Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia8444

ALLEGRO. jedno male pytanie ? czy moze ktos pomoze

Polecane posty

Gość madzia8444

Cześć :) Chciałam kupić coś na allegro i była na początku cena kup teraz Niestety ktoś dał mniejszą kwote od tej kup teraz (mam rozumiec ze w tej sytuacji rozpoczeła się licytacja ???? ) Powiedzmy ze ta rzecz kosztowała 21 zł(opcja ku teraz) a ktoś dał 10 zł Czy jesli ja dam te 21zł to aukcja się zakończy ? Czasami też jest tak ze ktoś da niższa cene ale opcja kup teraz widnieje a czasami nie ? Czy to ma znaczenie ? chodzi o to ze do konca pozostało 12 dni i jesli się nie zakonczy to już bedzie zbyt pozno i nie mam po co licytować WYJASNI MI TO KOTOŚ ?

Jesli zniknela opcja Kup teraz tzn. ze juz jej nie ma i pozostala tylko licytacja :)

Gość madzia8444
Magro to dla czego raz jak ktoś da mniejsza sume niż kup teraz to widnieje to kup teraz a czasami nie ? kurde ktoś mnie o dwie minuty wypzedzil i dal niska cene a ja chciala to kupic za tyle i le bylo kup teraz i nie widzi mi sie 12 dni czekac :/ jesli cena nie bedzie jak kup teraz to znaczy ze nei sprzedane ? dzieki za pomoc :)

Gość madzia8444
w takim razie to jest bez sesu :/

Jeśli ktoś daje 10 zł i nie ma na aukcji ceny minimalnej, lub te 10 zł przekracza cenę minimalną, a z opcji \"Kup teraz\" nikt nie skorzysta, to po tych 12 dniach aukcję wygrywa ten, co dał 10 zł. Natomiast opcja \"Kup teraz\" jest opcjonalna, zależy od sprzedającego czy ją wystawi, czy nie.

w Allegro są następujące opcje wystawiania przedmiotu: -zwykła licytacja -opcja kup teraz -licytacja z ceną minimalną, jawną tylko dla sprzedającego, poniżej której przedmiot nie zostanie sprzedany i nikt nie wygra licytacji -oraz jak w Twoim przypadku - licytacja z opcją kup teraz, co oznacza, że jak ktoś zdecyduje się skorzystać z licytacji, to opcja kup teraz bezpowrotnie znika

innymi słowy w ostatniej opcji, jak Twoja, pozostaje Ci czekać do końca aukcji te 10 dni

Gość madzia8444
Wilbicielu nie wiem czy dobrze zrozumiałam :D Ktoś dał 10 złoty Cena "kup teraz" była 21zł Jeśli ja dam 12 zł i aukcja się zakończy to ja zgarniam tą rzecz? czy nikt jej nie dostaje ? ( przy tej cenie gdzie teraz jest 10zł nie jest napisane "ze nie została osiagnieta cena minimalna"

Jeśli dasz 12 zł, to aukcja trwa dalej. Ktoś może dać np. 14 zł i Cię przebije - aukcja trwa dalej. Możesz znowu podbić np. na 16 zł i aukcja trwa dalej. Jeśli się skończy takim wynikiem po tych 12 dniach, to kupujesz to za 16 zł. Ale w każdej chwili ktoś może to kupić przez opcję \"Kup teraz\" za 21 zł i aukcja w tym momencie się skończy, mimo, że nie upłynęło 12 dni :)

wielbiciel ale aukcja o ktorej ona mowi nie ma juz opcji kup teraz :)

Gość madzia8444
dziekuje wszystkim za pomoc, chyba juz rozumim i niestety nie da sie tego kupic teraz. Chyba zeby sie moze jakos dogadac i powiedziec zeby jeszcze raz wystawic ta ksiazke za ta cene ile bylo kup teraz Wielbicielu--> o to chodzi ze juz nie widac tej opcji kup teraz ;)

No jak teraz już nie ma tej opcji, to widocznie sprzedający ją usunął, a rzecz kupi ten, kto da najwięcej, i aukcja potrwa te 12 dni.

Czasami po zlożeniu pierwszej oferty w licytacji znika Kup Teraz a czasami nie. Wszystko zależy od ustawień wybranych przez sprzedawcę. :) Ale jak znikło, to już ni ma - licytacja może się ciągnąć do miliona ;)

Gość madzia8444
no dzieki. ahhhhhh dwie minuty i by bylo po wszystkim a teraz 12 dni czekac i to jeszcze nie wiedzac czy sie kupi pozdrawiam