Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miło mi ni jest

Mam okres i strasznie mnie boli - co robic

Polecane posty

Gość miło mi ni jest

nic nie pomaga zadne tabletki

Gość ketonal zawsze pomaga

Gość agagagaa
a lopróbowałaś nurofen, takie duże czerwone tabletki??

Gość sposoby sprawdzone
- nie zwijać się w kłębek - zażyć lekkiego ruchu - spacer jest bardzo dobry - zażyć coś rozkurczowego zamiast środków przeciwbólowych, np. No-spa.

Mnie pomaga Vegantalgin - tabletki specjalnie na bolesne miesiączkowanie. Jest w nich przeciwbólowy paracetamol i rozkurczowa hioscyna czy coś tam. Nie znam się. Ale działają :) A np. mieszanka Nurofen + Nospa mi nie pomaga :o

Gość agagagaa
nospa forte nawet na mnie nie działą!! tzn działą ale tylko na 2 godzine, pozniej zaczyna sie od nowa!!

Gość sposoby sprawdzone
Mieszanie leków nie jest dobrym pomysłem. Mnie pomaga jedno piwko/lampka wina, ale nie wiem, czy polecać - ludzie róznie reagują na alkohol.

Gość miło mi ni jest
oj nospa mi nie pomaga juz probowałam biore nurofen zawze pomagał ale dzis to jest koszmar cały dzien mnie boli do południa nic tylko lezałam nie wiem co robic ide do wanny

Gość sposoby sprawdzone
To właśnie nie leż, bo to nic nie daje - ruch pomaga, bo działa rozkurczowo.

Gość miło mi ni jest
własnie wczoraj wypiłam troszke wina i nie wiem moze dlatego dzis sie tak koszmarnir czuje juz dawno nie miałam tak bolesnego okresu zawsze było spoko a dzis koszmar

Gość agagagaa
a ten nurofen jak sie nazywa??

Spróbuj babo Vegantalgin, a nuż Ci pomoże tak jak mnie i nie będziesz się męczyć, a drogi nie jest - 6-7 zł

Gość fajnie że jestem facetem

Gość s-a-n-d-r-a
mam jeden sposob na juz nie pomoze ale na nastpny raz jak najbardziej:) 1. zdecydowanie skuteczniejszy idz do ginekologa niech ci zapisze hormony wtedy wsyztkie bole mijaja cos o tym wiem:) 2. dwa lub trzy dni pzred okresem pij miete lub herbatki ziolowe a dodatkowo zjadaj nocpse i peralgine to tez pomoga :) a na szybko to porponuje ciepy kompres mnie to pomagaalo

Niestety mam co miesiac ten sam problem i moge polecic: 1. tabletke przeciwbolowa brac jak ledwo co zaczyna bolec - bo potem to czasami jest juz za pozno 2. ketonal dziala z reguly nawet jak jest juz za pozno 3. ketonal jest na recepte wiec polecam takze nurofen forte... nie moge polecac takiej dawki jaka biore bo nie wiem czy az tyle mozna - ale na mnie najczesciej dzialaja 2 tabletki, kazda po 400mg ibuprofenu Trzymaj sie, pomysl sobie ze np.pojutrze o tej porze juz nie bedziesz pamietala co to bol 🌼

Gość miło mi ni jest
no tak ale ja juz nie mam dzis mozliwości isc do apteki mieszkam na wiosce wezme ciepłą kapiel nurofen forte i do piórek mam bnadzieje ze bedzie jutro ok

Gość kasiuuulaaaa
hmm ja mam tez bardzo bolesne...boli mnie brzuch, nogi, kregoslup...i jedyne co mi na dlugo pomaga to nurofen menstrual + krople mietowe rozcienczone mala iloscia wody..jak nie masz teraz dostepu do apteki to wez chociaz te krople..2 takie dawki..wlej do szklanki mala ilosc wody + ok 15 kropli.. mam nadzieje ze Ci pomoze:) znam ten bol..pozdrawiam:*

Gość miło mi ni jest
s-a-n-d-r-a niestety chyba nie zko rzystam z twojej pierwszej propozycji nigdy nie brałam zadnych hormonów i raczej nie zamierzam a dzis wziełam ju tyle tabletek przeciw bolowych ze juz chyba nie powinnam nic brac

ja biorę zawsze dwie tabletki: ibuprofen oraz no-spę oba leki sa na receptę - poproś o nie lekarza, nie dośc, że są silniejsze niż te sprzedawane bez recepty, to jeszcze dużo tańsze

wiem ze moja porada zabrzmi glupio ale mnie przestalo bolec dopiero po urodzeniu dziecka a tak to co miesiac ten sam problem na poczatku okresu,teraz spokoj no ale nie kazdy zrobi sobie dziecko zeby przestac odczuwac bol podczas okresu jak na razie to polecam nurofen forte

Gość jajajajajajaa
mnie też bolało, okropnie, prawie że traciłam przytamność. byłam blada jak ściana i bolało mnie dosłownie wszystko, żołądek, naciągało mnie, kregosłup, nery.. kreciło mi sie w głowie, zadne tabletki na mnie nie działały, zadne przeciwbólowe ani nospa . to było coś strasznego, naprawde koszmar. i w koncu poszłam do ginekologa i zaczęłam brac hormony. ja akurat wybrałam plastry. i od tej pory nie odczuwam zadnego bólu, praktycznie nie czuje że mam okres.

Gość ja też mdlałam z bólu
życie uratowała mi zwykła pyralgina:)

Gość jajajajajajaa
aha i jeszcze zapomniałam dodac ze miałam wtedy tez okropne dreszcze, na przemian zimno i gorąco, no po prostu tragedia. pewno powiecie ze hormony to zbyt drastyczne rozwiązanie ale w moim przypadku jedyne słuszne, bo ból był spowodowany własnie problemem hormonalnym

Gość henk1
Ibuprofen lub inne tabletki przeciwbólowe. Prawdę mówiąc jeżeli masz bóle miesiączkowe to będą Ci zawsze towarzyszyć w tych dniach .Moją dziewczynie owego czasu też bolał strasznie brzuch więc nie było rady tylko lecieć do apteki. Po pierwszym dziecku bóle ustępują,ale wytrzymasz,,,

Gość .........../................
Nikkaal Nospa i wszelkiego rodzaju ibupromy, ibumy, ibuprofemy, nurofeny zawierają ibuprofen i są one dostępne BEZ RECEPTY Natomiast Nospa FORTE jest na receptę. Opłaca się chodzic po receptę bo jest wtedy o połowe tasza od zwyklej. Na bóle polecam mieszanke: Nospa Forte + Pyralginum

Gość 9oun
na cito ciepły prysznic na brzuch i krzyż ale ciepły nie gorący i zastosuj akupresurę uciska się przez 10 sekund w dłoni wgłebienie między kciukiem a palcem wskazującym efekt natychmiastowy, choć trzeba powtarzać i dobry jest ruch, jak dotlenisz partie brzucha zdecydowanie mniej boli no i oddychanie przepona pomaga właśnie się zastanawiałam,czy tuż przed miesiączka parę dni nie zadbać profilkatycznie o dotlenienie tej parti ciała pozdrawiam 🌻

No tak, ale nie będzie rodzić dziecka tylko dlatego, żeby wreszcie przestać cierpieć. Polecam Ibuprom- to z tych bez recepty, albo Ketonal- na receptę. Przez pewien czas brałam Diane 35, brzuch co prawda nie bolał, ale kiedy w końcu odstawiłam te tabletki, to na nowo mam bolesne miesiączki. Poproś lekarza rodzinnego albo ginekologa o przepisanie Ketonalu Forte (2 tabletki rano i mam spokój przez cały dzień).

Gość miło mi ni jest
dzieki za wszystkie odpowiedzi dzis tez mnie boli brzuch ale juz nie tak jak wczoraj