Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pampetulaa

Czy to może być grzybica ?

Polecane posty

Gość pampetulaa

witajcie ;) mam problem tego typu, że wczoraj dostałam okres i od dzisiaj swędzą mnie strasznie wargi sromowe :O czochram sie po nich papierem toaletowym podczas sikania i potem chwilke czuję pieczenie i swędzenie a potem przestaje dodam, że przed okresem nie mialam zadnych uplawow ani brzydkiego zapachu i ze nigdy w zyciu nie mialam zadnej grzybicy ani nawet stanu zapalnego :( czy to moze byc jakies chorobsko czy moze podraznienie od podpasek ?? wiem, ze zaraz mi napiszecie że mam isc do lekarza i jak mi to nie minie to pojde na pewno tym bardziej, ze juz mam zapisana wizyte na srode ale tak z ciekawosci pytam czego moge sie spodziewac ;) albo czy sa moze jakies bez recepty srodki w aptece, ktore mogly by zlagodzic objawy ? z gory dziekuje za pomoc ;)

Gość pampetulaa
slicznie proszę o jakąkolwiek wypowiedź 😘

Gość pampetulaa
hmmm czyli nikt nie pomoże ?? :( wiem, że dośc już macie takich topików bo przez monitor nie zdiagnozujecie co mi jest ale chciałam tylko takie teoretyczne rozważania czy jest możliwość grzybicy w moim przypadku :P :D

Gość pampetulaa
chyba was przestanę lubić kobitki :P :P :P :P :D

Gość a masz
upławy?

Gość a masz
a sorry masz okres to i upławów nie widać. W czasie okresu w pochwie zmienia się odczyn który sprzyja wszelkiego rodzaju zapaleniom, bakteriom, ale nie znaczy że coś złapałaś, czasem taka zmiana ph b(jak w czasie okresu) może spowodować swędzenie. Kup sobie maść clotrimazolum (ok 3 zł bez recepty) i smaruj. No i szczególnie dbaj o higienę w czasie okresu

Gość pampetulaa
o jednak dobra duszyczka 😘 upławów raczej nie mam bo teraz mam okres więc zalewa mnie krew ale tuz przed okresem nie miałam ani upławów, ani brzydkiego zapachu ani tego świądu i dopiero dzisiaj rano mnie zaczęło swędzieć a właściwie wczoraj wieczorem :(

Gość maśc
klotrimazolum,bez recepty,lagodzi podraznieinia,przy grzybicy uplawy sa takiego wygladu przypominajacego twaróg.

Gość pampetulaa
o dziekuje Ci kochana ;) znaczy wiesz ja nigdy czegoś takiego nie miałam a tu nagle takie swędzenie :( kuppię tą maść na pewno i mam nadzieję, ze to nie grzybica :( a co do upławów to dzień przed okresem nic nie miałam , wczoraj rano dostałam okres a swedzenie pojawilo sie poznym wieczorem dlatego tak se wykombinowalam ze to moze od podpasek jakies podraznienie :/

Gość olastrachliwa
najlepiej to stosuj jakis preparat do higieny intymnej. LACTACYD np jest dobry. W aptece mi go polecono i moja pani gin tez mi go polecała. No i podczas okresu podmywaj sie jak tylko mozesz...

Gość pampetulaa
no podmywam sie srednio co 3, 4 godziny bo taki juz nawyk mam że dbam o te czesci ciala zwlaszcza podczas okresu :) aha ale teraz jestem w kropce bo 2 mowia że clotrimazolum a Ty cos innego podajesz :P ale dziekuje wam wszystkim za zainteresowanie 😘

Gość a masz
clotrimazolum to masc a lactacyd to płyn do higieny intymnej. nie martw sie to swedzenie moze byc od podpasek albo od zmiany ph

Gość pampetulaa
a masz ---> żeby Twoje słowa sie sprawdziły ;) ;) bo wiem, że grzybice ciężko wyleczyc a nigdy jej nie mialam mimo, ze mam 24 lata :P :D dzięki dziewczynki zaraz lecę do apteki po Clotrimazolum ;) jestescie kochane 😘

Gość PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
za czesto sie podmywasz likwidujesz naturalną flore/bariere

Gość dwyubde
1) mozesz miec od podpasek 2) mozesz miec grzyba, niestety może za czesto sie podmywasz ? (ja włąsnie mam teraz grzyba od za czestego mycia :o) nie sądze żeby podczas okresu wystepowały takie chwilowe swedzenia. Miałam to samo i to byl poczatek grzyba :o i to własnie zazwczaj zaczynalo sie po okresie

Gość dwyubde
aaa jesli chcesz jeszcze poczekac z wizyta u lekarza, to polecam takie ziolowe czopiki vagical- nie zaszkodzą, polecała mi je moja pani ginekolog

Gość pampetulaa
aha czyli takie swędzenie samo z siebie się nie robi ?? :O i że to na pewno coś raczej nie tak 😭 ehhhh ale wiecie co ? od tamtej pory mi przeszło a jeszcze nie użyłam niczego bo byłam poza domem od 14 i nie miałam jak się posmarować więc może to minie ?? taką mam nadzieję :) i dziękuje Wam za wszystkie wypowiedzi 😘

Gość herkilesna
no to moze byc grzyb albo cos inego najlepiej jak do lekarza pojdziesz zeby on to zobaczyl bo to moze byc masa innych rzeczy