Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanka kociara

miłosnicy kotów-zapraszam do pogawedek na temat kotów!!

Polecane posty

sigrid - są takie same ....rany, to by byłonawet komiczne gdyby nie było takie przykre, bo ludzie powinni jakoś kontrolować rozród tych zwierząt...a nie potem człowiek się zastanawia co zrobić ...

otoz to , niestety ludzie nie dbaja o to i dlatego tyle bezdomnych zwierzat biega na wolnosci , schroniska tez sa przepelnione.... a domu ci nie rozniosa , nie martw sie . malutkie koty lubia gonitwy i zabawy , starsze sa spokojne i uwielbiaja duzo spac. :)

no widzisz - i jeszcze stopki ci ogrzeje . ja bardzo lubie z kotem spac , psu nie pozwalam do lozka wchodzic ale kot jak najbardziej . jest czysty , pachnacy i nie oblizuje mnie po twarzy......

nie sądzilam, że go tak wywalą samego :( ech, idę spać...miłych i szczęśliwych snów Wam życzę ;)🖐️

Anusia, a czy Twoja kotka miala robiony posiew z moczu? To byloby przydatne badanie, oczywiscie USG nerek takze. Jak pewnie juz doczytalas - nerki nawet bardzo uszkodzone moga nie dawac podwyzszonych wynikow w obrazie krwi. Poza tym czy to bialo nie dostalo sie inna droga do pojemnika z moczem? Co do kosztow utrzymania - mam 6 kotow, wydaje na nie maks. 200 zl miesiecznie. Karmie je miesem i sucha dobra karma, zadne kitykety czy whiskacze, szkoda mi i kotow i pieniedzy :) Koty oczywiscie sie szczepi: jesli kot nie wychodzi to najprostsza szczepionka trojskladnikowa - koszt 35 zl, raz na dwa lata, ostatnio co bardziej oczytani weci sugeruja szczepienie co 3 lata (z tego wzgledu ze szczepionka uderza mocno w kocie nerki ktore i tak sa slabe a efekt po szczepieniu utrzymuje sie na zadowalajacym poziomie do 3 lat). Jesli kot wychodzi to trzeba szczepic szczepionka piecioskladnikowa poprzedzona testem na bialaczke. Taka szczepionka kosztuje 75 zl, test - chyba 35 ale glowy nie dam obciac. Dochodzi szczepienie na wscieklizne - 25 zl. Obydwa szczepienia raz na dwa lata. Kolejne koszty to odrobaczenie - co trzy meisiace kota wychodzacego, co pol roku niewychodzacego. Koszt 5 - 10 zl/10 kg kota. Jesli wychodzacy to dochodzi zabezpieczenie przed pchlami i kleszczami - 20 zl/6 tygodni-2 miesiecy. Oczywistym zabiegiem dla dobra kota - niezaleznie czy wychodzi czy nie - jest kastracja. Zabieg u kocura to koszt 50-70 zl, u kotki: zaleznie od miasta ok. 120 zl. Gocha a dwa koty to mniejsza demolka w domu niz jeden kot. Koszt niewiele wiekszy a radocha podwojna :) Jeden kot w domu sie nudzi, dwa - zajmuja soba a nie meblami itp. Kciuki za dobra decyzje!

Gość
Hej wszystkim,milego dnia ! Anusia jak Twoja Kota?

mam pytanie czy po przycieciu pazurow kiciusiowi bedzie mniej drapal??????????

Gość
koko69 ------- bedzie drapal tak samo ale nic nie bedzie bolec:).

gocha i jak tam twoje koty? Ja tez bym wolal dwa zaprzyjaźnione ze sobą koty zabrac do domu. Dwa koty, podwójne szczęscie. sigrid, masz rację, kocie futerko slicznie pachie! :D Moj kocur raz pachnie świerkami, raz sianem, raz wiatrem , a czasami rabarbarem:D

\"Moj kocur raz pachnie świerkami, raz sianem, raz wiatrem , a czasami rabarbarem\" - bardzo pieknie to napisales misiu :) gocha - odezwij sie , co postanowilas??

a mam jeszcze takie pytanie mial wasz kot zapalenie dziasel kiedys? jak dlugo trwalo leczenie? i jaki lek przepisal weterynarz?

witam wszystkich miłośników kotów jak to miło popatrzeć jak coraz więcej osób przybywa. Anusiu jak twój kotek się ma?

A h o j :) Dziękuję za takie duże zainteresowanie :D Kota wygląda nieźle i jest wesoła. Dziś bawiła się filcową myszą :) W piątek wraca z urlopu nasz najlepszy weterynarz, więc uradziłyśmy z mamcią, że poczekamy na niego. Poprosimy o usg. A w czwartek zaniesiemy jeszcze raz kocie siki do badania. Sprawa zapewne jest poważna, ale może nie aż tak strasznie pilna.. a i do konowałów nie chcemy chodzić.

Gość
Anusia jak tylko bedziesz cos konkretnego wiedziala,to zaraz napisz.

\"sigrid, zapomnialem dopisac, ze czasami pachnie też Diorem no wlasnie - a moje pachna chanel - tez o tym zapomnialam. :) moze ktos sie teraz smieje - ale to prawda.

Gość NaciaSkhd
A ja właśnie wracam od trzech skrzyneczek z moimi trezma pieknymi kociczkami.. Jestem z nich dumna:) Każda ma po trzy sliczne niuniecki:D Oprócz nich w moim domu kroluje jeszcze prawie roczna Petronelka i mój tarmosiński Rysiek:) Mieszkam na wsi i moje koty wyprawiają czasem takie cyry:) Ale niunie sa śliczne.. Te łapcie, uszkaaa:) Przed chwilą moja suczka zaczeła sie pakowac do skrzynki z kotami, bo myslała, ze to jej:) Mieilismy juz taki przypadek, ale wtedy to byly tez szczeniaki i sie nawzajem mamuski wymienialay..:) Ale Keti juz jest w zbyt podeszłym wieku:) żeby miec dzieciacvzki.. chiociaz ja bym, bardzo chciala.. kto wie moze zrobi niespodzianke:)) pozdr:) N.

Gość
Kociaraa,co u Ciebie? Jak tam Twoje malenstwa??? Zdrowe,ladnie rosna??? Pozdrowienia.

barbama - masz przepiekna koteczke , nasze koty tez znajduja sobie rozne dziwaczne miejsca do spania. jedna z kotek ma swoje miejsce wysoko na szafie. :)

barbamama śliczny kociak. A z tym spaniem coś musi być że takie dziwaczne miejsca - moje kotka ostatnio sobie na drukarce legowisko zrobiła, czasami śpi na parapecie albo na komputerze

A ja widziałam zdjęcie kota, śpiącego na takim 30szt. kontenerku pełnym jajek :D Barbamama - piękne kocisko :)

koko - tak sie nie da, przez net. Zapalenie zapaleniu nie rowne - moze to byc zupelnie banalna sprawa ale rowneiz moze byc symptomem powaznej choroby. Najelpiej do weta idz i od probu krzycz ze chcesz badania krwi - morfologia i profil nerkowy. Kot musi byc na czczo.

wterynarz zlecil smarowanie mascia dziasel i juz jej przechodzi takze jest dobrze!ale dziekuje za rade!!!