Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anmkaaaa

Dlazcego po spozywaniu fast foodow sie tyje...

Polecane posty

Gość Belle_Fair
Fotka pokazuje, ze facet wie o czym pisze, bo testuje to na sobie. Nie jest to naukowiec, ktory wazy 200kg i poucza ludzi jak sie odchudzac. Poza tym gosc od mlodosci cierpial na kompulsy, zwiazane z problemami w rodzinie, pozniej stosowal diety niskokaloryczne, glodowke przez miesiac i wszystko jest opisane. Sa nawet fotki. Wszystko testowal na sobie. Jego waga wahala sie od 70kg do 140.

Gość 9oun
Landrynka🌻 powiedz koleżance,że soi nie można jeść za dużo soja ma estragon żeński hormon należy o tym pamiętać

Gość 9oun
Belle🌻 możez mi więcej napisać o co chodzi z tym facetem od jedzonka zaintrygowało mnie to

Gość Belle_Fair
9oun jak mial bodajze 9 lat to jego rodzice sie rozwiedli. Od tego czasu wpychal w siebie niezliczone ilosci pokarmu. Stal sie gruby, koledzy mu dokuczali. Pozniej zaczal cwiczyc, interesowac sie kulturystyka. W liceum byl najlepszy w rzucie kula w zawodach na szczeblu krajowym, ale ciagle sylwetka go nie zadowalala. Stosowal diety niskokaloryczne, po ktorych mial ciagle efek jojo. Spjrz na te fotke: http://ellisinfo.com/galleries/gallery08/image08-10.html A tu po glodowce: http://ellisinfo.com/galleries/gallery08/image08-12.html W koncu postanowil zaczac studiowac dietetyke, dzieki czemu odkryl jak to wszystko dziala. W ksiazce oczywiscie nam to opisuje, swietna pozycja.

Gość 9oun
ja teraz jestem po kursie zdrowego gotownia jestem zadowolonalepiej się czuje ja nie chce chudnąc , bo nie mam z czego zależy mi na popraieniu stanu zdrowia przez odżywianie mam na myśli odywianie a nie tylko jedzenie;) czy on porusza te kwestie w swojej ksiązce?

Gość Belle_Fair
Bardziej skupia sie na dietach, ale on, jak i L.McDonald, opisuja procesy biochemiczne, ktore zachodza od momentu wlozenia pokarmu do ust az do wydatkowania energii z niego pozyskanej. Dla mnie byla to szczegolna wiedza, bo pozwolila mi poznac, jak dziala nasz organizm. Bez tej wiedzy wiele osob odchudza sie niejako w ciemna, nie wiedzac co sie dzieje z pkarmem, skad jest czerpana energia, co sie dzieje jak zjemy za duzo weglowodanow, tluszczy na raz, itp. Zatem wydaje mi sie, ze dla Ciebie tez bedzie pozyteczna, bo pozwoli w pewnym stopniu wypracowac korzystne zachowania zywieniowe. Jesli nie chcesz juz chudnac to na pewno skorzystasz dzieki nim uzupelniajac swoje wiedze w tematyce utrzymania figury na optymalnym poziomie.

Gość 9oun
próbuję na drgm topiku o diecie cos dziewczynom przekazać, ale trudna sprawa złamać streotypy jak jestes gotowa, to mogę pisać

Gość 9oun
nie wiem, czy długo popisz, bo mam myszkę na baterie i sie kończy;)

Gość 9oun
mleko zdrowe, to mit ale jak wejdziesz na stronę makrobiotyki i poczytasz, to sie zdziwisz ma 7 razy więcej fosoru niż mleko matki, niestety nie wpływa to na kumulowanie jego w kościach, tylko działa jak kaskada wody wypłukuje, to co mamy ięc ci, co pija mleko podczas osteoporozy kręcą na sieb ie bicz

Gość Belle_Fair
Ja tez wole pisac myszka ;)

O mleku to wiem, nie piję, ale gotuje się we mnie jak moja siostra robi płatki kukurydziane(!!!) z mlekiem swojemu synowi, dzieciak ma 10 lat i nadwagę... Te wszystkie reklamowane syfy do mleka dla dzieci to...ehh nie chcę pisać bo się denerwuje:-)

Gość 9oun
podstawą do zdrowienia jest zastosowanie odkwaszenia organizmu ale to mniej szokuje, bo coraz więcej osob o tym mówi już zaczynaja się do tego przekonywac według zegara biologicznego mamy od 9 do 21 w naszym organixmie przewage zasad a druga częśc doby przewagę kwasów należy to uwzględnić w odżywianiu jak coś jesz zawaszającego czyli kasze, chleb, to należy do tego dodać trochę np.kiszonej kapusty oalbo ogórka aby była równowaga zaburzenie w znaczącym stopniu tej równowagi prowadzi do chorób więc mało słodyczy, bo bardzo zakwaszają organizm i spowalniaja powrót do zdrowia

Gość 9oun
klawiature też mam na baterię;) i jak widać jużnie wszystkie literki mi klikaja się a mychąnie mogę przesuwać strony ale wymieniłam baterie miałam jakieś pod ręką zobaczymu, jak długo pochodzą, bo nie są nowe

Gość 9oun
ja płatki i otreby gotuje na wodzie dodaje rodzynki, wórki kokosowe, suszone śliwki, morele orzechy, daktyle jak chcę do doleje trochę mleka sojowego a krowiego mleka nie lubiłam dlaczego dzieci nie lubią mleka? bo są mądre podświadomie bronią sie przed głupotą dorosłych skąd te skazy białkowe, bo matka w ciązy piła dużo mleka

Mnie najbardziej denerwuje zachowanie mojej przyszłej teściowej jak np mówię, że nie chcę zupy jak widzę, że zaprawia ją mąką, nie chcę schabowego bo na nim są 3 tony byłki tartej....moja mama nigdy tak nie robiła nie lubię takiej zupy i takich kotletów. Poza tym oni wpieprzaja kajzerki i to w dużych ilościach na kolację koło 20 do tego litrami soki słodzone a jak ja sobię nałoże na talerzyk kawałek pomidora,ogórki, jajka bez tych bułek to się patrzą jak na kosmitę a jak piję wode mineralną to już zupełnie setki komentarzy do tego:-(

Gość 9oun
na sniadanie nadaja się zupy, potrawy z warzyw,ze zboża z dodatkiem strączkowych każdy kęs pożywienia należy żuć po 30 razy-trawienie zaczyna się juz w jamie ustnej nie popijac w trakcie posiłku pół godz. przed i 2 po jedzeniu surowe warzywa i owoce do godz.16 słodycze, ciasta i soki owocowe osłabiają rzewód pokarmowyi sprzyjaja powstawaniu nadwagi, jezeli spożywane sa regularnie produkty mleczne (ser, twarożek, śmietana i jogurt) osłabiają trawienie, nawet jeśli są zjadane w małych ilościach, bo sprzyjają gromadzeniu się wody w tkankach

Gość 9oun
Landrynka🌻 nie przekonasz ich spokojnie żyj po swojemu ja ufam mojej makrobiotycze, bo wyciąga ludzi nawet z hospicjum

Gość 9oun
tak a propos mojego poprzedniego wpisu rośliny zawierające substancje przeciwrakowe i działanie przeciwnowotworowe aloea,świeży żel,nalewka anginka,ziele, nalewka berbrys dymnica, ziele głog, owoce, kwiatotan fiołek trójbrwny i wonny chrzan,świeży, orzeń, liscie i ała masa innych proponuje zapisać się na taki kurs ja jestem zadowolona

Gość 9oun
odpowiednio dobrana nie tylko nie drażni, ale leczy ale nie nakłaniam, bo każdy ma wolna wolę