Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nhjuu

jak usmazyc watrubke aby nie byla twarda?

Polecane posty

Gość nhjuu
a ile sie smazy 5 - 15 min. mniej wiecej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 11111111111111111
jak najkrócej bo długie smażenie powoduje to,że robi sie jak kapeć:D 2-3 min z jednej strony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ssak
watrobke wolowa i wieprzowa dobrze namoczyc w mleku przed smazeniem(to ja zmiekczy).a drobiowa ja uwielbiam panierowana w bulce,smaze,potem na 15 min do piekarnika,zeby doszla...mmmhmmm,palce lizac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Watróbke zawsze
przed smazeniem panieruje w mące, no i koniecznie na drugiej patelni smaże cebulke i dodaje pod koniec smażenia do wątroby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maaaalinkaaaa
w jakiej mace panierujesz watrobke? w ziemniaczanej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przede wszystkim wątróbkę
trzeba namoczyć w mleku przed smażeniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jeszcze lepiej
w soku pomarańczowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Namaczamy przed smarzeniem w mleku lub dłużej dusimy pod przykryciem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Watróbke umyć, nie solic. Posypac maką (krupczatka, wrocławska, tortowa) i smazyc krótko na rozgrzanym tłuszczu. Czas smażenia krótki tylko aby ścieła sie skórka - wątróbka musi byc jeszcze \"krwista\". Przełozyc do garka, podlac troche wodą. Ja nalewam wody na patelnie, na której smażyła sie watróbka i te wode dolewam do garka z wątróbka (woda \"zabierze\" smak smażenia - przesmazonej mąki). Dodaje zeszkliwiona cebulkę i razem dusze pod przykryciem często mieszając. Przed końcem duszenia mozna dodac cząstki obranego jabłka. Potrawa będzie dobra wtedy, gdy wątróbka przestanie byc \"krwista\". Watróbke solimy tuz przed wyłożeniem na talerz. taka wątróbka jest miekka i naprawdę smaczna. SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak samo robie i pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Franmal

Cialis Faut Il Une Ordonnance Se Puede Comprar Viagra Sin Receta Medica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Franmal

Cialis Por Mayoreo Puedo Tomar Cialis Buy Viagra 100mg Online On Line Direct Doryx Cheapeast Internet

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×