Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanka kociara

miłosnicy kotów-zapraszam do pogawedek na temat kotów!!

Polecane posty

NO LIPNIE Z TYMI SIKAMI JESZCZE DYWANIK MALY POSCIEL JAK CIE MOGE ALE LOZKO??????????? PRZESADZILA WIEM ZE TO MOZE BYC ZE STRESU ALBO Z NUDOW ALBO ZNACZY TERYTORIUM PRZED RUJA!!!! A NIE WIEM CZY CHCEM JA STERYLIZOWAC BO JEST RASOWA I MOZE CHOCIAZ RAZ MOGLA BY MIEC MALE!!!KURDE CO ROBIC

Gość jeżeli Twoj kot sika
Jeżeli Twoj kot sika nie tam, gdzie powinien, to znaczy, że może być chory. Powinnaś z nim pójść do weterynarza. Przede wszystkim zbadać mu krew, a w tym mocznik i kreatyninę, bo to może oznaczać problem z układem moczowym. Moje też tak miały i okazywało się, że to właśnie kwestie zdrowotne. W ogóle polecam strone www.forum.miau.pl - tam jest masa kociarzy, którzy służą wiedzą i masę ciekawych temtów poruszanych.

taka se gałązka jasne że się możesz przyłączyć. Witam cię serdecznie i każdego miłośnika kotów. Moja kicia coś ostatnio jest aż za bardzo spokojna już się boję co ona kombinuje w tej swojej małej główce, a może to przez upał nie chce się jej rozrabiać

Gość proszę
przyłaczajcie sie przyłaczajcie....;) a kto nie chce to po prostu niech tu nie zagląda;) co do sikania kotów... jesli kot nie załatwia sie w kuwecie to moze mieć to podłoze chorobowe...poniewaz może on chce ale nie zdąża do kuwety i robi tam gdzie popadnie... a wtedy tylko weterynarz doradzi:) i radziłabym tez spróbować wyczyścic kuwete od podstaw bo kotek może uznał ze jest juz w niej za brudno...różnie to z kotami bywa;) moje wszystkie szcześcia maja sie całkiem dobrze;) kotek przybrał pseudonim "żebrak" bo stał sie strasznie namolny..cały czas żebrze o jedzenie...nawet po jedzeniu, cały czas jest głodny... może to kwestia wychowania...musze nad tym pomysleć... pozdrawiam wszystkich;)

kurczę nick mi się pomylił.... mam nadzieję że wybaczycie:) to ja wyzej...;)

Hej:) Chyba dwie godziny Czarek szalał i ganiał. Uczy się wspinać, ale co chwilę z czegoś spada. Nie zniechęca go to:) Próbuje uparcie, a w oczach ma czystą żywą żądzę:D Nie wiem jeszcze za bardzo, co oznacza jego koci język ciała, ale padam ze śmiechu, kiedy biega nieco boczkiem, boczkiem, na sztywnych łapkach, a potem czatuje zza nogi stołowej, by pędzić jak torpeda ukosem z kąta w kąt:) Może Wy wiecie, co oznacza: ogon sztywno do góry, ogonek machający niecierpliwie z boku na bok, pojedyncze ciche miauknięcia, kiedy się bawimy? Dopiero dwa razy słyszałam jak mruczy:) Bardzo żywo reaguje na odgłos przejeżdżającego auta, ale chyba się tego boi: kłądzie uszki płasko na główce i wyraz twarzy ma niepewny. Dzięki za miłe przyjęcie:)

Gość kok69
balbi masz rosyjska kotke? sterylizowana?

to ja pytam ta u gory koko69 ja tez mam rosyjska kochane zwierzaczki!!!

witam :) mam pytanie od tygodnia mam małą kotkę, teraz ma sześć tygodni i problem jest taki, że moja \'stara\' kotka, która jest u mnie już pięć lat nie akceptuje jej macie może jakieś sprawdzone sposoby, aby kociaki ...przynajmniej się tolerowały nie biły nie drapały? nie mogę ich zostawić same jestem uziemiona w domu wręcz jeżeli było już takie zagadnienie tutaj poruszane, to przepraszam jeste teraz późno ale jutro chętnie doczytam z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje dobrej nocy

witam wszystkich Mojej kici strasznie wyłazi sierść znacie może jakieś środki które by to chociaż trochę zachamowały albo jakieś witaminy. Czy waszym kociakom też tak sierść wyłazi

Gość
Witam Wszystkich milosnikow:). koko69 ,moja Kicia,to zwykly,niezwykly dachowiec.Matka to brytyjka,a ojciec..........tylko matka wie kim jest ojciec (chyba):D. Merynka ,napewno masz sliczne kociaki (stronka mi sie nie otwiera),watpie aby cos sie dalo zrobic albo sie do siebie przyzwyczaja i zaczna tolerowac albo nie....mam jednak nadzieje,ze sie polubia. Hej Wtajemniczona,wiesz jak mojej wylazi??? Sweter mozna wydziergac z tej siersci:-o, ja poprostu wyczesuje,nie znam innego sposobu :-o....................

ja swojej też kiedyś wyczesywałam to cały balkon miałam w sierści nie mówiąc o praniu sąsiadów które wisiało na balkonach. A może teraz jej wypada bo gorąco czy coś bo w zimę to znacznie mniej chociaż też dużo czasami się zastanawiam że ona to już łysa powinna być

Ja swoje prezestalam wyczesywac, bo malo to dawalo. Siersc i tak gubily. W zoologicznym polecono mi laveta. Fakjtycznie, w trakcie podawania dziala, po jakims czasie znowu siersc wypada, dlatego teraz kupilam dwie buteleczki i znowu podaje. Efekt juz jest :)

Gość
Miau ,Wtajemniczona:D. Moja Kicia chwilowo przestala siusiac na dywanik:),mam nadzieje,ze jej juz tak na zawsze zostanie.Pozdrowionka.

a ja to już zapomniałam że mam kota siedzi cały dzień na dworze i jak zgłodnieje to się przychodzi podlizywać, no i na noc czasami wróci

o mój kot łaskawie się do domu pofatygował i usiadł sobie grzecznie na biurku. Tylko czemu akurat przed samym monitorem. Chyba się o jedzenie dopomina ide go nakarmić

Gość
Sliczny maluch:).Milej niedzieli zycze.

Gość
Hej! Wtajemniczona,widocznie kiciunia o kafeterie zazdrosna:D. Kochana kiciuchna:D. Ja swojej koszyk wiklinowy do domciu przytargalam (taka ala buda),Kiciuni tak sie spodobal,ze juz nawet ze mna spac nie chce,tylko w koszu:). Milego dzionka zycze.

oj i to chyba bardzo zazdrosna bo jak siedzę przed telewizorem i kota wołam to nic a tylko niech przed kompem siądę to się kici na tulenie zbiera i musi mi zawsze na kolana wskoczyć albo położyć się pod monitorem (dobrze że się na klawiaturze nie kładzie)

Gość zuzuu
Mam 2 słodkie dachowce. jeden czarny spaślak,a drugi chudszy pregowany z biłaymi skarpetkami. Kocham je :D

Gość
Witam . Moja Kicia chyba nie chce,zebymschudla,bo jak cwicze na podlodze,to zachciewa jej sie zabawy pt;zagryzc reke swojej pani.No i tak cwicze z kotem uczepionym mojej reki:). Czytanie gazet,ksiazek,mozna zapomniec,normalnie wlazi na to co sie czyta i drapie:).Cwaniara kochana.

niech ktos poradzi ---zauwazylam ze z oka kiciusia wychodzi taka wydzielina jak ropka , ciagnaca z jednego oka , mruzy je jez czy moze to byc jakies uczulenie czy natycZmiast do weta isc?czy moze sa jakies krople na to ? jak jej pomoc tak mi jej szkoda?????????poradzcie

może gdzieś się zadrapała albo coś spróbuj jej to oko rumiankiem przemyć a jak nie będzie pomagało to chyba będzie trzeba do weta iść