Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatrzymana

jak długo może trwać zastój?

Polecane posty

Gość tola 33
wklejam z innego topiku pomysly na menu Jadłospis na 1 etap plaż południa. PONIEDZIAŁEK sniadanie - 2 jaja na twardo, 2 pomidory pokrojone, posypane koperkiem i szczypiorem. obiad - mintaj panierowany w ziółkach i parmezanie - doprawić mintaja ziołami, wrzucić na patelnię, kiedy juz się zarumieni podsypać go parmezanem. przekąska: jogurt naturalny (0 - 1%) kolacja: papryka nadziewana serem fetą. Paprykę "obieramy" od środka. w małym pojemniczku mieszamy ser feta z ziołami, cieniutko pokrojonym ogórkiem zielonym i suszonym czosnkiem. Masą fetową małą łyzeczką uzupełniamy srodek papryki. WTOREK śniadanie - sałatka fasolowa: fasolę ugotować (konserwowaną zaś odlać z zalewy i opłukać), rzodkiewki pokroić w kosktę, umyte i odsączone z wody listki sałaty rozerwać na mniejsze kawałki, wlać 3 łyżeczki oliwy i sok z cytryny, dokladnie wymieszać, dodać ulubione przyprawy w tym wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, dodac zielone oliwki i wymieszać. obiad - średnia wędzona makrela lub dorsz kolacja - jajecznica z 2 jaj na oliwie, czosnek, pieczarki SRODA - biały ser twarogowy ( odtłuszczony ), rzodkiewka, papryka, szczypiorek, przyprawy. rzodkiewkę, papryke i szczypiorek pokroić drobno, wrzucić warzywa do miseczki z białym serem, wymieszać i doprawić. obiad - kurczak z mozarellą ( Pierś dzielimy na pół i z każdej połówki robimy nożem sakiewkę, mieszamy w misce 2 łyżki oliwy, łyżkę octu i przyprawy piersi moczymy w tym co nam wyszło powyżej. Mozzarellę trzemy na tarce, kroimy drobno oliwki, mieszamy ser i oliwki z odrobiną przecieru pomidorowego, doprawiamy oregano. Piersi nadziewamy serem z oliwkami (można "zamknąć" sakiewkę za pomocą wykałaczki) i wkładamy na ruszt jakieś 15 minut i gotowe. ) + gotowany kalafior. kolacja - dorsz grilowany ( w piekarniku ), 2 jajka na twardo, pomidor CZWARTEK serek wiejski light, pomidor, szczypiorek, sól , bazylia obiad - czosnkowa pierś z kurczaka ze szczypiorkiem i parmezanem na oliwie. Pierś kurczaka opanierowac w ziołach, wrzucic na rozgrzaną oliwe. kiedy juz pierś się zarumieni, ucieramy czosnek na tarce i smarujemy nim naszego fileta. danko układamy na talerzyk, dodajemy szczypiorek i 2 małe lyzeczki parmezanu. kolacja - sałatka z białej kapusty. białą kapuste siekamy drobniutko, dodajemy krojonego pomidora, czerwoną fasole ( moze być z puszki ), 2 łyzki soku z cytryny i oliwe, przyprawiamy warzywa przyprawą do sałatek ( mozna kupić gotową w sklepie ), dokładnie mieszamy i rozkoszujemy się PIATEK Śniadanie: omlet z papryką i cebulką Przekąska: 15 orzeszków laskowych Obiad: Ryba z piekarnika, surówka z czerwonej i białej kapusty Przekąska: 2 trójkąciki serka krówki light Kolacja: sałatka z tuńczyka SOBOTA Śniadanie: jajecznica z pieczarkami, szklanka soku pomidorowego, kawa z mlekiem Przekąska: Orzeszki Obiad: pierś z kurczaka pieczona w piekarniku, gotowana fasolka szparagowa Przekąska: zawijaski z sałaty, szynki, sera i papryki Kolacja:wędzona makrela NIEDZIELA Śniadanie: jajecznica z pomidorem na oliwie z oliwek (obieramy pomidorki ze skórki, kroimy, wrzucamy na patelnię, podduszone rozdrabniamy widelcem, odlewamy zebrany sok, wbijamy jajka, dodajemy sól) kawa z mlekiem 2gie śniadanie: kilka orzeszków Obiad: zupa warzywna z kurczakiem (szparagi, brokuły, kalafior, seler, groszek zielony, pokrojona pierś z kurczaka, bulion) Podwieczorek: Sałatka z pomidorów (kroimy pomidory na kawałeczki, dodajemy posiekaną cebulkę, sól, pieprz i mieszamy) Kolacja: Serek wiejski light Sałata z oliwą z oliwek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Toli
Czy mogłabyś po prostu podać kilka wersji sniadan,obiadow i kolacji ,bedziemy wdzieczne,kochana jestes

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
ROLADKI Z KURCZAKA Z GRZYBAMI - 2 piersi z kurczaka, - 300g pieczarek, - cebula, - bulion, - oliwa z oliwek, - sól, - pieprz, - inne przyprawy (wg gustu). Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami. Cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oliwie z oliwek, dorzucić połowę pieczarek pokrojonych w kosteczkę i poddusić aż do odparowania płynu. Cebulę z pieczarkami przełożyć do miseczki i przyprawić. Płaty mięsa posmarować farszem, zwinąć, obwiązać nicią albo spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na rumiano na patelni. Dorzucić resztę pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki, chwilę smażyć razem z mięskiem. Wlać bulion i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Do farszu można też dodać trochę pokrojonej papryki i startego na tarce sera żółtego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
filety z kurczaka lub indyka (użyłam kiedyś polędwicę wieprzową, też była bardzo dobra) ok. 100 g chudego twarogu 1 żółtko kilka gałązek świeżego koperku 2 ząbki czosnku łyżeczka oliwy sól pieprz Nadzienie : w miseczce mieszamy twaróg, posiekany koperek, zmiażdżony czosnek, żółtko i przyprawy, a następnie ucieramy to na gładką masę. Mięso kroimy na średniej grubości plastry i nieco rozbijamy.(w przypadku polędwicy nacinamy ja wzdłuż i lekko rozbijamy) Każdy plaster mięsa smarujemy nadzieniem, zawijamy w roladki spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Wkładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i zapiekamy w 180'C ok. 30 minut. Podczas pieczenia można podlewać je bulionem, będą bardziej soczyste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
RYBY ŚLEDZIE W POMIDORACH PSTRĄG Z PIEKARNIKA BŁYSKAWICZNA FAJNA RYBKA AROMATYCZNY ŁOSOŚ ŚLEDZIE W POMIDORACH MAKRELE PIECZONE W FOLII ŁOSOŚ Z RUSZTU Z ROZMARYNEM RYBA PO GRECKU KREWETKI KOKOSOWE Z CURRY RYBA RYBA Z CZOSNKIEM I CEBULKĄ RYBA DUSZONA W POMIDORACH DORSZ PO PROWANSALSKU PSTRĄG Z MIGDAŁAMI RYBA PO CHIŃSKU TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA RYBKA W POMIDOROWEJ GALARECIE PSTRĄG Z ORZECHAMI ŚLEDZIE ZE ŚLIWKAMI RYBA W SOSIE DIABELSKIM ŚLEDZIE W POMIDORACH Pół kilo śledzi solonych wymoczyć, pokroić w kostkę wielkości 1cm x 1cm. I jeszcze raz przepłukać wodą. Pół kilo cebuli pokroić w cienkie plasterki, bądź w kostkę (jak kto lubi). Zeszklić na oliwie lub oleju (ja tak robię). Do tego dodać liść laurowy, ziele angielskie, troszkę papryki mielonej słodkiej i ostrej. Do tego Maggi, wedle gustu przyprawiać, w zależności co kto lubi. Wymieszać, do tego dołożyć koncentratu pomidorowego i ketchupu. Na razie nie solić, bo niewiadomo jak nasolone są śledzie. Cebulę ostudzić tak żeby była tak lekko ciepła i dołożyć śledzie. Wymieszać i odstawić. Najlepsze na drugi dzień po wyjęciu z lodówki. PSTRAG Z PIEKARNIKA 1 faza Składniki - 1 ładny średniej wielkości pstrąg na osobę; da każdego pstrąga: - 2-3 łodyżki z listkami koperku; - ząbek czosnku; - łyżka oliwy do posmarowania folii aluminiowej; - sól; - pieprz ziołowy; - 1/2 cytryny. Pstrągi wypatroszyć (jeśli jest taka potrzeba), wytrzeć ze śluzu, oskrobać z łuski i umyć. Ryby natrzeć solą na zewnątrz i wewnątrz. Odpowiedniej wielkości kawałki folii aluminiowej natłuścić, na każdym ułożyć pstrąga, obłożyć rybę cienkimi plasterkami czosnku i koperkiem (w całości wzdłuż ryby), posypać odrobinę pieprzem ziołowym. Folię zwinąć na kształt łódeczki (zostawiając odkrytą górę). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200C i zapiekać do miękkości. Po wyjęciu z piekarnika z łódeczek usunąć kawałki czosnku i łodyżki koperku. Cytryny oparzyć, nie obierając ze skórki pokroić wzdłuż na ósemki. Pstrągi podawać w folii, w której się piekły, przybrane cząstkami cytryny. można użyć w zasadzie każdej ryby BŁYSKAWICZNA FAJNA RYBKA - 1 faza - 1 łyżka hasła -1 łyżka musztardy francuskiej - 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki Wszystkie te składniki podgrzać na małej patelence aż się masło rozpuści Dobrze wymieszać -W żaroodpornym naczyniu ułożyć np. fil -W żaroodpornym naczyniu ułożyć np. filet z pstrąga mogą być dzwonka łososia. Rybkę doprawić ziołami wg uznania np. Kamis przyprawa do ryb. Polać rybę roztopionym masełkiem (jak więcej ryby to zrobić z 2 łyżek) -naczynie włożyć do piekarnika i piec 30 minut AROMATYCZNY ŁOSOŚ - 2 faza. 2 filety z łososia, 1 duża cebula w kostkę, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka startej skórki pomarańczy, 1/4 szklanki wyciskanego soku z pomarańczy, 1/4 szkl. Białego wina, 2 pomidory bez skórki, sól, pieprz, świeża bazylia, oliwa. W szerokim rondlu gotujemy sos z soku pomarańczy, wina, cebuli, czosnku skórki pomarańczowej. Odparowujemy do ok. 1/3 szkl. Dodajemy pokrojone pomidory, doprawiamy solą i grubo mielonym czarnym pieprzem. Filety poprószone solą i skropione oliwą i pokrojoną bazylią dokładamy do sosu i dusimy pod przykryciem 10minut. Podajemy z dzikim ryżem. ŚLEDZIE W POMIDORACH - 1 faza 1/2 kg matiasów (niedoprawione, bez cukru i konserwantów) 2 cebule koncentrat pomidorowy bez cukru Cebule kroję w prążki i podsmażam na oliwie z oliwek aby zmiękła. Do cebuli dodaję koncentrat i podlewam wodą aby nie było zbyt gęste. Dodaję przyprawy: liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i suszoną pietruszkę, pozostawiam do wystygnięcia. Śledzie kroję w paski i przekładam na przemian: śledzie, cebula, śledzie, cebula itd. Do tego przepisu można zastosować również inne ryby np. łososia, makrelę wędzoną czy halibuta. MAKRELE PIECZONE W FOLII sprawiona świeża makrela pomidor cebula natka pietruszki 4 łyżki masła(i z tym jest problem???) sok i skórka starta z 2 świeżych cytryn 4 łyżki oliwy sól biały pieprz wstawić do piekarnika na 15-20 min w temp.200 stopni C

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
charakterystyczny smak śledzi wigilijnych. RYBA W SOSIE DIABELSKIM Składniki na 4 porcje: 4 filety z dowolnej ryby (po ~200 g), 2 łyżki soku z cytryny, 1 l wody, gałązka lubczyku, sól; SOS: 30 g masła, 30 g mąki, 3/8 l wywaru rybnego, 1-2 łyżki przecieru pomidorowego, po 1 łyżce siekanego kopru, natki pietruszki, korniszonów, 1 łyżka cebuli, szczypta cukru, pieprzu białego, Cayenne, odrobina Tabasco, słodka papryka, Vegeta lub podobne. Filety opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, skropić sokiem cytrynowym, odstawić na 15 min. Zagotować wodę z solą i lubczykiem, włożyć filety i gotować na wolnym ogniu około 12 min. Ryby wyjąć trzymać w cieple. Rozmieszać mąkę z roztopionym masłem, dodać koncentrat, rozcieńczyć wywarem rybnym i gotować 8 min. Wrzucić posiekane ogórki i cebulę, doprawić ziołami i przyprawami by sos był odpowiednio ostry. Częścią sosu polać ryby, resztę podać osobno. Przystroić gałązkami pietruszki i plasterkami cytryny. Ja osobiście usunęłabym z przepisu mąkę i masło - zastępując je odrobina oliwy - uduszona cebula doskonale zagęszcza sos - czyli udusić cebulę, dodać koncentrat i dalej j.w. SAŁATKI SAŁATKA NICEJSKA SAŁATKA Z TUŃCZYKA SAŁATKA Z TUŃCZYKA PRZEKĄSKA SAŁATKA DWUKOLOROWA Z PAPRYKI SAŁATKA MISZMASZ SAŁATKA Z PORÓW Z FETĄ I MIGDAŁAMI SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY SAŁATKA Z TUŃCZYKA Z BIAŁĄ KAPUSTĄ BŁYSKAWICZNA ZIELONA SAŁATA Z AWOKADO BŁYSKAWICZNA SAŁATKA LUNCHOWI SAŁATKA ZASNULI SAŁATKA nr 2 SAŁATKA Z TOFU BŁYSKAWICZNA SAŁATA SUPER LIGHT CIEKAWA SAŁATA SAŁATKA WIOSENNA SAŁATKA KALAFIOROWA SAŁATKA KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z SOSEM CZOSNKOWYM BŁYSKAWICZNA SAŁATKA JAJECZNA BŁYSKAWICZNA SAŁATKA TUŃCZYKOWA BŁYSKAWICZNA SAŁATKA KALAFIOROWO-POMIDOROWA SAŁATKA Z FASOLA PROSTA SAŁATKA Z AWOKADO SAŁATKA Z AWOKADO SAŁATKA Z KURCZAKA SAŁATKA Z FETY TARTEJ SAŁATKA Z WĘDZONĄ RYBĄ SAŁATKA Z BROKUŁAMI SAŁATKA Z BROKUŁÓW SAŁATA Z SOSEM MANGO SEREK WIEJSKI LEKKI 3% PIĄTNICY NA RÓŻNE SPOSOBY SAŁATKA MAKARONOWA WIEJSKA MIZERIA SAŁATKA Z ŁOSOSIEM SEREK WIEJSKI ZE ŚLEDZIEM POŻYWNA SAŁATKA SAŁATKA SZPINAKOWA SAŁATKA Z PALUSZKÓW KRABA SAŁATKA KALAFIORZANKA SAŁATKA ŚLEDZIOWA SAŁATKA Z MAKARONU I BROKUŁÓW SAŁATKA Z TUŃCZYKA SAŁATKA ŚNIADANIOWA SAŁATKA SELEROWA PIECZARKI Z PATELNI Z FETĄ SAŁATKA NA CIEPŁO Z SOCZEWICY I PIECZAREK SAŁATKA Z PIERSI KURCZAKA I BROKUŁÓW MIZERIA Z SELEREM SAŁATKA SZANGHAJSKA SAŁATKA MAKARONOWA Z PRAŻONYM SEZAMEM SAŁATKA SOUTH BEACH Z TUŃCZYKIEM SAŁATKA DWUKOLOROWA Z PAPRYKI SAŁATKA Z ŁOSOSIEM SAŁATKA NICEJSKA składniki na 4 porcje : 25 dag fasolki szparagowej (krótko gotować, na półtwardo) 25 dag małych pomidorów (pokroić w ćwiartki) 1 papryka czerwona (ja kroję w kostkę, można w paski) 1 ogórek (jak wyżej) 6 dag anchois (ja nie daję) czarne oliwki (1/2 szkl.) 20 dag tuńczyka w sosie własnym 4 jajka na twardo( w ćwiartki) sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu z białego wina 1 zmielony ząbek czosnku szczypta soli pieprz (ja daję ziołowy) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki wszystkie warzywa wymieszać na wierzchu ułożyć tuńczyka(ew.anchois) i jajka, polać sosem i posypać pietruszka. SAŁATKA Z TUŃCZYKA Weź więc puszkę tuńczyka w sosie własnym, 1 średnią cebulę, 2 duże ogórki kiszone, 1 jajko ugotowane na twardo, jogurt naturalny, zioła prowansalskie; Do miski wrzuć rozdrobnionego tuńczyka, drobno posiekaną cebulę, pokrojone ogórki, jajko, polej sosem z jogurtu( jogurt, zioła, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku)...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
tolu jesteś wielka, duży 😘 dla Ciebie ;) na kolację w takim razie na razie w najprostszej wersji dwa jaja na twardo ;) podrukuję sobie te przepisy, czuję że i mąż byłby zadowolony z takiego żarcia :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fajne przepisy na pewno skorzystam a tak wogóle to godzinkę jeźdźiłam na rowerku i to dość szybko musiałam nadążyć za synkiem zmęczyłam się że ho ho

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
mi dzis niestety odwołali zajęcia aerobiku, ale za to zapisałam sie od jutra do piątku, codziennie, mam nadzieję że wypali i nic mi innego nie wypadnie, przećwiczę pięć godzin aerobiku, więc nadrobię wczorajszy i dzisiejszy dzień ;) ide te jaja gotować, lektura tez ciekawa mnie czeka, popatrzę na te przepisy, bo fajnie się zapowiada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość betta
witam,dziewczyny poradzcie czy moge fasolke po bretonsku zrobic z piersia z kurczaka ,czy niewolno lączyc fasoli z mięskiem.dzieki za odpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie inaczej
mozesz zjesc z piersią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
betto według rad toli można do fasolki dodać chude mięso z listy tych dozwolinych, czyli z piersi kurczęcej na przykład, albo polędwicę wieprzową, na drugiej stronie skopiowałam poszczególne fazy diety, są tam wymienione różne mięsa które jeść można :) dla mnie najfajniejsze w tej diecie jest to, że się smaży :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
w końcu kafe działa, nie można się było tu dostac przez cały dzień 😭 jestem po aerobiku starałam sie rzeżyć dzień plażowy ;) czyli na śniadanie serek wiejski light i pomidor, na obiad smażona bez panierki pierś kurczaka z zielonym groszkiem i szpinakiem, na kolację właśnie jedzona sałatka z pomidora, rzodkiewek, z plastrem żółtego sera i szczypiorkiem do słodyczy na razie mnie nie ciągnie, i ku mojemu zdziwieniu nie chodzę głodna, zobaczymy co z tego będzie zajrzy tu ktoś jeszcze? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
*przeżyc oczywiście ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
tolu jeszcze jedna rzecz, myślę że ważna, powiedz mi jeśli tu zajrzysz, jakiej wielkości mają to byc porcje? ograniczać sie iościowo jakos bardzo, czy po prostu jeść do sytości, oczywiście nie mam na myśli wpieprzania pełnego talerza z czubem, ale też nie po 100 g ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
a, i co z majonezem i z peczonym w piekarniku schabem? można jeść? czy nie za bardzo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
zatrzymana-powinnas jesc do syta,nie ograniczaj sie,3 glowne posilki i dwie przekaski i najlepiej o stalych porach majonez mozna najlepiej by nie mial w skladzie cukru jednak wszystkie maja ale to odrobina ja uzywam -kupuje majonez Winiary light-staraj sie nie naduzywac-pieczone miesa mozna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
tolu bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, ro jeszcze bardziej mnie przekonuje ;) chociaz nie powiem, mam chęć niezmierną na gruszkę 😭 ale to już tylko 12 dni :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
tylko z tymi stałymi porami nie wiadomo jak będzie, ale postaram się przynajmniej w jakiś zakres wstrzelać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
na śniadanie kabanos drobiowy w tej chwili serek wiejski ze szczypiorkiem i świeży ogórek na obiad planuję warzywa dozwolone z patelni (czyli zielone, bez ziemniaków i marchwi) i smażoną na oliwie pierś z indyka moczoną wcześniej w sosie sojowym na kolację jeszcze nie mam pomysłu, ale myslę że zjem jajka na twardo z pomidorami albo zrobię sałatkę z czewonej fasoli w puszce, z rzodkiewką i sałatą i do tego plaster żółtego sera mam nadzieję, że to podchodzi pod SB :D najfajniejsze jest to, że nie chce mi sie słodyczy, mam co prawda tęsknotę za owocem, marzy mi sie tez lampka czerwonego wina, ale wytrzymam te kilkanaście dni ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
i pytanie mam jak jest z przyjmowaniem dodatkowego wapnia? bo wyczytałam że jest to zalecane, pić wapno?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witam zatrzymana widzę że walczysz ja pościągałam sobie trochę przepisów z S B niektóre są fajne i wyprobówuję staram się praktycznie zrezygnować z pieczywa nawet ciemnego może się uda a ziemniaków już nie jjem od stycznia owoce chyba będę jadła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
ale alexandrio, z tego co się zorientowałam, to klucz do sukcesu to właśnie wyeliminowanie zupełne z diety cukrów prostych, czyli między innymi owoców i przetworów owocowych... ja spróbuję według zaleceń, ale jeśli u Ciebie działa dieta mniej żryj, i jak jeszcze Ci pasuje, to nie widze powodów, żebys musiała sie przestawiać ;) ja wychodzę z założenia, że przez te dwa tygodnie wytrzymam, nawet bez czerwonego wina 😭:D a potem przecież się wprowadza stopniowo i owoce... z punktu widzenia biochemika ;) w eliminacji cukrów prostych widzę metaboliczną logikę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
no i najwieksza bolączka - to ograniczenie kawy 😭 herbat prawie nie piję, mam z urody niższe ciśnienie i kawy mogę wypić 6 kubków w ciągu dnia, przerzucic sie na bezkofeinową? bleeh :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
jasne :) czy jak sie jutro zważę to będzie 4 kilo mniej? :D;) pewnie nie ale wdzęczna byłabym za jakiekolwiek drgnięcie, podmotywowałoby mnie to

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tola 33
dziewczyny ta dieta naprawde dzialai jest fajna-ja sie na niej bardzo dobrzeczuje chociaz czasami zgrzesze ,ale wstzystko jest dla ludzi kupila w czoraj Dobre Rady-tam tez o niej pisza Zatrzymana-nie odmawiaj sobie kawy,ja mam niskie cisnienie i pije 3 kawy dziennie z mlekiem chudym i chudne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
z ta kawą tolu to pocieszające :) a słyszałaś o tym wapnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatrzymana
na przegryzkę dwa plasterki chudej szynki konserwowej i rzodkiewka, cobym sie na zawartość lodówki nie rzuciła, ponieważ trochę zgłodniałam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×