Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mycia twarzy

kobietki czym myjecie buzie?

Polecane posty

Gość ja troszke
taki zel jak podałas linka własnie teraz uzywa moja córka,tylko niebieski.jest zadowolona bardzo;)

Gość yyy tam
zel to glownie detergenty i jakies dodatki. zgadza sie, maja te wit. E, tylko ze w zelu jest jej naprawde niewiele i taki zel ma krotki kontakt ze skora, dlatego ma male wlasciwosci pielegnacyjne. wazne zeby nie szkodzil i dobrze zmywal a wit. E lepiej dostarczyc w kremie.

Gość lilialen
podbierania nie popieram:) ale chodziło mi o to że dobierając kosmetyki trzeba też brać pod uwagę stan skóry, a nie tylko jej rodzaj i wiek właścicielki;)

Gość ja troszke
Ojej nie jakies dodadtki,tylko własnie składniki,które bardziej sa odpowiednie do cery starszej i cery młodszej.Podstawa dbania o cere jest dobranie odpowiedniego zelu do mycia twarzy,potem tonik,krem to oczywiste:)

Gość -------------------------
hehe jak dla kogo podtsawa ja toniku nie stosuje i zyje czasem wode termalną

Gość dla mnie ten jest dobry
na ten Ziaji przestawiłam sie z Cetaphilu i teraz o dziwo jestem bardziej zadowolona. Buzia jest taka świeża po umyciu. Super!

Gość ja troszke
masz racje.jesli mamy problem z dobraniem odpowiednich kosmetyków do naszej cery,to nie polegajmy na odpowiedziach z topiku,tylko idzmy do kosmetyczki,która fachowo doradzi jakie kosmetyki stosowac.takie wypróbowywanie róznych zeli ,czy kremów moze sie odbic zle na cerze a potem trudno ja "naprawic";)

Gość do mycia twarzy
mam jeszcze jedno pytanko. po co własciwie stosuje sie tonik?zawsze mylam twarz tylko mydłem więc nie dziwcie sie ze nie wiem. czy mozna uzywac tylko zelu do mycia a nie zelu i toniku?

tonik to wytwór producentów kosmetykow zebys wiecej kasy wywalala :P lepiej wydac wiecej kasy na dobry zel do mycia i krem z wyzszej półki np. avene czy lpr

Gość yyy tam
ja troszke, uwazam ze przeceniasz te dodatki. jesli przyjrzec sie skladom, jak radzisz, to okaze sie, ze ich zawartosc procentowa jest naprawde niewielka a dzialanie, skutecznosc i dzialanie przesadzone. czesto te zele powst. zeby uzupelnic linie w jakims zapachu, o jakims dzialaniu, bo klientka, ktora kupila krem jest swiecie przekonana, ze powinna takze zakupic zel z tej serii. zel do mycia twarzy o dzialaniu przeciwzmarszczkowym?

Gość lilialen
wyobraźcie sobie, ze przychodzi o mnieostatkio klientka, na pierwszy rzut oka jakieś 35l, zdiagnozowałam cere, zrobiłam dokładny wywiad i sie okazało że ma 22...byłam w szoku, bo jej skóra wykazywała tyle oznak starzenia, że moja mama ma skore w lepszym stanie...w tym wypadku zabiegów stosowanych przy młodej skorze nie powinnam zastosować... wiec najpierw (oprócz rodzaju cery oczywiscie) trzeba sie zastanowić w jakim stanie ma sie skóre, a potem jakie kosm używać

Gość yyy tam
j zel do mycia twarzy o dzialaniu przeciwzmarszczkowym?

Gość ja troszke
napisze szczerze,ze ja uzywam tylko zelu do mycia twarzy.Nie uzywam toniku i nigdy nie uzywałam.Potem tylko dobry krem i jest ok.Nigdy nie miałam problemów z cera a przez długie lata twarz myłam tylko mydełkiem Dove,które jest swietne.jakis czas temu przeszłam na zel i zaczełam stosowac kremy;)mam 36 lat a moja cera jest ładna i naprawde jestem zadowolona:D:DWciąz nie wiem co to zmarszczki;)

Gość yyy tam problemy tech.
j zel do mycia twarzy o dzialaniu przeciwzmarszczkowym?

Gość do mycia twarzy
lilialen mowiłas ze powiesz mi jaki mam rodzaj skóry:)

zel do mycia twarzy o dzialaniu przeciwzmarszczkowym?

Gość lilialen
a toniki drogie panie są po to żeby przywrócić odpowiednie pH skórze, można je zastępować wodą termalną

Gość lilialen
a ty miałaś ją opisać

Gość ja troszke
moja kosmetyczka stan mojej cery okresliła na 28 -30 lat:)mam jak juz pisałam 36 i uzywam kosmetyków dla kobiet po 35 roku zycia;)tak zaleciła mi kosmetyczka i tak robie;)

jak dobry zel to i ph nie trza przywracac :P

Gość y tam problemy techniczne
zel do mycia twarzy o dzialaniu przeciwzmarszczkowym?

ciekawe, ciekawe, niewiele kremow to potrafi. odzywczym? niektore zostawiaja tlustawy ochronny film, ale bez przesady. nic nie zastapi kremu, ktory polozny na twarz zostaje na niej kilka godzin, a nie jak zel, ktory ma z nia kontakt minute najwyzej. przepraszam za rozbicie wiad., system nie chcial jej zapisac w calosci

Gość do mycia twarzy
no napisałam "nie mam trądziku, zbyt suchej ani tłustej tez nie mam. czasem tylko swieci mi sie troche nos" cos jeszcze mam podac?

ja tez jestem geniusz masz mieszaną :P

Gość lilialen
istnieją żele dostosowane do skóry dojrzalej

Gość lilialen
------------------------ chyba GIENIUSIEM:P jesli świeci sie tylko na nosie to może też być cera sucha, a jesli swieci sie też czasem na czole i brodzie, to mieszala, alie istnieje równiez wiele innych współistniejących cech

Gość a jak walczyc
z zaskórnikami??????Leciutko sie daja wyciskac,ale wciaz powracaja:O:O

Gość lilialen
bo tworza sie w ujsciach mieszków włosowych, a tego sie nie pozbedziesz