Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana kaska b

wtorny brak miesiaczki okropny problem z cera....

Polecane posty

Gość zalamana kaska b

no i chyba to wszystko przez hormony?? hmm bylam u gin w poneidizalek ide na badania diagnostyczne, iu bylam u dermatologa ktory mnie totalnie olal, spojrzal powiedzial czyraki i dal jakis spirytus do przecierania i powiedzial moz edo kosmetyczki.... no dobrz emoz ena czole to sa czyraki. ale mi na brodzie i prawie szyi kieruje sie do policzkow powstaja jakies grudki podskorne, jakbuy wycisnac to wylatuje cos mialego ale pozostawiaj blizny nawet jesli nie laze do tego. :| nie wiem co to jest derm mi nie powiedzial :|. Moze ktos cos takiego mial? myslicie ze po leczniu ktore zaproponuje mi gin na wynormowanie cyklu cera tez sie poprawi?? plisss. zalamana. czekam juz jutra kiedy zrobie te badania: THS, FSH, PRL, LH, Estrog., progest. morfologia, mocz?chyba bo nie moge rozczytać/ i USG TV. ale co moze wynikac czy uromowanie hormonow wplynie na stan cery juz nei mam sily

Gość zalamana kaska b
up.

Spokojnie, zrób wszystkie badania. Oczywiście, że hormony wpływają na cerę, mówi się nawet o trądziku na tle hormonalnym. Jeżeli tak jest u Ciebie dostaniesz np. Diane 35. Zresztą wszystkie tabletki antykoncepcyjne dobrze z reguly dzialaja na skórę.

Gość zalamana kaska b
oj badania beda zeby ten brak miesiaczki naprawic.. bralam wczesniej luteine, a nawet yasmin. ale znow nastapil brak meisiaczki :( i jeszcz etak mi brode sysypalo. nigdy nei maialm problemu z broda, czolo to jak zwykle ale broda nigdy. ateraz jest okropnie. mam dla ginekologa podkreslic ten problem z cera? :( a moze hormony ktore przypisze bede wynikiem pogorszenia cery. bo kto to wie jakie hormony sa nie w normie. :( juz nic nie iwem. martwie sie.

Muszą Cię dokładnie przebadać i tyle. I konkretnie leczyć. Sadze, ze problemy z cera sa jakis skutkiem ubocznym tego wszystkiego. Jak Cie zaczna leczyc to i tradzik zginie. Bedzie dobrze, tylko poszukaj dobrego specjalisty.

Gość zalamana kaska b
niestety mieszkam w malym meisice. i brakuje tu dobrych specjalistow. w ogole jesli jest jakis dobry. co wynika nawet z faktu ze dopiro teraz mam skierowanie na badania. a problem z miesiaczkowaniem chyba juz drogi rok. zaczynam sie bać. :|

Gość zalamana kaska b
mecze.. ale mzo ektos tak mial?

Gość jaktotak*
Ja tak mam od paru ładnych lat :O biorę tabletki anty, problemu z trądzikiem raczej nie mam. Od czasu do czasu coś wyskoczy.

Gość jaktotak*
Ja mam niedobór progesteronu i estradiolu w organiźmie. Luteina nie zadziałała na mnie nigdy, tylko tab. anty.

Gość josr
wiesz nie jestem pewna czy ten spirytus do przecierania to dobry pomysł...przeciez to moze tylko podraznic...ja dostalam ostatnio od dermatologa differin...fakt wysusza strasznie ale efekty są poprostu swietne

Gość zalamana kaska b
a wczesniej nie mialas problemow z cera. bo wlasnie jakis cczas temu mi sie problem z tradzikiem skonczyl a tu teraz jakies grudki podskorne na brodzie. i brak meisiaczki. :( zobaczymy co wyniki dadza. a jakie tabsy bierzesz.??

Gość zalamana kaska b
a ja mysle ze te problemy z cera do chyba hormonalne podloze ale pewna nei jestem:( ??? juz sama nie iwem. nei wiem co mam robic. gdzie sie ztym i czym juz to leczyc.

Gość jaktotak*
W okresie dojrzewania miałam trądzik. Potem jak zaczęły się problemy hormonalne też. Ale odkąd biorę tabletki to nie mam. Czasem przed miesiączką coś wyskoczy. Tabletki brałam różne - minisiston, steridil, rigevidon i jeszcze jakieś ale już nie pamiętam. Generalnie każde tabletki antykoncepcyjne dają u mnie efekty, bo w swoim składzie mają właśnie progesteron i estradiol.

Gość zalamana kaska b
a jakies skutki uboczne? tycie, depresje????

Gość jaktotak*
Przytyłam trochę, ale ostatnio schudłam i wracam do normy. No i mam parę cm w biuście więcej ;) Depresji nie miałam :)

Gość zalamana kaska b
troszke to znaczy ile? :P bo ja ostatnio tyje i nie iwem czemu juz mam zaduzo, boje si eprzytyc wicej. :( ale od yasmin chyba nietylam albo niezauwazylam. no zobaczymy jutro co tam bedzie ze mna. ale juz mi teraz jakos lepiej. bo niedawno to doł straszny mialam. ju zmi przeszlo. bede moze zyc. :P jakby ktos chcial jeszcze sie wiedz apodzielic to pisac :*

Gość zalamana kaska b
i zrobilam dzis badania a teraz sobie poczekam tydzien na wyniki i dwa tygodnie na wizyte :||

Gość ja nie wiem moze ty popmozesz
ja tak sobie poodswiezam bo juz sie nudiz mi samej czekac :P hihi zaczynam sie bac dzisiaj piątek moge chyba isc po wyniki. ;] no al enei wiem :|