Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anmkaaaa

Dlazcego po spozywaniu fast foodow sie tyje...

Polecane posty

9oun no o maku:-) No ja knyszę jem w domu jak zrobię ją sama, bardzo sporadycznie. Póki co to robię na obiad jarzynową zupę i gotowne mięsko z kurczaka, te kurczaki to też syf no ale jeśc coś trzeba...

Gość kkkjjj
Belle_Fair - ale to jest zrozumiałe - tylko przy tym jedzeniu jest sie po dłuzszym czasie (jedząc monotonnie ) stale głodnym , bo organizm domaga się całej gamy niedostarczanych z tym pustym jedzeniem składników.

Chodzi o jakość. To jest tak jak z tłuszczami. Zwierzęce to zły cholesterol a roślinne to ten dobry, pożądany przez organizm

Gość 9oun
picie kawy należy ograniczyć ma wpływ na zmiany wpiersiach i szyjcemacicy tego dowiedziałam sie na wykładzie pewnej pani ginekolog również ograniczyc należy czarna herbatę

Gość 9oun
W maku pracowałam w Niemczach, więc będę posługiwała sie nzewnictwem, które tam obowiązywałao otóz do mc riba(mięso pofalowane, jak do żeberek, chociaż bez kości) miało w zestawie sos sos nakładało sie specjalnym dozownikiem ale kapała z niego czerona ciecz a blat, więc podłożyliśmy zwykła żólta ściereczkę sos wyżarł dziure w tej ściereczce ;)

Gość Belle_Fair
Patison ... a co powiesz na to, ze podczas diety (ujemny bilans kaloryczny) spalasz tluszcz. Oczywiscie ten tluszcz, poprzez przemiany biochemiczne, jest transportowany do krwiobiegu. Jest to oczywiscie tluszcz zwierzecy - roslinami nie jestesmy. Jest to taki sam tluszcz jak ten, ktory spozywamy i nazywamy zwierzecym. Zatem dieta - chudniecie = spozywanie tluszczu zwierzecego. Skoro piszesz, ze spozywanie tluszczu zwierzecego sa szkodliwe (zly cholesterol) to po co sie odchudzasz i sama sobie ten zly cholesterol aplikujesz? To taka mala dygresja z mojej strony. P.S. nikt nie udowodnil naukowo, ze tluszcze zwierzece sa zle. Cytowanie jakichkolwiek niepotwierdzonych opinii jest moim zdaniem calkowicie niepowazne.

Gość 9oun
P{atison🌻 ja nie lubie kawy dla mnie jest gorzka i czasami kwaśna, więć tego nie pijam może znajdź coś innego do picia i już aha kupiłam kawę zbożową o smaku figowym dla mnie to jest smaczne i z miodem mniam

Jestem wegetarianką a poza tym się nie odchudzam. O tłuszczach to co powiedziałam jest potwierdzone naukowo:P

Gość 9oun
Landrynka{kwiat] ja nie każę Ci w to wierzyć zapytałaś odpowiedziałam a że wydaje sie to nieprawdopodobne to już inna para kaloszy

Gość 9oun
poza tym póżniej w Maku przez jakis czas były jajka już bez skorupek gotowy produkt wybity ze skorupki to mówiła mi koleżanka, która po mnie pracowała i w to też nie chciałam uwierzyć jajko bez skorupki zapakowanew kwadrat foliowy,aby szybciej robić jajecznicę na śniadanie

Gość 9oun
zresztą przyjrzyj się,jak smażą frytki olej jest dolewany przez cały dzień nikt go nie wymienia a wiadomo,że już drugie smażenie jest rakotwórcze należy wylewać raz użyty olej ale kogo obchodzi Twoje zdrowie dzięki chorobom apteki zarabiaja, firmy farmaceutyczne i lekarze maja pracę ;)

Gość kkkjjj
Belle_Fair - a możesz podac źródło tej swojej teorii ? :D Nie , no nie da rady , jeszcze chwila i się okaze ,ze w sumie to jedzonko zdrowe i całkiem przyjemne . Jedno jest pewne - od zjedzenia od czasu do czasu nikomu nic sie nie stanie . A jesli ktos będzie jadł tylko sałate tez daleko nie dojedzie. Wszystko dla ludzi , ale z umiarem .

Gość kkkjjj
Patison , ja tez lubie sałate :D Ale chodziło mi tylko o to ,ze sa jeszcze pomidory , ogórki itp.itd. A mieskiem też nie pogardze ;)

Gość 9oun
ale kasze są cholernie potrzebne naszemu orgnimowi a to przede wszystkim promuje zdrowe jedzenie ja nie jestem wegetarianką ale nie lubie mięsa może inaczej mój organizm woli warzywka i sporadycznie białe mięso

Gość kkkjjj
Dla mnie pomyłka jest weganizm , ale wegetarianizm ? Jesli ktos ma tyle zapału ,ze potrafi sobie ustawic taka diete , jest zdrowy , dobrze sie czuje i zwyczajnie to mu odpowiada - to czemu nie ? Mam kilku znajomych wegetarian - wyniki badań maja lepsze od moich ;)

Gość 9oun
jak nie zastosujecie takiego doboru jedzenia , by było ono w ciągu dnia i zasadowe i kwaśne to każda dieta będzie nieporozumieniem nie wspomnę o wartościach odżywczych

Moja znajoma jest wegetarianką ale je sery, dużo soi i sporadycznie ryby, jej dieta jest powiedzmy \"zblansowana\" i to rozumiem ale, druga znajoma je tylko to, co spadnie z drzewa... wygląda jak patyk ma anemię ale tłumaczenie nic nie pomaga:-(

Gość Belle_Fair
kkkjjj "Ultimatedietsecrets" by Dr G. Ellis lub "Ketogenic Diet" by L. McDonald, juz dokladnie nie pamietam.

Gość kkkjjj
Landrynka_truskavkova - czyli mamy dokładnie takie same zdanie - "tylko to co spadnie z drzewa" to w skrócie własnie weganka :) Pomyłka - dla mnie też . Belle_Fair - dzięki , poszukam , może wykopię i zgłebie , bo szczerze ta teoria mnie zaintrygowała :)

Gość kkkjjj
"Ketogenic Diet" by L. McDonald - w przypadku tego - zbiezność nazwisk , czy nie ? ;)

Gość Belle_Fair
Zbieznosc, facet jest specem od odchudzania, ma tytul naukowy, ale takze mistrzem od sylwetki, nie ma praktycznie tluszczu, wygrywal jakies tam nagrody na konkursach, itp. Zatem teoria jest poparta praktyka. Tak samo jak Ellis, poszukaj w googlach jego fotki :) Gregory Ellis i Lyle McDonald.

Gość kkkjjj
Belle_Fair - oki , dzięki :) Fotka jest zabójcza , prawda ? :D