Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młody belfer

Nauczyciele polonisci, prosze o pomoc!!!

Polecane posty

Gość młody belfer

Jestem młoda nauczycielką, pracuję pierwszy rok. Ważą się moje losy czy dyrektor przedłuzy mi umowę czy tez nie.Poprosił mnie o przygotowanie na jutro lekcji (w zastepstwie za niego, też jest polonistą). Chociaz uwielbiam ten przedmiot i uczenie sprawia mi satysfakcję, tak przed jutrzejszym dniem czuję totalny mętlik w głowie. Jesli chce się czegoś za bardzo to czasem nie wychodzi...:( Mam temat o drzewie geneaologicznym i rodzinie, prosze o jakies propozycje ciekawych tematów!

Gość Kate skate
przeciez temat juz masz :o:o

Nie panikuj, to zastępstwo a nie hospitacja ;) Usiądź i przygotuj się do lekcji tak jak zwykle.

Gość młody belfer
kate no ale temat drzewo geneaologiczne to banał.Chodzi własnie o coś "górnolotnego". No juz przygotowałam sie do lekcji tylko ten "ciekawie sformułowany temat" nie daje mi spokoju....

Gość po szkole
a w jakiej szkole uczysz? Podstawówka, gimnajzum, liceum? Może zaproponuj uczniom wykonanie projektu - drzewo genealogiczne mojej rodziny, mogą powstać ciekawe prace:)

Gość młody belfer
po szkole>>> na lekcji mają uzupełnić schemat drzewa genealogicznego a na zd.dom. wykonac wg swojego pomysłu owo drzewko.

Gość po szkole
w jakim wieku są uczniowie?

Gość młody belfer
w pierwszej klasie podstawówki

Gość po szkole
więc pewnie musisz z nimi zrobić nazwy stopni pokrewieństwa, itp., może wypisać na tablicy: po jednej stronie krewni ze strony matki, po drugiej ze strony ojca Może ranking na ulubionego członka rodziny? Np. najbardziej lubię dziadka Wieśka bo chodzi ze mną na ryby...itp.

Gość młody belfer
klasa IV

Gość młody belfer
po szkole>>> dzieki, ciekawe pomysły, cos na pewno wykorzystam! :) Gdybyś jeszcze podrzucił jakis temat...