Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tagotta

Czy sa tutaj jakies mamy 31-letnie starajace sie o dziecko??

Polecane posty

Staram sie juz 11 cykli i nadal nie wychodzi:P😭 Moze sa tutaj jakies Dziewczyny,ktore maja takie same problemy jak ja,chetnie lubia pogadac na forum,wesprzec sie...Jest tyle topikow,ale maja one po tysiace wpisow i ciezko mi jest sie gdziekolwiek przylaczyc...Moze ktos sie do mnie dolaczy???:D;)

Opowiem Wam o moim problemie-jezeli tutaj w ogle KTOS zawita;) Co miesiac mam wrazenie w drugiej fazie cyklu,ze jestem w ciazy,bola mnie piersi,mam nawet mdlosci,okres sie spoznia ok.4 dni...i dostaje @ :( Raczej nie mam,ze sobie to urajam,podchodze do sprawy ciazy raczej luzno,ze z moim psyche ;) nie jest zle... Poki co chyba... w koncu 11 cykli staran to sporo czasu...Jestem zla,ze nie zaczelam z mezem myslec duuzo wczesniej o dziecku,ale nigdy nie bylo czasu,pieniedzy,mieszkania....teraz jest a dziecko jak na lekarstwo...😭 Dobra nie zanudzam:)

Czesc To ja się dołączę.Ja też mam31 lat i tak jak Ty dośc długo się staram tzn znacznie dłużej niż TY nawet dokładnie nie liczę ale będzie już pięc latek. Mnie również w drugiej fazie cyklu zawsze się wydaje że to już a ten ból piersi okropny.Ja dodatkowa mam bardzo długie cylke po 31 dni więc zawsze muszę długo czekac i ta niepewnośc jest dobijająca. Ja jestem 7 miesięcy po laparoskopii więc teoretycznie powinno się udac no ale natura czasem lubi płatac figla.Głeboko wierzę że się uda i jestem pełna nadzieji czego i Tobie życzę. 🌼 🌼 🌼

no właśnie ja też żałuję że nie starałam się zaraz po ślubie (jestem 9 lat po ślubie) wtedy organizm był młodszy

Witaj Iwek!:) Z pewnoscia badania meza juz macie za soba?!U nas maz ma wyniki b.dobre...Problem musi tkwic gdzies indziej:( Moj lekarz zawsze uczula mnie na stres,doradza,aby wyjechac gdzies,nam tez to nie pomoglo... Musi sie na kiedys udac!!!Milo ze dolaczylas!

tak badania męża są ok to nawet nie jest brane pod uwagę choc ja mówie żeby jeszcze raz sprawdzic ale mój M nie tworzy problemów A u Ciebie to pierwsze starania o dzidzie

Wiesz Tagotta zawsze wszystko najlepiej zwalic na stres i najlepiej mówic wyluzuj ale jak??????? To się nie da Z moją psychikom też jest ok ale jak działam to mimo wszystko wiem po co i dlaczego

Gość mama mama mama
Hej Dziewczyny, nie dołączę do Was - chciałam tylko Was pocieszyć. Miałam 31 lat gdy zapragnęłam mieć dziecko i udało się za 1-szym razem. Teraz mam 32 lata i cudownego syna. W Waszym/naszym wieku też można zajść w ciążę myślę, że za bardzo chcecie - wyluzujcie, wykorzystajcie wakacje. Trzymam kciuki i życzę powodzenia.

Witam!!! Iwek masz racje jak w dzisiejszych czasach wykluczyc z zycia stres??:( Nie da sie!!! Ja mam juz teraz stresa przed praca:P Gratuluje Kolezance strzalu za pierwszym razem!!!! Wydaje mi sie,zeKobitki,ktore bez problemu zaszly w ciaze nie zdaja sobie sprawy z tego co przezywaja kobiety co zajsc w nia nie moga...:( Milego poczatku tygodnia!🖐️

hej ! ja mam 31 lat i spodziewam się maleństwa w najbliższych dniach . Za pierwszym razem w wieku 23 lat było łatwo bo za pierwszym razem ,a teraz w wieku 30 lat troszeczkę więcej 3 miesiące .Bardzo chciałam i myślę że może dlatego trzeba było czasu a może wiek . Ale wiem ze nie można się poddawać . powodzenia życzę i wytrwałości

tylko pogratulowac dziewczyny Zgadzam sie z Tobą tagotta że łatwo się mówi wyluzuj osobą które z płodnością nie mają wiekszych problemów. Tagotta a czy Ty byłaś u lekarza po diagnozę?

Gość mama mama mama
oczywiście, że nie wiem jak to jest, chciałam Was tylko pocieszyć, że można zajść w ciążę po 30-tce wbrew obiegowym opiniom. I tak się jakoś poskładało, że kilka moich koleżanek też dopiero po 30-tce zaszło po krótszych lub dluższych staraniach. Trzymam za Was kciuki.

to były szczere gratulacje Ale trzeba przyznac że czas działa na naszą niekorzyśc

Ale mialam dzisiaj ciezki dzien-wiekszosc czasu na nogach :O Iwku,ja robilam badania hormonalne-wyszlo wszystko w normie,zbadalismy meza-wyszlo tez wszystko OK,teraz nastepnym krokiem ma byc u mnie laparoskopia a wczesniej badanie na droznosc jajowodow. Powiem szczerze,ze mam w tym cyklu mala iskierke nadziei,bo to 32cyklu a @ nie ma:) Cykle mam 28-30 dniowe.Tylko w tym miesiacu mam dosc duzo stresu i boje sie ,ze to przez to...:( Zycze milego wieczorku!!! P.S.Podczytywalam inne topiki i zauwazylam,ze jak juz jedna Dziewczyny zaciazy to potem juz jakos idzie:D:D:D;)

Gość mama mama mama
no pewnie, że będę zaglądać a Was, jak już zaciążycie zapraszam do "pierwszej ciąży po 30tce"

Nie wierze---dalej nie mam okresu:)!!! Caly czas latam do lazienki i sprawdzam czy nie ma @ :O Bola mnie bardzo po bokach piersi,tak nagle jakby piecza i bol puszcza.Nie chce sie sama nakrecac,bo nieraz plakalam...:(

tagotta No to bardzo fajnie że @ jeszcze nie przyszła trzymam mocno kciuki za Ciebie. Widze że u Ciebie te cykle też są długie choc ten sie zapowiada............... baaardzo długi nie zapeszam ale szczerze życzę. Mnie dziś pani strasznie pocieszyła w sklepie jak byłam na zakupach otóż pyta się czy dobrze widzi czy ja jetem w ciązy ja jej na to że nie a ona że jej koleżanka 15 lat nie mogła zajśc a ostatnio dorobiła się trójeczki rok po roku. I co wy na to?????? Ja będę zaglądac o różnych porach aktualnie mam na rano więc po południu a na przyszły tydzień na drugą więc trochę rano trochę na wieczór

Hejka! Ja wprawdzie mam jeszcze 30 lat (do maja) ale pozowliłam sobie kliknąć ;-) też sie staram i te ż nic z tego...

no no te piekące piersi wygląda na objaw ale masz rację nie ma co się nakręcac. Męczą mnie niektórzy ludzie swoimi pytaniami typu dobrze widzę???? A faktem jest że ostatnio trochę przytyłam ale to na skutek rzucenia palenia. Dziewczyny już 3 miesiące NIE PALĘ :) :) :) :) :)

CZEŚC INTIMA Zaglądaj do nas może ten topik Ci przyniesie szczęście no i mnie też

tagotta Napisz w jakich godzinach tu bywasz co by nie upadł ten topik ja narazie się zmywam tracic brzuszek na rowerku będę na wieczór

Iwku,ja bywam roznie na forum ,jak mam tylko troche mniej pracy szybko wlaczam kompa i wpadam odrazu na kafeterie:D!! Dzisiaj kolezanka z pracy sie mnie spytala czy sie czyms zatrulam,spytalam czy zle wygladam a ona na to,ze tak czeto chodze do WC :O (a ja chodze zeby sprawdzic czy jest @ i dalej nie ma..) GRATULUJE rzucenia palenia,pomimo ,ze nie jestem palaczka,domyslam sie tylko z opowiadan znajomych jak trudno pozbyc sie tego nalogu! Szczerze-sama bym zaczela palic,ale boje sie,ze nie umialabym przestac ,no i jeszcze teraz jak staram sie o dzidziusia to lepiej nie zaczynac...;) INTIMA30!!! Fajnie,ze sie do nas dolaczylas do naszego topiku!!!Aby okazal sie tylko szczesliwym!!🌼 Teraz duzo moich znajomych ma akurat male dzieci,albo sa jeszcze w ciazy...Tak sobie teraz pomyslalam,ze jezeli teraz by sie udalo-bylby maly Koziorozec:D No,ale jestem glupia i sie nakrecam!!:P:P:P Buziaki!!!🖐️

twoje zachowanie jest całkiem zrozumiałe że masz nadzieję i szczerze ja pewnie też bym już myślała że się udało. Jeszcze żeby porażka tak bardzo nie bolała. Ale u Ciebie wszystko się napwewno dobrze skończy. to dziś jest Twój32dc? Troszkę się rozerwałam na tym rowerku jutro też zamierzam pojeżdzic. dziewczyny jak u Was jest z bólem piersi tzn chodzi mi na ile przed @ sie pojawia bo u mnie w tym cyklu już 17 dniu a tak mniej więcej mam owulację to ja nie wiem czy to dobrze:( :( :(

Iwku,dzisiaj to juz moj 33 dzien cyklu... Piersi bola mnie zawsze tak juz okolo 20go dnia cyklu zawsze(-wczesniej bralam tabletki antykoncepcyjne i zadnych dolegliwosci z @ nie mialam),to byla wygoda!!;) DOBRANOC!!!!:D 😴

Gość rakija30
ja mam 30 lat i zaszłąm w ciąże bez starań, postanowiliśmy z moim facetem spróbować bez zabezpieczenia, zeby przekonac się ile to nam zajmie, "wpadłam" :P za drugim razem, wiec nie jest zle

rakija30 to bardzo fajnie tylko pogratulowac widocznie nie nakręcałaś się tak jak my a wtedy prościej Ale i nam się napewno uda

ja też sie pożegnam 🖐️ jutro pobudka o 4.45 więc troche mnie męczy Tagotta a Ty koniecznie melduj jutro co u Ciebie ;) póki co trzymam kciuki. 🌼 🌼 🌼