Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora

gronkowiec złocisty + usunięcie migdałków

Polecane posty

Gość chora

gronkowiec złocisty + usunięcie migdałków Czy ktos tak zrobił? czy to coś pomoże, mam napuchnięte migdały, boli mnie gardło, zwłaszcza w ich okolicach...ale czytałam że usunięcie migdałów jak jest gronkowiec może zakazić tą bakterią cały organizm jak to jest?

Gość cos ci powiem
miałam wiele lat temy gronkowca i pewnie tam dalej siedzi ale juz nie wyrabia mnie zadnych szkód.... brałam zastrzyki przez okolo 2 lata lekarze juz nie wiedzieli co ze mna począć a gronkowiec po pewnym czasie dal sobie spokój i juz nie mam zadnych problemów

Gość chora
dzięki za opinię. Tylko że mi już od miesięcy dokuczają bóle gardła, migdałki w fatalnym stanie, wzrost BARDZO OBFITY gronkowca. I jeszcze grzyb mi wyszwedł w posiewie, którego leczyłam pare tyg. Myślę że jeszcze go mam ale jest dużo lepiej, tzn lepiej język wygląda.

Gość chora
up jest ktos jeszcze?

ja przez całe nastoletnie życie brałam antybiotyki bo ciągle miałam anginę ropną :O antybiotyki osłabiły organizm :( w końcu trafiłam na mądrego laryngologa, który zrobił mi wymaz z gardła :) i wyszedł właśnie gronkowiec złocisty :( ale migdałki nie nadawały się już do leczenia :O lekarz powiedział że trzeba je usunąć może to mi się przerzucić na serce :O tak więc już od parunastu lat żyję bez migdałków :) gronkowiec pewnie nadal się ma dobrze, ale co mi tam choruję co najwyżej 2 razy do roku :) nie muszę brać antybiotyków :)

Gość chora
dzieki :-) ktoś jeszcze?

Gość chora
jest tu ktoś?

Jestem ja - bezmigdałowa, ale niemająca gronkowca. Powiedzieć Ci mogę 3 rzeczy. -Operacja (nawet bez narkozy) wcale nie straszna. -Ból PO też można pokonać(ja przez kilka dni jadłam tylko W-Z ki bo łatwo się \"prześlizgiwały\", a że je UWIELBIAM to miałam ucztę za wszystkie czasy) :D:D:D:D: -Nie jest prawdą że bezmigdałowcy mają otwarte wrota do oskrzeli i płuc.To właśnie bez nich SKOŃCZYŁY SIĘ moje wieczne zapalenia. A latami były takie serie: =ból gardła =angina =zap.oskrzeli =zap.płuc Oczywiście długie tygodnie w łóżku i dosłownie kg antybiotyków. Pozdrawiam serdecznie! 👄

mialam kiedys taki problem. gronkowiec kolo migdalkow utorzyl cos jakby woreczki z ktorych wyciekala ropa. zglosilam sie do laryngologa ten wyslal mnie na usuniecie migdalkow. pojechalam do lublina tam lekarz zbadal mnie i powiedzial. zebym odwiedzila jeszcze innego laryngologa bo operacja nie jest konieczna, a wyciecie migdalkow moze miec zly wplyw na organizm. i poszlam do innego dzieki bogu bo ten drugi wyleczyl mojego gronkowca a wlasciwie zaleczyl bo calkiem to nie da sie go wyleczyc. od 3 lat mam spokoj. warto czasem odwiedzic kilku psecjalistow 🌼

Gość chora
do FREAK ON A LEASH - co to był za laryngolog, bo ja własnie z Lublina jestem! Mam tylko jednego na oku - Witalis Misiewicz, ordynator w szpitalu kolejowym. podobno dobry ale nie wiem

a teraz juz nie mieszkam w lublinie wyprowadzilam sie jakis czas temu. zglos sie na oddzial laryngologii na jaczewskiego oni tam ci doradza co dalej robic

Gość ja tez ja tezzz
witam, mialam ten sam problem, angina raz w miesiacu, a jak szlam do lekarki to oczami przewracala bo juz nie wiedziala co ze mna robic! Wymaz z gardla wykazal gronkowca, i bralam po kolei wszystkie antybiotyki z listy wrazliwosci. Potem trafilam do laryngologa i powiedizal ze migdaly do usuniecia!! i od tej pory choruje raz max dwa razy w roku, ale to chyba juz w normie:) a o gronkowcu zapomnialam:) usuń wiec migdaly i bedzie dobrze:)

Gość chora
ale od tak sobie to ja chyba nie mogę pójść do szpitala po poradę? chyba trzeba ze skierowaniem?

Gość aaa-nka
Mój syn miał też ten probem, laryngolog też stwierdził że należy usunąć migdałki, polecił zrobić wszystkie badania, jednak będąc u doświadczonej lekarki pediatry dowiedziałam się, że na to zawsze będzie czas i poleciła pędzlować migdały Gencjaną 1% - 1x dziennie na noc. Dzisiaj jest dorosły i migdałki ma na swoim miejscu - może warto spróbować zanim zdecydujecie się na ten zabieg. Polecam też leczniczą dietę oczyszczającą warzywno-owocową wg dr med. Ewy Dąbrowskiej (min. 2 tygodnie).