od dzis zeo cukru. a wiesz może jak z tym twarożkiem? można czy nie można? i czego ja biedna mam teraz używać do panierki do kurczaka.. bułka odpada tarta, no chyba , że zetre jakies grachamki:P:P pozdrawiam!!!

Gość DDDDDDD
no widze ze masz jednach zle wyobrazenie o tej diecie... ona jest duzo bardziej rygorystyczna niz przypuszczasz. np. zapewne chleb razowy ktoey kupilas ma dodatek drozdzy, a to zabronione. podobno najlepiej piec chleb razowy samemu. no chyba ze znajdziesz jakis sklep ze zdrowa zywnoscia gdzie bedzie na naturalnym zakwasie i bez drozdzy. poza tym jest jeszcze mnostwo zasad, o ktorych nigdy bys nie pomyslala. ale da sie przezyc. nie mozna jesc ani mleka ani przetworow czyli rerow bialych tez nie. niestety. chyba ze sa w 100% naturalne - ze wsi. bo np. jogurt ze sklepu z napisem "naturalny" jest tak naturalny jak biust pameli anderson :) mnie link dobrze wchodzi, ale wpisze Ci jeszcze raz: http://www.zdrowie.klips.org/cichy_zabojca_nowy.htm

A mnie szokuje Twoj lekarz, bo mnie odrazu wyslala na wymaz mimo ze chodze do publicznego a nie do prywatnego... jak mialam problem z grzybica stop to dermatolog tez mnie wysl;ala do szpitala na zbadanie jaki gatunek grzybka to jest, bo inaczek (tak mi lekarze mowili) leczenie ogolne jest bez sensu

Gość DDDDDDD
ja tam mysle ze jest z sensem. na razie ja walcze z tym tylko od ponad tygodnia wiec. juz wydaje mi sie ze jest mala poprawa, ale nie wiem na ile ona naparwde jest a na ile to moja autosugestia. ale jesli po pewnym czasie bedzie duzo lepiej to nikt mi nie wmowi ze leczenie jest bez sensu :D mam nadzieje ze tak bedzie. chociaz jest ciezko i pewnie ze wolalabym sie wyleczyc jakimis tabletkami w pare dni. ale juz sie leczylam na mnostwo chorob, ktorych jak sie okazywalo wcale nie mialam. teraz dzialam na wlasna reke bo lekarze zawiedli. zobacze jak sobie poradze.