Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oki89

hej mam mały problem czy ktos mi moze pomoc?

Polecane posty

Gość oki89

hey moze z lekka dramatyzuje ale obawiam sie ze moj organizm nie zaakceptowal tabletek antykoncepcyjnych. jestem po pierwszym opakowaniu tabletek Cilest(to moje pierwsze tabsy w zyciu)aktualnie jestem w 3 dniu siedmiodniowej przerwy.. z tego wynika ze okres powinnam dostac w czwartek 26 kwietnia.. a ja okres dostalam juz dzisiaj i wlasnie to mnie niepokoi a od trzech dni mialam leciutkie krwawienie ale tak sie zbytnio tym nie przejmowalam ddyz w ulotce przeczytalam ze w pierwszych 2-3 cyklach moze wystepowac lekkie krwawienie miedzymiesiaczkowe.. ale ja dostalam okres co mam teraz zrobic? poradzcie mi? czy nie rozpoczynac nowego opakowania tabletek .. czy tez rozpoczac bez wzgledu na to czy dostane ten okres czy nie po 7dniowej przerwie? napiszcie prosze..

Gość yhy
no to dobrze dostałas okres...powinien on nastapic własnie w tej 7 dniowej przerwie i jest...a jak ty obliczyłas ze 26 kwietnia

Gość oki89
ale to dopiero 3 dzien 7dniowej przerwy.. przerwe w tabletyakach zaczelam od czwartku (3 dni temu) czyli okres powinnam dostac po zakonczeniu siedmiodniowej przerwy tez w czwartek.. czyli normalnie po zakonczeniu 7fdniowej przerwy mam zaczac nastepne opakowanie?/

Gość grii
jezuu..... dziecko... po 7 dniowej przerwie bierzesz nowe opakowanie ważne zebys dostała okres w tej wlanie przerwie. dostałas wiec wszystko w porzadku. na przyszlosc poczytaj dokladnie ulotke

Gość yhy
okres dostaje sie w czasie tej 7 dniowej przerwy...a nie po tygodniu od wziecia ostatniej tabletki...wszystko jest ok...uwierz mi...ja sama biore tabletki juz 5 lat i wiem cos o tym...zrob 7 dniowa przerwe i zacznij nowe opakowanie...masz jeszcze jakies pytanie?

Gość oki89
czyli wszystko jest Ok ,, moze zachowuje sie jak dziecko!! ale dotąd wiedzialm ze okres dostaje sie po 7 dniach i ze tabletke przyjmuje sie pierwszego dnia okresu.. nikt mi nie powiedzial ze w czasie 7dniowej przerwy mozna juz dostac okres nawet moja ginekolog mio nie powiedziala,ale chyba po to jest forum zeby sie pytac.. tym bardziej ze to dopiero moje poczatki antykoncepcji hormonalnej.. i dlatego ssie wystraszylam.. a tak ogolnie ppo cilescie nie mialm zadnych srodkow ubocznych i dotad bylo wszystko sii

Gość yhy
no to fajnie ze juz wszystko wiesz:D

takie rzeczy są napisane w ulotce. tabletke sie bierze w pierwszym dniu miesiączki tylko gdy jest to pierwsza tabletka pierwszego opakowania w ogole, a potem juz ZAWSZE po 7 dniowej przerwie czyli 8-ego dnia.

Gość oki89
dzieki wam;) a w szczegolnosci tobie yhy;) czyli juz nie mam powodow do obaw. a po 7dniowej przerwie czyli 8dnia tego 26kwietnia wezme pierwsza tabletke z nowego opakowania:) teraz juz wszystko wiem dzieki!!

Gość oki89
yhy mam jeszcze jedno pytanie.. zawsze miewalam obfite miesiaczki teraz takiej obfitej niemam czyli tabletki mogo wplynac na mniej obfite miesiaczki i mniej bolesne?

Gość yhy
tak tabletki zmniejszaja obfitosc miesiaczek...brzuch tez mniej boli (u niektorych ból ustepuje całkowicie)

Gość oki89
to dobrze bo dotad miesiaczki to byl dla mnie koszmar.. przynajmniej 2-3 nospy na dzien ktore i tak nic nie pomagaly na bole no i strasznie meczacy okres trwajacy 7 dni i na dodatek obfity.. to mysle ze bede mies duzo plusow ze stosowania tabletek.. bo srodkowubocznych dotad nie zauwazylam.. pozdrawiam:)) mykam spac:D

Gość yhy
tez pozdrawiam...i tez juz ide spac :)